PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 07 July, 14:06

PrivataAffärer - 26 maj 20 kl. 10:51

Pareto: Köksbolagets återhämtning inte inprisad i kursen”Under 2021 förväntar vi oss att en global ekonomisk återhämtning och en strategisk ‘push’ i de brittiska och nordiska retail-kanalerna ska ta bolaget tillbaka till tillväxt”, skriver Pareto. Analyshuset tror dock inte, trots vändningen, att Nobia är tillbaka till 2019-års försäljningsnivåer förrän 2022 och att marginalmålet om 10 procent rörelsemarginal ligger några år fram i tiden. Till skillnad från många andra aktier på Stockholmsbörsen har Nobia inte återhämtat kursrasen från starten på coronakrisen. Sedan den 21 februari är aktien ner närmare 40 procent, medan Stockholmsbörsens breda index är ner 14 procent under samma tidpunkt. På tisdagen var aktien upp närmare 6 procent till 42 kr.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Pareto, Nobia, Stockholmsbörsen, Stockholmsbörsens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, Köksbolagets, återhämtninginte , inprisadi , kursen
Affärsvärlden - 02 mar 20 kl. 09:45

Pareto räknar med återhämtning i blodanalysbolaget

Pareto Securities tror att Boule Diagnostics stiger efter att FDA nu stängt sitt varningsbrev, enligt en analys..

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 07:47

Pareto höjer Thule till köp

Sammanfattningsvis räknar Pareto med att Thules tillväxt återhämtar sig under andra halvåret i år och ser potential för betydande marginalförbättring 2020 och 2021. Pareto noterar att tullar och en pessimistisk detaljhandel väntas tynga Thules tillväxt i USA men att en återhämtning i Europa och resten av världen bör leda till totalt tillväxt andra halvåret. ”Vi tror dock fortfarande inte att bolaget kommer att nå sitt mål om 5 procents organisk tillväxt för 2019, men vi ser betydande tillväxtmöjligheter 2020 och 2021”, heter det.

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 10:19

Pareto: Sjunkande orderingång för Epiroc

Det framgår av en analys där Pareto sänker sin Epiroc-rekommendation från behåll till sälj med oförändrad riktkurs på 103 kr. ”Vi förväntar oss en nedgång i orderingången på gruvutrustning i det tredje kvartalet 2019, med ytterligare nedgång i fjärde kvartalet samt första och andra kvartalen 2020 med höga ensiffriga tal”, skriver Pareto som dock spår en viss återhämtning i orderingången under andra halvåret 2020. Volatil efterfrågan Efterfrågan på gruvutrustning har historiskt sett varit mycket volatil, men Pareto ser stöd från guldpriser som ligger kvar vid mycket höga nivåer, samtidigt som kopparpriserna fortfarande är höga nog för att motivera ytterligare utgiftssatsningar bland gruvaktörer.

PrivataAffärer - 28 okt 19 kl. 10:24

Pareto: Fortsatt uppgång i korten för Kindred

Det skriver Pareto i en analys och höjer riktkursen till 83 kr (69) med upprepad köprekommendation. Kindreds problemmarknader Sverige, Nederländerna och Norge bidrog till de minskade intäkterna jämför med föregående år. Enskilda länder särredovisas inte av bolaget, men Pareto bedömer att försäljningen har ökat jämfört med föregående kvartal.

PrivataAffärer - 01 jun 20 kl. 08:55

Två nya i Paretos portfölj

Medan de flesta aktier har återhämtat sig under den senaste tiden ligger Nobia betydligt efter och är ned nära 40 procent hittills i år. Den för bolaget viktiga brittiska marknaden står inför ett återöppnande och Nobia räknar med att kunna återgå till volymproduktion i Storbritannien i mitten av juni. Pareto tror att den globala konjunkturen återhämtar sig 2021 och anser att en återhämtning inte är inprisad i Nobias kurs.

PrivataAffärer - 27 jan 19 kl. 23:55

Konjunktur och halvledare i fokus inför rapporten

Till skillnad från i höstas är Atlas Copco inte först ut av de svenska verkstadsbjässarna – Sandvik har redan släppt sitt bokslut och kommit med ledtrådar om industrikonjunkturen. Atlas Copco väntas redovisa ett rörelseresultat på 5,2 miljarder kronor för kvartalet, enligt ett genomsnitt av 19 analytikers estimat som Infront Data har sammanställt. Det vore en vinstökning med 7 procent från samma kvartal året innan.

PrivataAffärer - 04 feb 19 kl. 22:52

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

Rapportbolag tisdag 5 februari: Axfood (kl 7.00)
Alfa Laval (kl 7.30)
MTG (kl 7.

