PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 05 July, 02:28

PrivataAffärer - 28 maj 20 kl. 09:58

Techfonderna på modet igenTillväxtmarknader har blivit intressanta igen, konstaterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, där spararna fortsatte i maj att köpa aktiefonder och sälja räntefonder. – Samtidigt hämtar sparare hem vinsten i Ryssland efter den snabba rekylen där, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. – Börsen har rusat snabbt, och det har fått spararna att börja hämta hem lite vinster. Nästan hälften av alla fondaffärer under maj månad var sälj, vilket är en högre andel än under den värsta turbulensen i mars. En hel del sparare tycks passa på att sälja lite efter den remarkabla uppgången, konstaterar hon.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Frida Bratt, Nordnet, Ryssland, Samtidigt, Kina, Latinamerika, Rysslands, Östeuropafonderna, På Avanza, Johanna Kull, Stockholmsbörsen, Avanza, Avanzas, Aktiefond Investmentbolag East Capital Eastern Europe, Global Indexnära Öhman Navigator, Tillväxtmarknad Indexnära Amundi Funds Cash USD, TIN Ny Teknik Brummer Multi-Strategy, Robur Access Asien SEB Russia, Robur Ny Teknik SEB Korträntefond, DNB Global Indeks Handelsbanken Euro Ränta, SPP Aktiefond Global Wells Fargo, Global Opportunities, Räntefond Sverige FIM Euro, SEB Sverige Indexfond Nordea Småbolagsfond Norden, Mest, Fastighetsfonder, Hedgefonder, KortrŠntefonder, USD, Asienfonder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Techfonderna, modet, igen
Kristianstadsbladet - 21 aug 11 kl. 15:09

Att odla "på modet igen"

Trädgårdsdagen i Sölvesborg har svällt enormt mycket de tre sista åren.
SÖLVESBORG. ?

DI - 02 okt 15 kl. 11:14

Labour: Marx på modet igen

Karl Marx är modern igen – i alla fall om du frågar brittiska Labour. Partiets ekonomisk-politiske talesperson John McDonnell tycker i alla fall att den tyske ekonomen inte är uträknad än, rapporterar Reuters..

DI - 05 okt 15 kl. 16:47

Räntedoping på modet igen

Börsen är glad igen.Men huvudargumentet, att allt fler räknar med en senarelagd räntehöjning i USA, är inte mycket att hålla i handen om konjunkturåskan mullrar på allvar..

VA - 25 feb 11 kl. 07:00

Aktieåterköp är hett igen

25 februari Aktieåterköp är på modet igen. Inte mindre än 13 bolag på Stockholmsbörsen har aviserat att de kommer att köpa tillbaka egna aktier, söka nytt bemyndigande eller flaggat för att de kommer att göra det under vissa förutsättningar. Samtidigt är aktieåterköp ett hett ämne i den ekonomiska debatten just nu mot bakgrund av de nya regler som kan börja gälla under våren.

Västerbottens Folkblad - 21 apr 18 kl. 11:00

Byte av yrkestitlar har blivit på modet

För några år sedan så blev det populärt att döpa om yrkestitlar. Städerska blev lokalvårdare och så småningom hygientekniker. Försäkringskassan i Sundsvall sökte en vaktmästare men i annonsen blev det en internservicegeneralist.

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 14 kl. 17:22

Stadsbibliotekets vinyler har blivit inne igen

LP-skivorna har kommit på modet igen och i samband med Karlstads stadsbiblioteks 100-årsjubileum har man satsat på en ny LP-hörna. – Vi har en cirka 15 000 exemplar stor samling av LP-skivor och nu har vi börjat med utlåning..

Affärsvärlden - 02 okt 12 kl. 07:30

USA-papper på modet igen

USA-räntorna har sjunkit några punkter i längre löptider under natten samtidigt som euron har försvagats svagt mot dollarn. Börserna i USA steg svagt på måndagen, även om de stängde lägre än de handlades till vid svensk stängning. Även i Asien stiger börserna, med fortsatt helgstängt i Kina.

SR - 19 sep 14 kl. 06:00

Kvartersbiografen på modet igen

Kvartersbiografer och kvalitets film verkar gå en ny vår till mötes – på flera platser i landet planeras just nu flera mindre biografer att öppnas, i kontrast till 1980-talets biografkomplex..

SVT Debatt - 14 dec 16 kl. 10:51

”På modet igen att häckla godhet”

”Kritiken mot välgörenhet och ”godhet” kommer inte längre från vänster. I stället är det radikalhögern som raljerar. Godhet är där något man kan driva med, att förkasta och faktiskt, beskriva som något som självgoda människor sysslar med”, skriver Annika Hamrud..

Sydöstran - 26 jul 18 kl. 12:00

Vinyl är på modet igen

Skivsamlarna står inför en ny guldålder. Priserna sticker i väg med raketfart på gamla rockalbum. På lördag är det skivmässa i Olofström.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:14

Disciplinnämnden avnoterar Italeaf från First North

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren. Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

PrivataAffärer - Igår: 14:41

När annonserna träffar mitt i prick

Hela idén med natives bygger på att annonsören ger läsaren något den faktiskt är intresserad av – att den får något tillbaka för att den engagerar sig i en artikel. Det låter lätt i teorin, men kan vara desto svårare i praktiken – inte minst om man inte vet vad läsaren vill ha.  – Det är därför vi på Privata Affärer har en sån oerhörd fördel.

PrivataAffärer - Igår: 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - Igår: 13:42

Barclays: Höjer riktkurserna för svenska verkstadsbolag

Rekommendationen för Sandvik höjs från undervikt till jämvikt medan övriga rekommendationer lämnas oförändrade vid mestadels jämvikt eller undervikt. Bland de största riktkurshöjningarna kan nämnas att Barclays höjer Sandvik med 31 procent till 170 kr, Epiroc med 19 procent till 107 kr och Atlas Copco med 15 procent till 345 kr. Assa Abloy får riktkursen sänkt med 5 procent till 185 kr medan Alfa Lavals lämnas oförändrad vid 170 kr.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

Europa öppnar – men bilsemester kan skapa problem

Länder i Europa som varit näst intill helt nedstängda har en svår omstart under sommaren. Det kan påverka svenska bilturister i sommar. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

PrivataAffärer - Igår: 11:35

Trading Direkt om finanspolitiken

  Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Beyond Meat, Enzymatica, Eolus Vind, Intrum, Minesto, Net Ent, Net Insight, Optifreeze, Pandox, Sandvik, Scandion Oncology, Tomra, ÅF.  .

PrivataAffärer - Igår: 10:00

Bratt skickar film till alla i finansutskottet

Politikerna måste ta sitt ansvar om ISK ska bli en folksparform att räkna med även i framtiden, säger Frida Bratt. – Det här är en fråga som kräver relativt lite politisk kraft, men som har stor positiv betydelse för de enskilda spararna. För att ”sätta press” på politikerna har hon gjort en film där hon själv förklarar varför utformningen av investeringssparkontot är ett problem.

PrivataAffärer - Igår: 09:22

Här är fredagens färska köprekar

SEB Equities höjer sin riktkurs för vitvaruföretaget Electrolux från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Electrolux B-aktie var på fredagsmorgonen upp 0,8 procent vid cirka 162 kr.

PrivataAffärer - Igår: 09:06

Stefan Persson fortsätter tanka H&M

Aktieköpen gjordes i tre transaktioner mellan den 30 juni och den 2 juli, för kurser mellan 134 och 139 kr per aktie.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.