DI > Ekonomi

Sunday, 12 July, 06:26

DI - 25 maj 20 kl. 12:05

Arbetslösheten kvar på 8,4 procent – antalet varsel planar utAntalet varslade om uppsägning har planat ut de senaste veckorna och arbetslösheten var förra veckan 8,4 procent, samma som vecka före..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslösheten, kvar, 8,4procent antalet , varsel, planarut
Trelleborgs Allehanda - 28 dec 12 kl. 06:30

Allt fler får jobb - men arbetslösheten stiger

Arkiv: Jessica Gow/SCANPIX
Fler har fått arbete, men arbetslösheten fortsätter ändå att stiga i Trelleborg under november. Samtidigt ser antalet varsel ut att minska något i Skåne.
?

PrivataAffärer - 11 jun 20 kl. 16:50

Handelsbanken: Arbetslösheten pressar bopriserna

”Även om återhämtningen nu påbörjas ser vi framför oss en fortsatt stigande arbetslöshet, eftersom återhämtningen främst medför att de som är permitterade ökar sin arbetstid. Det bör leda till att bostadspriserna minskar något ytterligare”, skriver de. De noterar att den senaste statistiken tyder på att svensk BNP inte faller fullt lika mycket som befaras, där Handelsbanken ser ut att behöva revidera upp sin prognos att BNP faller 6,9 procent i år.

SmålandsPosten - 13 jan 15 kl. 11:20

Allt fler slipper arbetslösheten

Arbetsförmedlingen rapporterar om ett stabilt 2014 när man nu summerar fjolåret.
Arbetslösheten fortsatte att minska i alla länets kommuner, utom Lessebo. Vid slutet av 2014 var drygt 8 000 kronobergare inskrivna hos arbetsförmedlingen som arbetslösa.

Cornucopia - 27 jul 19 kl. 09:12

Konjunkturen: Den svenska arbetslösheten stiger igen

Efter att drivet av krisräntornas högkonjunktur har nu den svenska arbetslösheten vänt upp igen, med stigande säsongsjusterad arbetslöshet fyra av de fem senaste månaderna. Graf nedan.
Drottninggatan Stockholm.

Cornucopia - 18 sep 19 kl. 07:48

Konjunkturen: Arbetslösheten fortsätter skena - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten fortsätter skena och är officiellt 7.1%, en säsongsrensad ökning med en hel procentenhet på ett år. I antal är ökningen 18% eller 58 400 fler arbetslösa på ett år.

Kristianstadsbladet - 05 dec 12 kl. 11:28

Arbetslösheten väntas öka 2013

Foto: Lasse Ottosson
Äldre arbetslösa, invandrare, funktionshindrade och personer med låg utbildning. De tillhör de grupper som får det än tuffare på arbetsmarknaden i Skåne 2013.
Arbetsförmedlingens prognos för 2013 är dyster läsning.

DN - 19 feb 13 kl. 10:50

Arbetslösheten står emot

Trots höstens varsel och den ekonomiska krisen så står arbetslösheten emot. Arbetslösheten var lika hög i januari i år som vid samma tid i fjol och sysselsättning ökar..

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 11:47

Lägre arbetslöshet men många varsel i januari

Ungdomsarbetslösheten i Kronoberg minskar för nionde månaden i rad enligt arbetsförmedlingens siffror för januari. Antalet arbetslösa ungdomar var i januari 2 118 en minskning med 344 jämfört med för ett år sedan. På det året har siffran sjunkit från 20,1 procent till 17,4 procent.

Magazin24 - 16 jan 13 kl. 15:18

Strategi om arbetslösheten från S

Världen går framåt. Länder som tidigare varit världens lågavlönade verkstadsgolv slår upp portarna till nya skolor och universitet. Kinesiska företag investerar i egen produktutveckling.

SN - 11 feb 15 kl. 09:05

Arbetslösheten minskar

Arbetslösheten minskar i Sörmland och mest har den minskat den i Gnesta och Katrineholm det senaste året. I Gnesta är cirka 60 personer färre arbetslösa jämfört med förra året. Antalet nyinskrivna på Arbetsförmedlingen i Sörmland minskade under 2014, från 11,1 procent i januari förra året till 10,7 procent i år.

Fler nyheter från DI

DI - 12 timmar sedan

Köp i krisen har varit rätt så här långt – men facit är fortfarande oskrivet

Senaste halvårets börsdramatik väcker många frågor. Erfarna investerare drar paralleller med 1999 medan nykomlingarna fortsätter köpa….

DI - 13 timmar sedan

Tusentals svikna SAS-resenärer riskerar få vänta i flera månader till

SAS är skyldigt tusentals kunder återbetalning för kunder vars flyg ställts in. Men väntan på att få sina pengar kan dröja ytterligare….

DI - 14 timmar sedan

Buggning på anrika lyxhotellet avslöjar bråk mellan miljardärstvillingar

Två av Storbritanniens rikaste men också skyggaste män, David och Frederick Barclay, har gått från parhästar till fiender, skriver Wall….

DI - 14 timmar sedan

Fortsatt låga virussiffror i Finland

Det senaste dygnet har tolv nya fall av coronaviruset konstaterats i Finland, meddelar det finländska Institutet för hälsa och välfärd på….

DI - 14 timmar sedan

Pandemin påskyndar tillväxten i mångmiljardbranschen

Idrottsvärlden står på paus när ­publiken inte längre kan samlas. Men en sport underhåller som aldrig förr..

DI - 15 timmar sedan

Lista: Så bra är vinerna från de svenska vingårdarna

Medan 2018 var bästa årgång hittills i svenska vingårdar, är sommaren 2020 rätt tid att upp­leva vinerna på restaurang, i vinbarer och….

DI - 16 timmar sedan

Tyska energijätten säljer verksamhet till ungerskt bolag

Den tyska energikoncernen Eon har kommit överens om att sälja delar av Innogy till det ungerska statliga bolaget MVM Group, rapporterar….

DI - 15 timmar sedan

Svenskar från södra Sverige välkomna i Norge

Svenskar från Kronoberg, Skåne och Blekinge kommer att få resa in i Norge utan krav på självkarantän, enligt norska folkhälsoinstitutet (.

DI - 17 timmar sedan

Nya eldrivna Volvokusinen utmanar Tesla på riktigt

Med sin andra modell, Polestar 2, har märket som samägs av Volvo Cars och ­Geely lagt ribban högt..

DI - 18 timmar sedan

Tiktok utreds – pekas ut som spionverktyg

Bannlyst av Indien och baktalad av USA. Flera länder inleder nu utredningar kring Tiktok efter att appen anklagats för censur och för att….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.