PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 07 July, 01:11

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 00:01

Förvaltaren: Därför lockar företagsobligationer i krisenNär covid-19-paniken tog ett strypgrepp på de finansiella marknaderna under fyra veckor från och med den 24 februari var nordiska företagsobligationer ett av de tillgångsslag som drabbades absolut hårdast. På den svenska marknaden skapade oron för lågkonjunktur och ökade företagskonkurser en sällan skådad likviditetskris. Investerare tog inom loppet av några veckor ut cirka 23 miljarder kronor från nordiska företagsobligationer, vilket motsvarar nästan 13 procent av de totala tillgångarna i dessa fonder. I Norge blev situationen ännu värre eftersom det samtidigt bröt ut en oljekris som resulterade i kraftiga prisfall för både olja och den norska kronan.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Norge, SIX PRX, Stockholmsbörsen, Coeli Flertalet, MEN, Direct, Coeli Krisen, Volvo, Volvos, Riksbanken, Sammanfattningsvis Företagsobligationsmarknaden, Förvärras, Företagen, Västvärldens, Det, Av, Lundkvist, Coeli Asset Management

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FörvaltarenDärför , lockar, företagsobligationeri , krisen
PrivataAffärer - 02 okt 18 kl. 17:30

Blackrock: Tillväxtmarknader lockar under fjärde kvartalet

Chefsstrategen talar om en fortsatt ekonomisk osäkerhet, delvis relaterad till handel, samt gradvisa räntehöjningar från FED, som ger åtstramande effekter på den globala ekonomin. Trots detta väljer Blackrock att lyfta fram tillväxtmarknader som ett intressant investeringstema i det fjärde kvartalet, tillsammans med amerikanska aktier samt företagsobligationer inom investment-grade. Blackrock tror att investerare den kommande tiden kommer sträva efter att ha motståndskraftiga portföljer där man fortfarande tar risk, men där risken väljs selektivt inom de områden man är mest övertygad om kommer ge betalt.

PrivataAffärer - 13 mar 20 kl. 12:28

Förvaltaren: Börsen når botten innan virusutbrottet gör det

I går hade Stockholmsbörsen sitt största tapp någonsin och den amerikanska börsen hade det femte största tappet. Milanobörsen tappade ofattbara 17 procent. Rörelserna på börser och kreditmarknader har blivit så extrema att de riskerar att skapa problem som kan bli mycket värre för ekonomin än själva viruset om inget görs för att snabbt få tillbaka stabiliteten.

Dagens PS - 29 nov 17 kl. 11:14

Avanza: Teknikfonder lockar sparare

Plötsligt har intresset för företagsobligationer svalnat.
Det är snabba kast i fondvärlden. Från att ha gått bäst hittills i år tar spararna nu sin hand från och säljer av företagsobligationer.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 12 kl. 08:10

Företagsobligationer lockar sparare

Intresset ökar för fonder som investerar i företagsobligationer. Enligt statistik från nätmäklaren Avanza var de fyra mest köpta fonderna i augusti företagsobligationsfonder. Uppgifter till Fondbolagens förening visar på samma mönster.

Affärsvärlden - 21 jun 12 kl. 09:39

Förvaltaren: Därför är krisen förödande för aktier

Den globala krisen har knappt börjat. Men den fortsätter i 15-20 år. Det hävdar den blytunge hedgefondförvaltaren Jamil Baz..

PrivataAffärer - 14 mar 14 kl. 11:29

Förvaltaren: Dags att gå ur "High Yield"

Företagsobligationer med hög risk (High Yield) har gett rejäl avkastning de senaste åren. Men nu menar JP Morgans förvaltare Bill Eigen att festen börjar lida mot sitt slut och att det är dags att ta hem vinsterna....

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 07:05

Förvaltaren: Marknaden ser ljuset i tunneln på coronakrisen

Antalet smittade ökar fortfarande okontrollerat globalt men under föregående vecka verkar det som att Italien har passerat det värsta. Viruset finns fortfarande kvar i de länder som drabbades hårt tidigt som Kina och Sydkorea men efter att länderna passerat den stora puckeln av smittade har smittspridningen förhållit sig på en låg nivå utan att en större andra våg materialiserats. Kunskapen om viruset och dess spridning är låg men världen lär sig mer varje dag och politiker som haft behov av att visa på handlingskraft har med tiden blivit allt mer medvetna om baksidorna av sitt agerande.

Nerikes Allehanda - 26 maj 14 kl. 05:37

Det duger inte att skylla på krisen

I det nya EU-parlamentet kommer det att finnas en sörja av populistiska partier. En del av dessa partier försöker framstå som ”prydliga” genom att ta avstånd från nazism och antisemitism. Andra knyter mer direkt an till nazism och antisemitism.

