SR > Nyheter

Saturday, 04 July, 08:18

SR - 29 maj 20 kl. 06:29

Centern vill ändra coronastrateginCenterpartiet vill se flera förändringar av den svenska coronastrategin..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centernvill , ändra, coronastrategin
ÖstersundsPosten - 13 apr 16 kl. 18:30

Insändare: Centern: Ändra flyktingbidrag till lån

Sverige står inför stora kostnader till följd av flyktingströmmarna. Kostnaderna för migration och integration beräknas redan bli dubbelt så stora som regeringen räknade med i budgeten för 2016..

SVT - 29 maj 20 kl. 02:19

Centerpartiet: Regeringen måste ändra den svenska coronastrategin

Centerpartiet ställer nu flera krav på att regeringen ska ändra Sveriges coronastrategi. Socialminister Lena Hallengren (S) välkomnar det och kallar det för bra förslag. ”Vi uppmanar regeringen att ta in det förändrade kunskapsläget och presentera en uppdaterad riktning för Sveriges bekämpning av corona­smittan”, skriver den vikarierande partiledaren Anders W Jonsson (C) på DN Debatt..

YLE - 16 aug 15 kl. 08:00

”Centern godkänner ingen extremism”

I en Centerledd regering finns inte utrymme för extremism, säger nyvalda österbottniska riksdagsledamoten Antti Kurvinen (C). Det är ändå varje partis uppgift att hålla rent i eget hus, säger den 29-åriga Kauhavapolitikern. Att ytterhögern höjt sin profil på sistone är något som oroar Antti Kurvinen.

YLE - 17 aug 15 kl. 13:18

”Centern godkänner ingen extremism”

I en Centerledd regering finns inte utrymme för extremism, säger nyvalda österbottniska riksdagsledamoten Antti Kurvinen (C). Det är ändå varje partis uppgift att hålla rent i eget hus, säger den 29-åriga Kauhavapolitikern. Att ytterhögern höjt sin profil på sistone är något som oroar Antti Kurvinen.

YLE - 24 apr 16 kl. 10:52

Kvinnor vill få synligare roll i Centern

Det finns ett tryck inom Centern att bättre få fram kvinnorna och jämställdhetsfrågor i framtiden. Det blev klart under Centerns partifullmäktigemöte i Jyväskylä på söndagen. Debatten som fördes mellan partiets viceordförandekandidater på mötet i Jyväskylä visade på ett missnöje med situationen.

Nyan - 07 jun 19 kl. 19:06

Centern vill göra om lagtingets arbete

Höjd ersättning, men marginellt mer arbetstid. Nu vill Centern att lagtinget gör om årsplaneringen, får fler beredande utskott för att sysselsätta alla ledamöter – som förväntas ha beredskap hela året.
Arvodeskommissionen beslutade nyligen att höja årsarvodet för ledamöter i lagtinget från 45 700 till 58 800 euro från och med 20 oktober när det nyvalda lagtinget tillträder.

YLE - 11 jun 16 kl. 10:12

Sipilä: Centern är ett reformparti

Centerns ordförande, statsminister Juha Sipilä, försvarade nedskärningspolitiken i sitt linjetal för partifolket i förmiddags. Centerns ideologiska förebild, Agrarförbundets grundare Santeri Alkios ande är numera ofta närvarande närhelst partiet sammanträder. Detta veckoslut får Alkio agera garant för åtstramningspolitiken som partiet tvingas till i regeringen.

NT - 15 okt 12 kl. 01:30

Centern vill förändra alliansen

Tjugo av Centerns 27 partidistrikt vill avbryta eller förändra samarbetet i de borgerliga partiernas allians. Fjorton av distrikten vill att Centern tar större plats och står upp för sin egen politik, sex distrikt vill i valet 2014 gå fram som ett helt eget parti, skriver Svenska Dagbladet som ringt runt till distrikten..

