Världen Idag > Nyheter

Sunday, 12 July, 12:11

Världen Idag - 28 maj 20 kl. 16:03

Oasrörelsen planerar för ”en oförglömlig vecka – ändå”Småländska Ljungby skulle för andra året i rad varit skådeplats för Oasrörelsens sommarmöte. Den tilltänkta folkfesten uteblir, men Oasrörelsen erbjuder ett omfattande sommarprogram och lovar att vecka 30 kommer att bli ”en oförglömlig Oasvecka ändå”. I en tid präglad av pandemin har Oasrörelsen under våren satsat på digitala program från måndag till fredag, en satsning man fortsätter i sommar. – Tusentals människor har följt oss via internet och allt fler ansluter, säger inspiratören Hans Weichbrodt som självt hållit i digitala bönevandringar där många har anslutit från hela Sverige, men även Norge och Finland.  Under sommaren kommer man även att erbjuda en sommarbibelskola via internet.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Ljungby, Oasrörelsens, Oasrörelsen, Oasvecka, Hans Weichbrodt, Sverige, Norge, Finland, Weichbrodt, Berit Simonsson, Daniels

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oasrörelsen, planerarför en , oförglömlig, vecka, ändå

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 18 timmar sedan

”Katastrof att kristna elever blir förnedrade i skolan”

Flera organisationer mobiliserar nu för att motverka trakasserier av unga kristna i den svenska skolmiljön. – Vi upplever att skolan gör på tok för lite och många ser inte ens detta som ett problem, säger initiativtagaren Micael Grenholm..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år gammalt och väga närmare tre ton. Kanske kan det betyda att kristendomen varit mer etablerad i området än man tidigare trott..

Världen Idag - Igår: 11:49

Korsvandring genom landet leder till samtal om Gud

Nu har kyrklige profilen Alf Lax gett sig ut på vägarna igen med ett kors. Det blir många möten med människor som tar emot förbön och överallt stannar folk och frågar vad som händer och får då höra om Jesus..

Världen Idag - Igår: 07:00

Jon kom ut ur återvändsgränden av drogmissbruk

För Jon Larsson var alkohol och droger ett ständigt sällskap från tidig ålder. I mer än 20 år har han levt i grovt missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa. Alla tänkbara behandlingsmetoder har han testat, men det enda som gjorde skillnad var hjälpen från ovan..

Världen Idag - Igår: 07:30

SVT-profilen: ”Gudsrelationen är viktigast för mig”

Rasmus Troedsson har blivit folkkär för sin roll som hovmästaren Bellan Roos i SVT:s lovordade serie Vår tid är nu. I en intervju med Världen idag berättar han om sin kristna tro och om sina tankar inför denna annorlunda sommar..

Världen Idag - Igår: 00:00

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är undertecknat av 153 forskare och författare, däribland Noam Chomsky, Salman Rushdie och J K Rowling. Rubriken är ”Ett brev om rättvisa och öppen debatt”.

Världen Idag - Igår: 00:00

Muslimska brödraskapet samarbetade med nazisterna

I en serie skriver Johan Westerholm om Muslimska brödraskapets framväxt, strategi för samhällspåverkan och hur de kristna socialdemokraterna har hjälpt dem att etablera sig i Sverige..

Världen Idag - Igår: 21:38

Vill se svensk protest mot moskébeslutet för Hagia Sofia: ”Skymf”

Hagia Sofia ska bli moské, det meddelar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år. Nu kommer krav om att Sveriges regering måste agera..

Världen Idag - Igår: 20:47

18-åringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

Världen Idag - Igår: 20:48

Svag svenska kan ha påverkat covidvård

Bristande språkkunskaper hos personal i äldreomsorgen kan ha bidragit till problem under coronapandemin. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har i flera år varnat om dålig svenska som en riskfaktor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.