PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 11 July, 00:13

PrivataAffärer - 25 maj 20 kl. 13:00

Danske ökar övervikten i amerikanska aktierDet finns flera anledningar till varför USA är att föredra framför Europa, skriver Danskes Maria Landeborn på bankens sajt Nextconomy. Bland annat var USA i bättre skick än Europa före covid-19. ”Tillväxten var god, arbetsmarknaden stark och optimismen bland konsumenterna rekordhög”, skriver Landeborn. Hon menar också att amerikanska politiker varit snabba med att agera för att mildra krisen. ”Man har agerat kraftfullt när det gäller stimulanser, stöd och andra åtgärder för att stötta ekonomin.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Europa, Danskes Maria Landeborn, Nextconomy, Landeborn, USAs, Maria Landeborn, Danske, Tyskland, ECBs, Brexit, EU, Storbritannien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danske, ökar, övervikteni amerikanska , aktier
SvD - 08 sep 14 kl. 22:00

Investor: eqt mfl Ökar antalet aktier att sÄlja i danska iss

Efter god efterfrågan i försäljningen av aktier i det danska servicebolaget ISS bjuder nu EQT, private euqity-bolaget med kopplingar till Investor, och fonden Ontario Teachers' Pension Plan ut fler aktier till försäljning. Antalet aktier som säljs ökar därmed till 31 miljoner, från ursprungligen tänkta 23 miljoner..

DI - 02 okt 14 kl. 13:01

Danske ökar i Seamless

Danske Bank ökar till 20 procent av kapitalet i Seamless Distribution. Rösterna uppgår också till 20 procent. Det framgår av ett flaggningsmeddelande..

DI - 31 okt 16 kl. 07:15

Kinesiska fonder ökar i aktier

Kinesiska fondförvaltare ökar på sina innehav av aktier. Det visar den senaste undersökningen av Reuters..

DI - 05 aug 14 kl. 17:44

Eniro: Danske ökar

Danske Bank har ökat till 10,4 procent av kapital och röster i Eniro..

Realtid - 30 apr 20 kl. 09:01

Karnov Group ökar antal aktier

Per i dag, den 30 april 2020, uppgår antalet aktier och röster i Karnov Group  till 98 049 404 aktier och 97 708 450,7 röster..

Realtid - 21 sep 17 kl. 06:45

Extremt rika ökar i aktier och minskar i hedgefonder

De extremt välbärgade har i år en större del av sina förmögenheter placerade i aktier, och mindre än tidigare i alternativa investeringar som hedgefonder, fastigheter och venturekapital, visar en ny undersökning..

DI - 22 maj 20 kl. 15:55

Danske Bank: Därför ska du nobba europeiska aktier nu

USA kommer återhämta sig snabbare än Europa. Det menar Danske Bank som ökar övervikten ytterligare och sänker exponeringen mot Europa. ”USA….

PrivataAffärer - 18 feb 19 kl. 11:39

Danske: Räkna med mer turbulens på börsen

I tillägg till det baseras den senaste tidens aktieuppgångar på en förväntan om en snar överenskommelse i handelsfrågan mellan USA och Kina, skriver banken, som sammantaget drar slutsatsen att risken för bakslag kan anses vara högre än chansen för vidare uppgångar, om något inte blir som förväntat eller drar ut på tiden. På tolv månaders sikt anser dock Danske Bank att aktier alltjämt har potential. ”Vinsttillväxten är positiv, Kinas stimulanser börjar ge skjuts åt ekonomin under andra kvartalet och stora europeiska länder som Frankrike, Tyskland och Italien ökar de finanspolitiska stimulanserna i år.

Vimmerby Tidning - 09 okt 13 kl. 06:07

Snickerboa ger ut nya aktier

Snickerboa Mariannelund AB utökar sina aktier från 500 till 2 000 aktier och bjuder nu in både allmänhet och andra intressenter, att bli delaktiga i utvecklingen, som man hoppas ska få en bred förankring..

