SR > Nyheter

Friday, 10 July, 19:18

SR - 25 maj 20 kl. 13:26

Regeringen skjuter till 380 miljoner i utökat biståndRegeringen presenterade under måndagen ett nytt biståndspaket på 380 miljoner kronor med anledning av coronapandemin. Bland annat går 100 miljoner kronor till FN:s livsmedelsprogram, meddelade biståndsminister Peter Eriksson (MP) vid en presskonferens..
Läs mer på SR
Läs mer om:
FN, Peter Eriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, skjutertill , 380miljoner i , utökat, bistånd
Regeringen - 13 mar 14 kl. 12:11

Regeringen föreslår ökat svenskt deltagande i FN-insats i Mali

Regeringen beslutade idag att föreslå att Sverige ställer en väpnad styrka till förfogande för deltagande i Förenta nationernas stabiliseringsinsats i Mali (MINUSMA) till utgången av juni månad 2015.

Det planerade svenska styrkebidraget utgörs av ett underrättelsekompani och en nationell stödenhet. Verksamhet kan inledas tidigast under tredje kvartalet 2014.

Regeringen - 26 jan 18 kl. 12:05

Regeringen vill se utökat rökförbud för att förebygga cancer

Prognoser visar att över 100 000 personer kommer att insjukna i cancer till år 2040, idag uppgår samhällets kostnader för cancer till ungefär 36 miljarder kronor. Rökning är en av de tyngsta bidragande orsakerna till att cancer senare utvecklas. För att förebygga detta föreslår regeringen nu rökförbud på flera offentliga platser, däribland lekplatser och tågperronger..

Cornucopia - I förrgår: 09:00

Regeringen lämnar utökat uppdrag på Försvarsmakten - utan extra pengar - slutet på yrkesförsvaret?

Regeringen lämnade igår ett utökat uppdrag på Försvarsmakten, långt över det försvaret sagt att de kan leverera med anslagna medel. Enda sättet att finansiera detta kommer vara att reducera yrkesförsvaret och ersätta det med ett värnpliktsförsvar som inte övar, men ser fint ut på pappret. Bland annat ska två nya regementen etableras som glesbygdspoltiik fast Försvarsmakten sagt att man inte har pengar till detta.

Regeringen - 09 dec 14 kl. 14:57

Förslag om ökat skydd för arbetslösa

Regeringen ska få rätt att i förordning bestämma att den sjukpenninggrundande inkomsten (SGI) ska kunna skyddas för arbetslösa som deltar i arbetsmarknadspolitiskt program även om de stängs av från aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning. Det är ett av förslagen i den proposition som regeringen lämnar över till riksdagen i dag.

Prop.

Dalarnas tidningar - 16 feb 16 kl. 11:11

Regeringen svarar Roza om ökat engagemang för fred i Turkiet

För två veckor sedan krävde dalariksdagsledamoten Roza Glüclü Hedin att regeringen tydligare tar ställning mot våldsutvecklingen i Turkiet..

Regeringen - 09 mar 18 kl. 07:00

Regeringen håller fast vid förslag om utökat rökförbud – förslag till Riksdagen

Regeringen föreslår bland annat utökat rökförbud på flera offentliga platser, däribland lekplatser, idrottsplatser, uteserveringar, busshållplatser och tågperronger. Lagrådet har yttrat sig och regeringen väljer att hålla fast vid rökförbud på det sätt som föreslogs i lagrådsremissen även i propositionen till riksdagen..

Regeringen - 03 jun 13 kl. 11:27

Regeringens nyhetsbrev: Ökat civilt fokus i fredsbevarande insatser

Sverige har en lång tradition av deltagande i internationella fredsbevarande insatser. Sedan den första FN-insatsen vid Suezkanalen 1956 har över 100 000 svenska soldater och officerare deltagit i insatser som syftat till att upprätthålla internationell fred och säkerhet. På senare år har också efterfrågan på svenska civila insatser ökat.

Regeringen - 07 maj 15 kl. 09:17

Regeringen vill att kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Regeringen gör det lönsamt att återvinna och förenkla hushållens möjlighet att källsortera genom att samla ansvaret för insamlingen av förpackningar och returpapper hos kommunerna. En särskild utredare kommer att tillsätts för att ta fram förslag på hur ett kommunalt insamlingsansvar kan utformas.

