PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 26 February, 19:10

PrivataAffärer - 28 maj 20 kl. 19:05

SEB föreslår slopad utdelningDet meddelar banken i ett pressmeddelande på torsdagskvällen i spåren av det tidigare beskedet att utdelningsförslaget skulle utvärderas. ”Styrelsen förstår vikten av utdelning för många av bankens aktieägare men mot bakgrund av den nuvarande situationen, de osäkra utsikterna och covid-19 pandemins påverkan på ekonomin har styrelsen beslutat att föreslå årsstämman att ingen utdelning för närvarande görs”, skriver SEB. Beroende på hur situationen utvecklas kan styrelsen komma att utvärdera en utdelning senare i år och om så sker, kalla till en extrastämma och presentera ett förslag till utdelning, heter det samtidigt. Därmed har såväl SEB som Swedbank, Handelsbanken och Nordea skjutit på eventuella utdelningar för 2019.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Swedbank, Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, föreslår, slopad, utdelning
DI - 28 maj 20 kl. 18:33

SEB föreslår ingen utdelning för 2019

Som en konsekvens av coronaviruspandemin har SEB:s styrelse beslutat sig för att föreslå att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret….

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 07:00

SEB höjer utdelningen


Bankkoncernen SEB höjer utdelningen och redovisar en rörelsevinst på 3 994 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2012.Resultatet kan jämföras med rörelsevinsten på 3 857 miljoner kronor motsvarande period 2011. Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 2 535 miljoner kronor.

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 16 kl. 07:14

SEB höjer utdelningen

Bankkoncernen SEB höjer utdelningen mer än väntat och redovisar ett bättre resultat än väntat för fjärde kvartalet 2015.Rörelsevinsten sjönk till 5 505 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2015. Det kan jämföras med vinsten på 6 577 miljoner kronor motsvarande period 2014.

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 10:31

Analys: Billeruds extra utdelning gott framtidstecken

Det menar SEB, som på onsdagskvällen höjde sin rekommendation för aktien till köp (behåll) med ny riktkurs 140 kr (120), vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”Lönsamheten var svag, marknadskommentarerna var fortsatt försiktiga och guidningen för capex ökades”, skriver banken om det fjärde kvartalet. Men positiva inslag finns dock alltså också.

Dagens PS - 30 jan 19 kl. 07:04

SEB:s vd spänner musklerna

Storbanken SEB redovisar intäkter som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var också högre än väntat. De totala intäkterna uppgick till 11 744 miljoner kronor (11 847), vilket var bättre än Factsets analytikerkonsensus som låg på 11 471 miljoner kronor.

Dagens PS - 30 jan 19 kl. 07:04

SEB:s vd spänner musklerna

Storbanken SEB redovisar intäkter som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var också högre än väntat. De totala intäkterna uppgick till 11 744 miljoner kronor (11 847), vilket var bättre än Factsets analytikerkonsensus som låg på 11 471 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

Dagens PS - 31 jan 18 kl. 07:11

Något högre vinst än väntat för SEB

Storbanken SEB redovisar ett något högre än väntat rörelseresultat, justerat för engångsposter, för det fjärde kvartalet. Intäkterna blev också något högre än väntat. De totala intäkter uppgick till 11 858 miljoner kronor (11 618), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 11 553 miljoner kronor.

Sydsvenskan - 31 jan 18 kl. 07:03

SEB-aktien lyfter efter stark rapport

Bankkoncernen SEB redovisar ett bättre resultat än väntat och styrelsen föreslår en höjd utdelning till aktieägarna. På börsen är det tummen upp. SEB-aktien stiger 2,8 procent i den inledande handeln efter bokslutet för 2017.

SmålandsPosten - 31 jan 18 kl. 07:08

Bättre än väntat av SEB

Bankkoncernen SEB redovisar ett bättre resultat än väntat. Styrelsen föreslår nu en höjd utdelning till aktieägarna. Bankkoncernen SEB blev andra bank att presentera sin delårsrapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.