DI - 16 maj 17 kl. 22:35

Ahlsells huvudägare säljer ännu fler aktier

Ahlsells huvudägare CVC utökar antalet aktier det säljer i förestående placering till 90 miljoner, från tidigare besked om att det ämnar sälja cirka 75 miljoner aktier i industridistributörbolaget..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Förbättra din privatekonomi med nischade jämförelsetjänster

Man kan få snabb och enkel hjälp av jämförelsetjänster. Spara tusentals kronor Det finns jämförelsetjänster för nästan allt inom privatekonomi och använder du dem rätt kan du spara tusenlappar varje månad. Utmaningen är att hitta rätt tjänst för varje ändamål.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Det här ska du veta om lån utan UC

Så hänger det ihop För att förstå varför det kan vara bra eller mindre bra att ta lån med eller utan UC behöver man förstå vad en UC är. När man lånar pengar från en långivare i Sverige hör det till vanligheten att man tar en kreditupplysning. En kreditupplysning kan alltså göras både på en privatperson och på ett företag, båda kan ju vara i behov av att låna pengar vid olika tillfällen.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidrag

Listan med aktiviteter som godkänns för friskvårdsbidrag är lång. Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med vissa inslag av motion, agility, sportfiske eller enduro är några exempel. Även startavgifter i motionslopp ingår nu i som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman

  I dagens Trading Direkt gästas vi av kredithedgefondförvaltaren Sean George som förklarar hur stödpaketen fungerar, vad det finns för nackdelar och varför Riksbanken nu ger sig in på företagsobligationsmarknaden. Han beskriver även läget i Europa och konstaterar att den kommande veckan kommer vara mycket volatil när blickar riktas mot Italien. Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på 15 tittarönskemål.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

Läs även: Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning ”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Stora Enso: Risken för kollaps i efterfrågan har minskat

”Vi förväntar oss att resultatet i det andra kvartalet kommer att tyngas av en klart försvagad pappersmarknad samt en svår marknad för massa- och trävaror”, skriver DNB. För förpackning väntas en mer blandad bild, efter att senvinterns panikköpande ebbar ut. Aktien ser ut att vara fullvärderad i förhållande till det väntade konsensus ebit-resultatet för 2021 på 13x, vilket speglar en premie om cirka 15 procent i förhållande till det historiska snittet där en kvick resultatåterhämtning om 40 procent för ebit på årsbasis väntas, lyder motiveringen till rekommendationsändringen.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning

Ledamöterna noterade att det finns tecken på en början till återhämtning på flera håll, men osäkerheten om utvecklingen framöver är fortsatt mycket stor. Det finns risker för bakslag och långsiktigt negativa effekter på ekonomin och de omfattande åtgärder som vidtas av regeringar och centralbanker världen över är viktiga för den fortsatta återhämtningen. Riksbankens åtgärder har bidragit till att hålla räntor låga och till att utlåningen till hushåll och företag fortsatt har hållits uppe.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Pensionen räknas upp nästa år

Prognosen för inkomstpensionens ökning om 0,8 procent innebär att en inkomstpension på 12 000 kr beräknas öka med 100 kr per månad från 2021. – Omsvängningen i prognosen beror på att genomsnittsinkomsten 2020 förväntas stiga betydligt mer än vad som prognosticerades i maj. Pandemins effekt på genomsnittsinkomsten har i prognosen delvis förskjutits från innevarande år till 2021, vilket innebär att inkomstpensionerna i denna prognos minskar först 2022.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Ölproducenten vinstvarnar

Det framgår av preliminära siffror som bolaget valt att släppa med anledning av den osäkerhet och volatilitet som coronapandemins effekter orsakat. Carlsberg räknar med att rörelseresultatet faller med 8,9 procent organiskt under första halvåret. Västeuropa hade en mycket trög start i det andra kvartalet men förbättring kund skönjas i slutet av perioden, tack vare ett successivt återöppnande av säljkanaler och återuppbyggnad av lager till följd.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 72 kr från 49 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.