PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 11 July, 04:00

PrivataAffärer - 25 maj 20 kl. 12:15

Hedgefonder tankar tillväxtbolagDe två amerikanska jättarna Amazon och Microsoft noterade den största ökningen av ägande från hedgefonder, enligt analysen från Goldman Sachs över 822 fonder med 1,8 biljoner dollar i investerat kapital. Tillsammans med Facebook, Alphabets Google samt Alibaba har Amazon och Microsoft placerat sig som de fem största innehaven bland hedgefonder under sju kvartal i rad. Enligt Goldman Sachs har övervikten mot tillväxtaktier, som brukar överprestera marknaden generellt, gett stöd till hedgefonder när Wall Street upplevde en av de snabbaste vändningarna till björnmarknad någonsin i mars. S&P 500-indexet föll mer än 35 procent under 23 handelsdagar och investerare valde att ty sig till tillväxtaktier snarare än så kallade värdeaktier..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Amazon, Microsoft, Goldman Sachs, Facebook, Google, Alibaba, Wall Street

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hedgefonder, tankar, tillväxtbolag
PrivataAffärer - 16 apr 19 kl. 23:06

Hernhag: Ett riktigt bra tillväxtbolag med miljöprägel

Rapporten för första kvartalet visade på 32 procents tillväxt varav 8 procent helt av egen växtkraft och inte förvärv. Alla regioner och produktområden som koncernen har växer och rörelsemarginalen steg trots lägre priser på köldmedier. Vinsten per aktie senaste fyra kvartalen ökade till 6,07 kr och aktiekursen ligger nu på 31 gånger det.

Affärsvärlden - 20 jun 17 kl. 22:00

Små tillväxtbolag synade

Stabila snabbväxare, doldisar som växer snabbt och bolag vars tillväxttakt rasat. Fokus denna vecka är tillväxtbolag..

PrivataAffärer - 14 jan 15 kl. 13:16

Tre lovande tillväxtbolag

Att börstrenden är uppåt gör att många chansaktier och tillväxtbolag stigit kraftigt. Här är tre kursklättrare som kan fortsätta i vinnarspåret....

PrivataAffärer - 11 sep 15 kl. 11:25

Tips från chatten: Komplettera portföljen med tillväxtbolag

I chatten med läsarna berättade Privata Affärers aktiereporter Marcus Hernhag om sin strategi att i första hand satsa på utdelningshöjare och högavkastare. Han gav också tips på tillväxtbolag som komplement i portföljem....

PrivataAffärer - 13 jan 17 kl. 11:02

Hernhag avslöjar två tillväxtbolag han skulle välja att satsa hela livsbesparingen på

I säsongens första aktiechatt avslöjade Marcus Hernhag vilka två tillväxtbolag han skulle investera i om han var tvungen att placera hela sin livsbesparing – och utan att ha möjligheten att sälja. Han berättade också vilken småbolagsfond han....

PrivataAffärer - 13 feb 17 kl. 06:57

Fem tillväxtbolag som borde slå storbolagsindex

Att spara i indexfonder är i grunden en bra idé. Men problemet är att de ibland ligger steget efter. Därför är det bra att komplettera en indexfond med några av de bästa medelstora bolagen, skriver Marcus Hernhag som tipsar om fem tillväxtbolag....

DI - 18 dec 17 kl. 10:40

Esbjörn Lundevall: H&M ska inte värderas som tillväxtbolag

H&M bör inte värderas som ett tillväxtbolag nu när försäljningen faller och därför är dagens värdering fortsatt för hög trots fredagens kursras. Det säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall i Börsmorgon på måndagen..

DI - 20 feb 18 kl. 13:29

FrontOffice investerar i ett av Nordens främsta tillväxtbolag inom datadriven marknadsföring

FrontOffice Nordic AB (publ) (FrontOffice) har idag ingått investeringsavtal avseende 25 % av aktierna i Semantiko (MTWABP Sweden AB), ett av Nordens främsta tillväxtbolag inom datadriven marknadsföring..

