PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 07 July, 14:20

PrivataAffärer - 26 maj 20 kl. 11:05

SEB: Bostadsbyggande viker mindre än vid tidigare kriserDet säger Marcus Widén, ekonom vid SEB, i en kommentar till SCB:s statistik för bostadsbyggandet under det första kvartalet. – Vi verkade ha nått botten, efter en nedgång på 30 procent sedan toppen 2017, det är en viktig grundsyn. Tittar man sedan framåt kommer ett BNP-fall och minskat förtroendet hos både hushåll och företag att leda till en ny korrigering för bostadsbyggandet. Varje gång BNP minskat tydligt har bostadsbyggandet också minskat, säger han. SCB:s statistik visade att det startades i stort sett lika många bostäder under det första kvartalet i år som motsvarande kvartal 2019, och det syns tecken på att nedgången från 2017 var avklarad och att någon slags ny balans hade uppnåtts.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Marcus Widén, SCB, BNP, Widén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Bostadsbyggande, vikermindre , änvid tidigare , kriser
DI - 26 aug 14 kl. 18:40

SEB: Då viker huspriserna ned

SEB skymtar slutet på boprisrallyt vid horisonten. Marknaden rusar uppåt i ett drygt år till, men 2016 tar det stopp. Då slår effekten till av utökade regelskärpningar mot bolåntagarna, bedömer SEB:s ekonomer..

GlobeNewswire - 01 jul 20 kl. 14:19

Inbjudan – SEB:s resultat för det andra kvartalet 2020

Onsdagen den 15 juli, cirka klockan 07.00, offentliggörs SEB:s resultat för det andra kvartalet 2020. Dessutom kommer presentationsmaterial och ”Fact Book” att finnas tillgängliga på sebgroup.

Cornucopia - 13 mar 17 kl. 15:33

SEB: Allt positivare bostadsspekulanter - inga tecken på att marknaden viker

SEB-bankens boprisindikator stärktes kraftigt senaste månaden tillsammans med allt positivare bostadsspekulanter. Det finns därmed inget som talar för att bostadsmarknaden viker i närtid och morgondagens prisstatistik från Mäklarstatistik hos Valueguard kommer peka uppåt. Samtidigt skjuter efterfrågan på sk lyxlägenheter i höjden.

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 10:08

SEB: Sektorerna du ska satsa på

”Efter starka börser under sommaren ser vi nu en period framför oss med ökad osäkerhet vilket kan påverka börserna negativt på kort sikt. Trots en stark rapportsäsong bakom oss ser vi nu få positiva faktorer som kan styra börsen uppåt de kommande 2–3 månaderna. Vi ser också viss oro för att flera viktiga ekonomiska data har blivit sämre”, skriver SEB.

DI - 21 nov 17 kl. 11:15

SEB: Så stort kan boprisraset bli i Stockholm

Stora obalanser och ett högt bostadsbyggande gör Stockholm betydligt mer känsligt för ett boprisfall. Enligt SEB kan priserna i Stockholm rasa kraftigt på bara sex månader..

DI - 07 feb 18 kl. 10:04

SEB: Sverige står starkt – boprisfallet stannar vid 10 procent

Svensk ekonomi har visat motståndskraft mot ökad osäkerhet på bostadsmarknaden. Svagare bostadsbyggande kompenseras av en stark internationell konjunktur och en svag krona som ger stöd för export och industriinvesteringar. Utvecklingen på bostadsmarknaden i början av året står heller inte i strid med SEB:s prognos om att boprisfallet kan stanna vid omkring 10 procent..

Sydsvenskan - 13 nov 18 kl. 07:43

SEB skriver ner BNP-prognosen

Banken SEB:s ekonomer skriver ner Sveriges tillväxtutsikter ordentligt. Försiktiga hushåll och ett minskat bostadsbyggande bromsar. I år bedöms BNP-tillväxten landa på 2,2 procent både i år och nästa år.

Blekinge Läns tidning - 13 nov 18 kl. 07:43

SEB skriver ner BNP-prognosen

Banken SEB:s ekonomer skriver ner Sveriges tillväxtutsikter ordentligt. Försiktiga hushåll och ett minskat bostadsbyggande bromsar. I år bedöms BNP-tillväxten landa på 2,2 procent både i år och nästa år.

Kristianstadsbladet - 13 nov 18 kl. 07:43

SEB skriver ner BNP-prognosen

Banken SEB:s ekonomer skriver ner Sveriges tillväxtutsikter ordentligt. Försiktiga hushåll och ett minskat bostadsbyggande bromsar. I år bedöms BNP-tillväxten landa på 2,2 procent både i år och nästa år.

