BT > Nyheter

Thursday, 02 July, 23:33

BT - 25 maj 20 kl. 13:32

Tingsrätten har fått anpassa sig – dubbelt så många videomötenBorås tingsrätt använder videomöten mer än dubbelt så ofta under coronapandemin jämfört med samma period i fjol. Men helst vill domstolen få göra vittnesförhör i en rättssal..
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tingsrättenhar , fått, anpassasig , dubbelt, många , videomöten
Sydsvenskan - 22 aug 19 kl. 12:08

Gamla tingsrätten kan rivas för nytt 17-våningshus

LUND: Startskottet för ett mötesforum och kongresscenter vid stationen i Lund har gått. Det kan bli ett 17 våningar högt hus intill Klosterkyrkan. Om planerna går vidare rivs sannolikt den gamla tingsrätten.

Kristianstadsbladet - 21 maj 13 kl. 09:20

Ackordsförslag till tingsrätten

Kristianstads IK går mot ljusare tider. I går skickades ackordsförslaget in till tingsrätten och det är en munter ordförande Kristianstadsbladet får tag på:
? Dessutom har Skatteverket lämnat positivt besked till vårt upplägg, säger Johan Swensson.

YLE - 06 jan 15 kl. 10:00

Lagmannen: Västra Nylands tingsrätt hinner behandla ärenden ganska bra

Västra Nylands tingsrätt håller sig till medeltalet för tingsrätterna i landet då det gäller hur länge det tar att behandla ärendena. Men planerna på nedskärningar är inte bra, eftersom domarens arbete är tankearbete, som måste få ta tid, enligt lagmannen. Här får du också läsa om vad västnylänningarna tvistar om i domstol och på vilket sätt de är kriminella.

Skånskan - 20 nov 15 kl. 14:00

Dubbelt våldsam kvinna dömdes

Lund En 54-årig kvinna som bland annat slagit nämndsekreteraren vid ett sammanträde med socialnämndens arbetsutskott och vid ett annat tillfälle angripit en ordningsvakt på tingsrätten har dömts till 100 dagsböter.Mötet på socialförvaltningen i mars 2014 gällde kvinnans umgängesrätt med dottern. Hon var enligt övriga närvarande upprörd och ful i mun vilket fick kvinnan som sedan blev slagen att avbryta mötet.

Nyan - 11 aug 16 kl. 13:52

Dubbelt besöksförbud för brottsmisstänkt

Besöksförbud på ett år.

Det har tingsrätten fattat beslut om för den man som nu sitter häktad efter en knivattack mot sin tidigare sambo.
Mannen häktades efter att han attackerat kvinnan i hennes hem i Godby den 3 augusti.

BT - 19 jun 12 kl. 11:40

Mangs berättar själv i rätten

Tre mord och tolv mordförsök har nu betats av - nu är det dags för flera dagar med allmän bevisning och därmed flera besvärande vittnesmål att lyssna på för misstänkte Peter Mangs. Mangs vän ska till exempel redogöra om promenader där Mangs bland annat ska ha erkänt alla tre morden. Och snart dyker psykologer och läkare upp för att berätta om Mangs intresse för dödande.

BT - 12 sep 13 kl. 18:30

Dubbelt ansvar för skattefusk

Den som fuskar med skatten kan efter ett utslag i Högsta domstolen i somras inte samtidigt dömas för brottet i en domstol och därtill få besked om skattetillägg från Skatteverket. Nu föreslår "Utredningen om rättssäkerhet i skatteförfarandet" att åklagaren ska kunna yrka på skattetillägg samtidigt som åtalet för fusket väcks och att tingsrätten tar ställning till båda. Om åklagaren inte vill väcka åtal för ett misstänkt skattebrott kan Skatteverket ändå gå vidare och besluta om skattetillägg, skriver tidningen Riksdag & Departement.

Kristianstadsbladet - 12 sep 13 kl. 18:28

Dubbelt ansvar för skattefusk


Den som fuskar med skatten kan efter ett utslag i Högsta domstolen i somras inte samtidigt dömas för brottet i en domstol och därtill få besked om skattetillägg från Skatteverket.Nu föreslår "Utredningen om rättssäkerhet i skatteförfarandet" att åklagaren ska kunna yrka på skattetillägg samtidigt som åtalet för fusket väcks och att tingsrätten tar ställning till båda. Om åklagaren inte vill väcka åtal för ett misstänkt skattebrott kan Skatteverket ändå gå vidare och besluta om skattetillägg, skriver tidningen Riksdag & Departement.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 13 kl. 18:30

Dubbelt ansvar för skattefusk

Den som fuskar med skatten kan efter ett utslag i Högsta domstolen i somras inte samtidigt dömas för brottet i en domstol och därtill få besked om skattetillägg från Skatteverket. Nu föreslår "Utredningen om rättssäkerhet i skatteförfarandet" att åklagaren ska kunna yrka på skattetillägg samtidigt som åtalet för fusket väcks och att tingsrätten tar ställning till båda..

Skånskan - 16 jan 14 kl. 12:32

Rattfyllo ser sig dubbelt straffad

Kvinna anser inte att tingsrätten har rätt att straffa henne eftersom Transportstyrelsen redan dragit in hennes körkort..

Fler nyheter från BT

BT - 25 jun 20 kl. 10:42

"Vodkaflaskan var min bästa vän"

BT - 25 jun 20 kl. 10:53

Boel Ulfsdotter: Jane Austens kostymdrama tröstar i oroliga tider

Det är något förtröstansfullt med kostymdramer i oroliga tider. .

BT - 25 jun 20 kl. 10:55

Bok förutspår framtiden efter corona

Coronapandemin vände livet upp och ned för människor över hela världen. Men framtiden behöver inte vara mörk, menar frilansjournalisten Christian von Essen. I en ny bok lyfter han visioner för en bättre värld efter viruset..

BT - 25 jun 20 kl. 10:33

Rödingbeståndet i Vättern minskar

BT - 25 jun 20 kl. 10:21

”Jag tror inte att det blir något av det här i Borås”

Borås stad tror inte längre att det blir någon uthyrning av elsparkcyklar i Borås. ”Vi har inte hört ett ljud från Voi sedan i höstas”, säger tekniska förvaltningens Jan-Åke Claesson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.