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 15:33

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

Rapportbolag 23 oktober: Swedbank (kl 7.00)
Enea (kl 7.20)
Hemfosa (kl 7.

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 09:12

En ny köprek bland analyserna

Nordea Markets höjer sin rekommendation för AAK till köp från behåll. Riktkursen är 190 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 15:35

Få koll inför rapportperiodens supertorsdag

  Rapporter torsdagen den 25 april: Axfood (kl 7.00)
Bygghemma (kl 7.00)
Essity (kl 7.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Kull: Allt färre privatsparare tror på sjunkande börs

Av de tillfrågade i undersökningen svarade 37 procent att de tror att börsen kommer att stiga under de närmaste tolv månaderna, vilket är en marginell minskning jämfört med förra kvartalets undersökning. Den stora skillnaden i utfallen mellan de två undersökningarna är i stället att det nu är en kraftig minskning av andelen som tror på fallande börs under det närmaste året. I den nya undersökningen tror 24 procent att börsen faller under de kommande tolv månaderna, vilket är en minskning med 14 procentenheter jämfört med kvartalet före.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Trading Direkt om lärdomar från coronakrisen

  Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på tittarönskemål. Bolag som nämns i intervjun: Home Depot, Louis Vuitton, Beazley Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, S&P 500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, guld, Brent (Olja), Bonava, Castellum, Cellink, Docusign, Elanders, Litium, Lucara, Lundin Gold, Midsona, Pandox, Scandic Hotel, SEB, Zignsec  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Rekordmånga sålda bostadsrätter i juni

Hemnet har det högsta antalet sålda bostadsrätter sedan i oktober och det högsta en junimånad så långt tillbaka som Hemnet har data. – Det är en effekt både av att vi hade en avvaktande vår, som gjorde att det funnits ett uppdämt behov både av att köpa och sälja, och av den speciella sommar vi har där många är hemma, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet. Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter en junimånad som i år.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Danske: Produktionsdata visar att fallet är över

Produktionsdata visar att det stora tappet i april bromsas upp i maj, menar Michael Grahn. – Visserligen sjönk produktionen lite men tillsammans med att industriorder är på väg upp är det en ganska tydlig indikation på att fallet är över och att man nu kan börja tro på en återhämtning, säger han. Produktionen i näringslivet sjönk visserligen 0,4 procent i maj jämfört med i april, men nedgången var marginell jämfört med det tidigare fallet.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

ECB kan förlänga stopp för bankutdelningar

Hon konstaterar att ECB:s bankövervakning sedan coronautbrottet har vidtagit omfattande åtgärder för att säkra att bankerna fortsatt har en god förmåga att hantera förluster och fortsätta låna ut till den reala ekonomin. ”Att säkra bankernas utlåningskanal är särskilt viktigt i euroområdet, där bankerna, snarare än kapitalmarknaderna, står för huvuddelen av finansieringen för företag och hushåll”, sade hon. Två frågor kommer att bli centrala framöver: hur en effektiv övervakning kan behållass i närtid och vilka faktorer som kommer att forma den europeiska banksektorn på medellång sikt när den akuta fasen av krisen väl är över.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Capsek-aktien föll 25 procent i premiären

Aktien var under den inledande handeln ned mellan 5 och 27 procent jämfört med teckningskursen på 11 kr i den unit-emission som gjordes inför noteringen. I varje unit ingick dock även en teckningsoption som beräknas upptas till handel när emissionen är registrerad hos Bolagsverket, vilket väntas ske senare i veckan. Teckningsoptionerna brukar utgöra en liten del av unitvärdet, vilket innebär att nedgången för aktien och teckningsoptionen sammantaget kan vara något mindre.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är tisdagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Storytel fick 100.000 fler betalande kunder

Streamingintäkterna för det andra kvartalet kom in på 459 miljoner kr, jämfört med 458 miljoner kr som prognostiserats. Årlig intäktstillväxt uppgick därmed till 43 procent. Streamingintäkterna i Norden kom in på 366 miljoner kr, vilket var i linje med prognos.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Catena höjde resultatet

Hyresintäkterna uppgick till 307 miljoner kr (291). Förvaltningsresultatet blev 181 miljoner kr (162). Orealiserade värdeförändringar i fastigheter påverkade resultatet med +65,8 miljoner kr (+200), och värdeförändringar på derivat med -18,4 miljoner kr (-45,1).

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Deutsche höjer svenska banker

Här är de riktkursändringar som gäller de nordiska bankerna i Deutsche Banks sektoranalys: SEB sätts till köp, med höjd riktkurs,  från 88 till 91,50 kr. Handelsbanken sätts också till köp med höjd riktkurs, från 100 till 102 kr. Även Swedbank, slutligen, sätts till köp med höjd riktkurs, från 139 till 143 kr.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.