Pressmeddelande: Kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Miljö- och energidepartementet, 7 maj 2015.

Regeringen - 24 aug 12 kl. 09:41

Anders Borg: Ökat reformutrymme ska satsas på investeringar för fler jobb

I budgeten för 2013 avser regeringen bland annat föreslå satsningar på infrastruktur, forskning och förbättrat investeringsklimat som ger jobb samt satsningar för att skapa fler vägar till jobb för unga. Prognosen för Sveriges ekonomi är att oro och turbulens i Europa bidrar till en svag internationell efterfrågan som dämpar tillväxten i Sverige under 2012. Svensk arbetsmarknad utvecklas svagt under återstoden av 2012 för att gradvis förbättras framöver.

Regeringen - 01 aug 13 kl. 14:06

Utökat ekonomiskt stöd till Syrien på sommarregeringens agenda

Sveriges nya stöd till Syrien var den första punkten när regeringen träffade media efter torsdagens regeringssammanträde. Sedan berättade It- och energiminister Anna-Karin Hatt berättade om ett uppdrag till Konsumentverket och Post-och telestyrelsen med flera insatser för att stärka konsumentmakten på mobilmarknaden. Artikel: Utökat ekonomiskt stöd till Syrien på sommarregeringens agenda Statsrådsberedningen, 1 augusti 2013.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Johansson om straffrabatten: ”Behöver gå hårdare åt gängen”

Regeringen vill nu slopa delar av den så kallade straffrabatten, och föreslår att även ungdomar i åldrarna 18 till 20 år ska kunna dömas till lagens strängaste straff när de begår grova brott. Enligt justitieminister Morgan Johansson (S) riktar sig förslaget direkt till gängkriminaliteten..

SR - 15 minuter sedan

Nederländerna drar Ryssland inför Europadomstol

Den nederländska regeringen meddelade i dag att man stämmer Ryssland i Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Skälet är Rysslands påstådda inblandning i nedskjutningen av ett malaysiskt plan över östra Ukraina för sex år sedan. Omkring två tredjedelar av de 298 dödsoffren kom från Nederländerna..

SR - 30 minuter sedan

Ny rapport: Svenskar håller inte avstånd

Det råder allvarliga brister i efterlevnaden av coronarestriktioner, visar en sammanställning som Länsstyrelsen i Skåne har gjort för hela landet på uppdrag av regeringen..

SR - 1 timme sedan

Norge öppnar för resor till Sydsverige

Vid lunch i dag lättade norska regeringen på sin reseavrådan till flera europeiska länder som de tidigare avrått ifrån..

SR - 2 timmar sedan

Brasiliens regering pressad – efter fondernas protestbrev

Brasiliens vicepresident höll i går ett möte med europeiska fonder som krävt att Brasilien stoppar avskogningen i Amazonas. Mötet kommer efter att 30 fonder, däribland flera svenska pensionsfonder, skickat ett öppet protestbrev till den brasilianska regeringen..

SR - 2 timmar sedan

Oppositionen kräver utredning i fallet Gui Minhai

Moderaterna kräver en utredning av fallet Gui Minhai, där även regeringens hantering granskas. Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Håkan Svenneling stödjer Moderaternas krav..

SR - 2 timmar sedan

Ovanligt kall julimånad

Juli månad har hittills varit en ovanligt kall och på vissa håll blöt sommarmånad. I natt var det exempelvis bara några plusgrader i halländska Ullared..

SR - 2 timmar sedan

Ministern långt ifrån nöjd med kompromissförslaget

Ett steg i rätt riktning, säger Sveriges EU-minister Hans Dahlgren om det nya kompromissförslaget om EU-budgeten. Men han är långt ifrån nöjd..

SR - 2 timmar sedan

Domstolsbeslut gör Hagia Sofia till moské

I Turkiet har högsta domstolen öppnat vägen för att göra världsarvet Hagia Sofia i Istanbul till moské. I dag är det ett museum och Turkiets mest populära turistmål från 500-talet..

SR - 3 timmar sedan

Representant för norra Syrien åtalas misstänkt för penningtvätt

Sverigerepresentanten för självstyret i norra Syrien, Shiyar Ali åtalas för penningtvätt. Det framgår av domstolshandlingar som Ekot tagit del av..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.