SR > Nyheter

Tuesday, 07 July, 13:38

SR - 25 maj 20 kl. 12:10

8,4 procent arbetslösa – men antalet varsel planar utAntalet som varslas om uppsägning har planat ut och arbetslösheten ökade inte under förra veckan, det visar ny statistik från Arbetsförmedlingen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 8,4procent , arbetslösamen antalet , varsel, planarut
DI - 25 maj 20 kl. 12:05

Arbetslösheten kvar på 8,4 procent – antalet varsel planar ut

Antalet varslade om uppsägning har planat ut de senaste veckorna och arbetslösheten var förra veckan 8,4 procent, samma som vecka före..

Cornucopia - 22 apr 20 kl. 13:43

Arbetsförmedlingen: Mer än 95 000 nya arbetslösa sedan första mars - på väg mot 10% arbetslöshet

I måndags hade 95 443 nya arbetslösa skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen sedan första mars, vilket är en ökning med drygt 30%. Antalet inskrivna arbetslösa är därmed 409 257 personer. Allt annat lika bör officiell arbetslöshet stigit från 7.

DN - 13 apr 16 kl. 08:58

Arbetslösheten fortsätter minska – men kurvan planar

Arbetslösheten fortsätter att minska. Men det stora antalet nyanlända väntas innebära att kurvan planar de kommande åren..

Magazin24 - 11 apr 13 kl. 09:10

Fortsatt hög arbetslöshet i länet

Arbetslösheten i Västmanland är den femte högsta i hela Sverige. I slutet av mars var ungefär 13 300 personer utan arbete. Arbetslösheten i länet är fortfarande hög.

Trelleborgs Allehanda - 16 jan 14 kl. 06:31

Liten minskning av antalet arbetslösa

Arkivfoto: Bertil Enevåg Ericson/TT
Ljusare tider kanske väntar i Trelleborg. Ungdomsarbetslösheten har minskat från 24,5 procent till 23,2 procent på ett år och även totalt har arbetslösheten gått ner i kommunen.
I Trelleborg låg arbetslösheten på 10 procent under december 2013.

Kristianstadsbladet - 23 jan 13 kl. 10:00

Minskning av antalet varsel i Hässleholm

Antalet varslade om uppsägning i Hässleholm minskade med omkring 100 förra året jämfört med 2011. 2013 började med en konkurs på Roundo, där 56 personer kan mista jobbet.
Vid stora varsel krävs snabba åtgärder från Arbetsförmedlingen.

Skånskan - 17 mar 20 kl. 08:36

AF: Över 4 000 varsel på en vecka

Ekonomi Coronaviruset slår hårt mot näringslivet och förra veckan ökade antalet varsel kraftigt – fler än under hela mars månad i fjol.
Hårdast drabbade är restauranger och hotell i storstäderna.Det är en väldigt hög nivå, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

SR - 27 apr 20 kl. 12:12

Färre varsel – men arbetslösheten ökar

Antalet varsel förra veckan gick ned jämfört med veckan innan, det visar nya siffror från Arbetsförmedlingen. Samtidigt ökar antalet nyinskrivna arbetslösa hos myndigheten när tidigare varsel går över i faktiska uppsägningar..

Cornucopia - 27 jul 19 kl. 09:12

Konjunkturen: Den svenska arbetslösheten stiger igen

Efter att drivet av krisräntornas högkonjunktur har nu den svenska arbetslösheten vänt upp igen, med stigande säsongsjusterad arbetslöshet fyra av de fem senaste månaderna. Graf nedan.
Drottninggatan Stockholm.

Cornucopia - 18 sep 19 kl. 07:48

Konjunkturen: Arbetslösheten fortsätter skena - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten fortsätter skena och är officiellt 7.1%, en säsongsrensad ökning med en hel procentenhet på ett år. I antal är ökningen 18% eller 58 400 fler arbetslösa på ett år.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU: Pandemin slår hårdare mot ekonomin än väntat

Coronapandemin slår hårdare mot den europeiska ekonomin än man tidigare räknat med. Det sade EU:s ekonomikommissionär Paolo Gentiloni när Kommissionen lade fram en dyster ekonomisk sommarprognos..

SR - 15 minuter sedan

Vårdbiträdet orolig för de äldre

Coronaviruset är ständigt närvarande för de som jobbar inom äldreomsorgen. Vårdbiträdet Will Martinsson jobbar på ett äldreboende i Jönköpings kommun och är orolig för de äldre..

SR - 30 minuter sedan

Östersund får nytt regemente

Regeringen siktar på att ett nytt regemente ska etableras i Östersund under åren 2026 till 2030. Det framgår av ett uppdrag till Försvarsmakten..

SR - 1 timme sedan

Stor minskning av cancerdiagnoser i Stockholm

Antalet cancerfall som diagnostiseras i Stockholm minskade med 30 procent under maj och april jämfört med väntat antal diagnoser den perioden. Det visar ny statistik från Stockholms region..

SR - 2 timmar sedan

Assistansbolag stoppat i Västerbotten

Ett assistansföretag stoppas nu med omedelbar verkan från att bedriva personlig assistans..

SR - 3 timmar sedan

Efter 20 år – fler frimärken säljs

Den 20-åriga nedåtgående trenden i antal skickade brev i Sverige ser ut att ha brutits, i alla fall tillfälligt. Försäljningen av frimärken och förpackningar med porto har ökat med 30 procent under våren, vilket är högre än väntat, skriver Postnord i ett pressmeddelande..

SR - 4 timmar sedan

E18 Norrtäljevägen avstängd

En olycka mellan Rösa och Norrtälje på E18 gör att vägen är avstängd mot Norrtälje. Ingen prognos..

SR - 4 timmar sedan

Just nu: Pressträff med socialministern och IVO

Socialminister Lena Hallengren håller en pressträff tillsammans med generaldirektören på Inspektionen för vård och omsorg IVO..

SR - 5 timmar sedan

Melbourne stängs ned – ber om federal hjälp

Australiens näst största stad Melbourne stängs ned för att begränsa ett pågående coronautbrott, meddelar delstaten Victorias regeringschef Daniel Andrews..

SR - 6 timmar sedan

Nöjesparker kräver 1,5 miljarder av regeringen

Branschorganisationen Svenska nöjesparksföreningen begär ersättning från staten på sammanlagt 1,5 miljarder kronor för förlorade intäkter på grund av coronastängningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.