BT - 13 nov 18 kl. 07:43

SEB skriver ner BNP-prognosen

Banken SEB:s ekonomer skriver ner Sveriges tillväxtutsikter ordentligt. Försiktiga hushåll och ett minskat bostadsbyggande bromsar. I år bedöms BNP-tillväxten landa på 2,2 procent både i år och nästa år.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Kull: Allt färre privatsparare tror på sjunkande börs

Av de tillfrågade i undersökningen svarade 37 procent att de tror att börsen kommer att stiga under de närmaste tolv månaderna, vilket är en marginell minskning jämfört med förra kvartalets undersökning. Den stora skillnaden i utfallen mellan de två undersökningarna är i stället att det nu är en kraftig minskning av andelen som tror på fallande börs under det närmaste året. I den nya undersökningen tror 24 procent att börsen faller under de kommande tolv månaderna, vilket är en minskning med 14 procentenheter jämfört med kvartalet före.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Trading Direkt om lärdomar från coronakrisen

  Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på tittarönskemål. Bolag som nämns i intervjun: Home Depot, Louis Vuitton, Beazley Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, S&P 500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, guld, Brent (Olja), Bonava, Castellum, Cellink, Docusign, Elanders, Litium, Lucara, Lundin Gold, Midsona, Pandox, Scandic Hotel, SEB, Zignsec  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Rekordmånga sålda bostadsrätter i juni

Hemnet har det högsta antalet sålda bostadsrätter sedan i oktober och det högsta en junimånad så långt tillbaka som Hemnet har data. – Det är en effekt både av att vi hade en avvaktande vår, som gjorde att det funnits ett uppdämt behov både av att köpa och sälja, och av den speciella sommar vi har där många är hemma, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet. Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter en junimånad som i år.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Danske: Produktionsdata visar att fallet är över

Produktionsdata visar att det stora tappet i april bromsas upp i maj, menar Michael Grahn. – Visserligen sjönk produktionen lite men tillsammans med att industriorder är på väg upp är det en ganska tydlig indikation på att fallet är över och att man nu kan börja tro på en återhämtning, säger han. Produktionen i näringslivet sjönk visserligen 0,4 procent i maj jämfört med i april, men nedgången var marginell jämfört med det tidigare fallet.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

ECB kan förlänga stopp för bankutdelningar

Hon konstaterar att ECB:s bankövervakning sedan coronautbrottet har vidtagit omfattande åtgärder för att säkra att bankerna fortsatt har en god förmåga att hantera förluster och fortsätta låna ut till den reala ekonomin. ”Att säkra bankernas utlåningskanal är särskilt viktigt i euroområdet, där bankerna, snarare än kapitalmarknaderna, står för huvuddelen av finansieringen för företag och hushåll”, sade hon. Två frågor kommer att bli centrala framöver: hur en effektiv övervakning kan behållass i närtid och vilka faktorer som kommer att forma den europeiska banksektorn på medellång sikt när den akuta fasen av krisen väl är över.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Capsek-aktien föll 25 procent i premiären

Aktien var under den inledande handeln ned mellan 5 och 27 procent jämfört med teckningskursen på 11 kr i den unit-emission som gjordes inför noteringen. I varje unit ingick dock även en teckningsoption som beräknas upptas till handel när emissionen är registrerad hos Bolagsverket, vilket väntas ske senare i veckan. Teckningsoptionerna brukar utgöra en liten del av unitvärdet, vilket innebär att nedgången för aktien och teckningsoptionen sammantaget kan vara något mindre.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är tisdagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Storytel fick 100.000 fler betalande kunder

Streamingintäkterna för det andra kvartalet kom in på 459 miljoner kr, jämfört med 458 miljoner kr som prognostiserats. Årlig intäktstillväxt uppgick därmed till 43 procent. Streamingintäkterna i Norden kom in på 366 miljoner kr, vilket var i linje med prognos.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Catena höjde resultatet

Hyresintäkterna uppgick till 307 miljoner kr (291). Förvaltningsresultatet blev 181 miljoner kr (162). Orealiserade värdeförändringar i fastigheter påverkade resultatet med +65,8 miljoner kr (+200), och värdeförändringar på derivat med -18,4 miljoner kr (-45,1).

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Deutsche höjer svenska banker

Här är de riktkursändringar som gäller de nordiska bankerna i Deutsche Banks sektoranalys: SEB sätts till köp, med höjd riktkurs,  från 88 till 91,50 kr. Handelsbanken sätts också till köp med höjd riktkurs, från 100 till 102 kr. Även Swedbank, slutligen, sätts till köp med höjd riktkurs, från 139 till 143 kr.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.