Jönköpingsnytt - 19 jun 18 kl. 12:41

Jönköpingsföretag kan bli årets tillväxtbolag

Nu kan företaget Consid bli utnämnda som årets tillväxtbolag i en tävling som avgörs under Almedalsveckan i Visby. Enligt företaget är god arbetsmiljö en stor del av framgångsreceptet.
.

DI - 02 apr 19 kl. 11:59

Lundbergs dotters nya investering – tillväxtbolag med jättar som kunder

Fredrik Lundbergs dotter Katarina Martinson har investerat i ett nytt tillväxtbolag. ”Det finns ett tydligt hål i marknaden”, säger hon..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Förbättra din privatekonomi med nischade jämförelsetjänster

Man kan få snabb och enkel hjälp av jämförelsetjänster. Spara tusentals kronor Det finns jämförelsetjänster för nästan allt inom privatekonomi och använder du dem rätt kan du spara tusenlappar varje månad. Utmaningen är att hitta rätt tjänst för varje ändamål.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Det här ska du veta om lån utan UC

Så hänger det ihop För att förstå varför det kan vara bra eller mindre bra att ta lån med eller utan UC behöver man förstå vad en UC är. När man lånar pengar från en långivare i Sverige hör det till vanligheten att man tar en kreditupplysning. En kreditupplysning kan alltså göras både på en privatperson och på ett företag, båda kan ju vara i behov av att låna pengar vid olika tillfällen.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidrag

Listan med aktiviteter som godkänns för friskvårdsbidrag är lång. Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med vissa inslag av motion, agility, sportfiske eller enduro är några exempel. Även startavgifter i motionslopp ingår nu i som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman

  I dagens Trading Direkt gästas vi av kredithedgefondförvaltaren Sean George som förklarar hur stödpaketen fungerar, vad det finns för nackdelar och varför Riksbanken nu ger sig in på företagsobligationsmarknaden. Han beskriver även läget i Europa och konstaterar att den kommande veckan kommer vara mycket volatil när blickar riktas mot Italien. Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på 15 tittarönskemål.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

Läs även: Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning ”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Stora Enso: Risken för kollaps i efterfrågan har minskat

”Vi förväntar oss att resultatet i det andra kvartalet kommer att tyngas av en klart försvagad pappersmarknad samt en svår marknad för massa- och trävaror”, skriver DNB. För förpackning väntas en mer blandad bild, efter att senvinterns panikköpande ebbar ut. Aktien ser ut att vara fullvärderad i förhållande till det väntade konsensus ebit-resultatet för 2021 på 13x, vilket speglar en premie om cirka 15 procent i förhållande till det historiska snittet där en kvick resultatåterhämtning om 40 procent för ebit på årsbasis väntas, lyder motiveringen till rekommendationsändringen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning

Ledamöterna noterade att det finns tecken på en början till återhämtning på flera håll, men osäkerheten om utvecklingen framöver är fortsatt mycket stor. Det finns risker för bakslag och långsiktigt negativa effekter på ekonomin och de omfattande åtgärder som vidtas av regeringar och centralbanker världen över är viktiga för den fortsatta återhämtningen. Riksbankens åtgärder har bidragit till att hålla räntor låga och till att utlåningen till hushåll och företag fortsatt har hållits uppe.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Pensionen räknas upp nästa år

Prognosen för inkomstpensionens ökning om 0,8 procent innebär att en inkomstpension på 12 000 kr beräknas öka med 100 kr per månad från 2021. – Omsvängningen i prognosen beror på att genomsnittsinkomsten 2020 förväntas stiga betydligt mer än vad som prognosticerades i maj. Pandemins effekt på genomsnittsinkomsten har i prognosen delvis förskjutits från innevarande år till 2021, vilket innebär att inkomstpensionerna i denna prognos minskar först 2022.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ölproducenten vinstvarnar

Det framgår av preliminära siffror som bolaget valt att släppa med anledning av den osäkerhet och volatilitet som coronapandemins effekter orsakat. Carlsberg räknar med att rörelseresultatet faller med 8,9 procent organiskt under första halvåret. Västeuropa hade en mycket trög start i det andra kvartalet men förbättring kund skönjas i slutet av perioden, tack vare ett successivt återöppnande av säljkanaler och återuppbyggnad av lager till följd.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 72 kr från 49 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.