HBL - 13 sep 13 kl. 10:51

Legaliserad sexhandel inget för Centern

Nej, Centern vill inte legalisera sexköp. Det är gruppordförande Kimmo Tiilikainens kommentar till partikamraten Peter Albäcks upprop i Hbl för fullt legaliserad prostitution.I en insändare i dagens Hbl går Peter Albäck, verksamhetsledare för Centerns svenska distrikt, till frontalangrepp mot justitieminister Anna-Maja Henrikssons (SFP) planer på att totalförbjuda sexköp.

Barometern - 08 sep 14 kl. 08:08

Centern satsar på snabbt bredband

Centern vill snarast söka statsbidrag till bredband med hög kapacitet. Inte minst för att kunna ge ortens företagare större möjligheter att utvecklas. – Kommunen måste gå i bräschen för att vi ska få ett snabbt och effektivt bredband.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tidiga antikroppstest kanske inte går att lita på

Om du gjort ett antikroppstest tidigt under coronapandemin kanske det testet inte längre går att lita på..

SR - 1 timme sedan

Facket larmar: Kompetensen sjunker i ambulanserna

Brandmän och militärer har tagit över delar av ambulanssjukvården på flera håll i landet på grund av personalbrist under coronapandemin. Nu larmar Vårdförbundet om att det här utgör ett hot mot patientsäkerheten eftersom de saknar rätt kompetens. Ambulanssjuksköterskan Anna-Karin Andersson i Luleå menar att det här kan leda till stressade situationer..

SR - 2 timmar sedan

Nu ska extremvädret förutspås efter experternas larm

Extrema väderhändelser är svåra för meteorologer av förutspå, men kan ställa till med stora problem i samhället. Nu startas ett nytt europeiskt forskningsprojekt för att slå ihop kompetenser, för att kunna göra säkrare prognoser..

SR - 3 timmar sedan

Politiker gör upp på fotbollsplanen

De har bråkat i flera år om allt från demokrati och rättsstat till migration, och under den senaste tiden även om EU:s ekonomi. I går kväll möttes så Visegradländerna och medlemmarna i den sparsamma fyran i Bryssel för att göra upp. På fotbollsplanen..

SR - 8 timmar sedan

MSB: Tre corona-scenarier i höst

En explosiv smitta och ett muterat virus, det är ett av tre tänkbara scenarion som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap beskriver i en rapport som nyligen publicerats..

SR - 9 timmar sedan

Fartyg med flyktingar i nödläge

Det franska fartyget Ocean Viking med 180 flyktingar ombord har förklarat nödläge ombord. Många av flyktingarna sägs vara i dåligt psykiskt skick och flera självmordsförsök har skett. Fartyget tillhör hjälporganisationen SOS Mediterranée..

SR - 10 timmar sedan

Valet av ny premiärminister – strategiskt av Macron

Jean Castex är Frankrikes nye premiärminister. Nu väntar en större regeringsombildning inom de närmsta dagarna..

SR - 12 timmar sedan

Chefredaktör i Hongkong: ”Polisen stoppar publiceringar”

De fria medierna i Hongkong har satts under mycket hård press efter att den nya kritiserade säkerhetslagen infördes i regionen tidigare i veckan. Yttrandefriheten har begränsats kraftigt i och med den nya lagen och journalister i Hongkong vet inte längre om det är lagligt att bevaka regionen..

SR - 13 timmar sedan

Pandemin drabbar sjöfarten – besättningar får inte gå i land

Coronapandemin har haft en tydlig påverkan på den globala sjöfarten. Särskilt möjligheten för besättningar att mönstra av och på fartygen..

SR - 14 timmar sedan

Tuffa tongångar på musikläger i Göteborg

I Malmö, Umeå, Jokkmokk och Karlstad är musiklägret Popkollo inställt den här sommaren på grund av coronapandemin, men i Göteborg valde man att ändra upplägget istället, enligt ledaren Amanda Hjälm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.