DI - 08 maj 20 kl. 12:16

Förvaltaren: Tre läkemedelsbolag som vinner i krisen – ”otroligt lågt värderad”

Fondförvaltaren Erik Bertilsson har utklassat börsen i år. Nu ser han köpläge i tre läkemedelsbolag som alla gynnas särskilt i coronakrisen….

Sydsvenskan - 27 feb 11 kl. 06:30

Ständig rea kan förvärra krisen Problemen i Egypten och Tunisien ger oss greker en unik chans."

Att promenera längs gågatan Epmony i centrala Aten är som att vandra rakt in i ett grekiskt drama: Skuldkrisen, del 2. Medan ett violinkapell spelar "If I Were a Rich Man" väljer shoppingsugna atenare bland reaskyltarna: 20, 30, 40, 50, 60 eller 70 procents rabatt.
ATEN.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

USA: Tesla rusar i förhandeln

JP Morgan analytikern, Ryan Brinkman, justerade upp riktkursen för bolaget till 295 dollar per aktie, cirka 77 procent under nivån om 1276 dollar där aktien bytte ägare under måndagens förhandel. Enligt banken, som återupprepade en underviktsrekommendation för aktien, är det mest oroande en ”vidlyftig” värdering och att ett bättre resultat kommande kvartalsrapport kan vara av engångskaraktär. Deutsche Bank-analytikern, Emmanuel Rosner, höjde i stället sin riktkurs till 1.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analys: Ny rekordnivå för konkurser globalt

Under årets fem första månader har antalet företagskonkurser världen över varit högre än nivån för helåret 2019. Konkurserna väntas fortsätta öka under det andra halvåret medan pandemin fortsätter att sätta ekonomiskt tryck.  .

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analys: ”Signifikant försäljningsökning andra halvåret”

Det skriver Pareto Securities i den analys där banken höjer sin rekommendation för Synthetic MR till köp från behåll och där riktkursen höjs till 310 från 200 kr. Banken hänvisar särskilt till nyheten att det amerikanska bolaget Proscan Imaging kommer att integrera Synthetic MR:s produkt SyMRI i sitt kliniska arbetsflöde, som ger tillgång till 25 bildcentra i USA. Avtalsstorleken har inte offentliggjorts men Pareto tror att värdet kan vara ”betydande” och bedömer att full integration kan generera licensintäkter i intervallet 7-14 miljoner kr.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Marginell återhämtning på gästnätter

Totalt sett är det fortfarande låga nivåer, särskilt för hotellen. – Storstäderna och Gotland är de hårdast drabbade. Vi kan dock skönja en viss ljusning i maj för andra boendeformer.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Bomarknaden: Tydlig nedgång i såld nyproduktion

Under det andra kvartalet 2020 såldes det 29 procent färre nyproducerade bostadsrätter på Hemnet än under det andra kvartalet 2019. I Stockholms län minskade försäljningen med hela 43 procent. – Vi såg en begynnande återhämtning för nyproduktionen i början av året, efter det tidigare stålbadet, men sedan kom corona och säljvolymerna minskade.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Företagsobligationer: Ökat tryck i emissioner under sommaren

Kreditstrategen Cem Keltek säger till nyhetsbyrån att företag som ännu inte gått in i så kallad blackout-period inför att halvårssiffror ska publiceras kan tänkas vara aktiva under innevarande vecka. Framöver under denna månad tror han inte heller på någon tydlig sommarlunk. ”Företag torde fortsätta sträva efter läglig finansiering i spåren av fortsatt oklara utsikter”, citeras han.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är måndagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Intrum till köp från sälj. Riktkursen höjs till 210 från 120 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Storbritannien överväger utesluta Huawei från 5G-nätverk

Ministrar vid National Security Council (NSC) kommer tillfrågas att godkänna ny lagstiftning nästkommande två veckor för att omöjliggöra inköp av Huaweis produkter från och med slutet av året. De nya uppgifterna kommer efter att landet så sent som i januari uttryckt att Huawei kan komma att spela en ”begränsad roll” i landets 5G-utrullning.  .

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Norwegian ser gradvis ökas efterfrågan

Under juni månad var åtta flygplan i bruk och inrikesresorna var begränsade till flygningar på regeringens uppdrag. Norwegian flög under månaden 113.004 resenärer, och den totala kapaciteten uppgick till cirka 114 miljoner.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Fabeges förvaltningsresultat minskade

Driftöverskottet uppgick till 526 miljoner kr (554) och förvaltningsresultatet blev 359 miljoner (375). Kvartalets orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till -304 miljoner kr (1.798) och för derivat uppgick de orealiserade värdeförändringarna till -49 miljoner (-265).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.