PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 12 July, 08:44

PrivataAffärer - 25 maj 20 kl. 11:44

Fondförvaltaren: Vårt strategibyte var enormt lyckatFakta Fondbolaget Fondita är ett botique fondbolag med fokus på aktiefonder. Placeringsfilosofin är baserad på stock picking och koncentrerade portföljer. De agerar ansvarsfullt i verksamheten och tar hänsyn till miljöfrågor, sociala frågor samt god förvaltningssed (ESG) i investeringsbesluten.
Läs mer här!
– Det har blivit uppenbart att de företag som har en produkt eller tjänst som bidrar till lösningar på de hållbarhetsutmaningar vi står inför kommer ha en god efterfrågan, bra prissättningsförmå
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fondita, ESG, Marcus Björkstén, Europafond, Markus Björkstén, Fondita Sustainable Europe, Europafonder, Sustainable Europe, MSCI Europe, Avanza, Nordnet, Neste, Björkstén, Detta, Privata Affärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FondförvaltarenVårt , strategibytevar , enormt, lyckat
PrivataAffärer - 30 mar 20 kl. 07:18

Fondförvaltaren: Vårt strategibyte var enormt lyckat

Fakta: Fondbolaget Fondita är ett botique fondbolag med fokus på aktiefonder. Placeringsfilosofin är baserad på stock picking och koncentrerade portföljer. De agerar ansvarsfullt i verksamheten och tar hänsyn till miljöfrågor, sociala frågor samt god förvaltningssed (ESG) i investeringsbesluten.

DI - 16 jul 15 kl. 09:53

Fondförvaltaren ser köpläge i Twitter

Den legendariska fondförvaltaren Bill Miller ser att den senaste tidens nedgång för Twitter utgör ett bra köpläge i aktien..

Affärsvärlden - 09 aug 17 kl. 12:36

Fondförvaltaren: Arrogant av Disney

Disney har beslutat att avsluta sitt samarbete med Netflix för att istället sjösätta en egen streamingtjänst - ett grepp som kommer alltför sent, enligt fondförvaltaren Michael Browne..

DI - 15 maj 18 kl. 06:08

Fondförvaltaren: Här finns köplägen trots global turbulens

Det är turbulent i världsekonomin just nu, inte minst i sårbara tillväxtländer som Argentina och Turkiet. ”Köpläge”, säger Curtis Evans på fondförvaltaren Fidelity International..

Realtid - 29 maj 18 kl. 06:41

Fondförvaltaren som tror på asiatiska företagskrediter

Det finns en växande och lönsam marknad för investeringar i asiatiska företags högräntepapper, där både avkastningen och risken gör detta till attraktiva investeringar. Men europeiska aktörer har en förlegad syn på asiatiska ekonomier och företag. Det är budskapet som fondförvaltaren Christina Bastin på Muzinich trycker på när hon lanserar en ny asiatisk högavkastande kreditfond..

DI - 03 okt 16 kl. 16:17

USA-börser: Fondförvaltaren rusar

Med årets hittills starkaste kvartal i ryggen, startade Wall Street det nya kvartalet och tillika måndagen lätt på minus. Investerare fortsatte att bevaka nyhetsflödet kring Deutsche Bank, samtidigt som en fondförvaltare rusade..

DI - 10 jul 17 kl. 06:10

Fondförvaltaren: "Hälsa växer snabbare än världsekonomin"

Svensk hälso- och sjukvårdssektor skulle gynnas om AP-fonderna tvingades investera mer i små och medelstora företag. Det säger Henrik Rhenman, en av världens mest ansedda fondförvaltare inom hälsa och sjukvård, i en intervju med Di..

DI - 11 jan 18 kl. 11:46

Fondförvaltaren: "Fortsatt skäl att ifrågasätta Rollén"

Mätteknikbolaget Hexagon lyfter på börsen efter beskedet att vd:n Ola Rollén frias från misstankarna om insiderbrott. Men det finns fortsatt skäl att ifrågasätta vd:n, säger Mattias Eriksson, fondförvaltare på Coeli..

DI - 31 mar 19 kl. 12:35

Fondförvaltaren varnar för kollegans aktietips: ”Dyrt bolag”

Fondförvaltarna Georg Norberg och Anna Strömberg är nästan överens om vilka aktier man ska satsa på nu. Men inte riktigt.  ”Det är ett ganska dyrt bolag och det är högt ställda förväntningar”, säger Anna Strömberg om ett av Georg Norbergs tips..

DI - 20 maj 19 kl. 10:09

Fondförvaltaren: Börsraketen kan stiga 30-40 procent till

Catellas fondförvaltare Martin Nilsson ser fortsatt köpläge i en av Stockholmsbörsens vinnare i år.  ”Aktien kan stiga 30-40 procent”, säger han..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 22:37

Förbättra din privatekonomi med nischade jämförelsetjänster

Man kan få snabb och enkel hjälp av jämförelsetjänster. Spara tusentals kronor Det finns jämförelsetjänster för nästan allt inom privatekonomi och använder du dem rätt kan du spara tusenlappar varje månad. Utmaningen är att hitta rätt tjänst för varje ändamål.

PrivataAffärer - Igår: 22:20

Det här ska du veta om lån utan UC

Så hänger det ihop För att förstå varför det kan vara bra eller mindre bra att ta lån med eller utan UC behöver man förstå vad en UC är. När man lånar pengar från en långivare i Sverige hör det till vanligheten att man tar en kreditupplysning. En kreditupplysning kan alltså göras både på en privatperson och på ett företag, båda kan ju vara i behov av att låna pengar vid olika tillfällen.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

Agility och sportfiske godkänns för friskvårdsbidrag

Listan med aktiviteter som godkänns för friskvårdsbidrag är lång. Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med vissa inslag av motion, agility, sportfiske eller enduro är några exempel. Även startavgifter i motionslopp ingår nu i som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda.

PrivataAffärer - Igår: 11:23

Trading Direkt: Finns risk att EU rasar samman

  I dagens Trading Direkt gästas vi av kredithedgefondförvaltaren Sean George som förklarar hur stödpaketen fungerar, vad det finns för nackdelar och varför Riksbanken nu ger sig in på företagsobligationsmarknaden. Han beskriver även läget i Europa och konstaterar att den kommande veckan kommer vara mycket volatil när blickar riktas mot Italien. Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på 15 tittarönskemål.

PrivataAffärer - Igår: 10:23

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

Läs även: Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning ”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare

PrivataAffärer - Igår: 10:09

Stora Enso: Risken för kollaps i efterfrågan har minskat

”Vi förväntar oss att resultatet i det andra kvartalet kommer att tyngas av en klart försvagad pappersmarknad samt en svår marknad för massa- och trävaror”, skriver DNB. För förpackning väntas en mer blandad bild, efter att senvinterns panikköpande ebbar ut. Aktien ser ut att vara fullvärderad i förhållande till det väntade konsensus ebit-resultatet för 2021 på 13x, vilket speglar en premie om cirka 15 procent i förhållande till det historiska snittet där en kvick resultatåterhämtning om 40 procent för ebit på årsbasis väntas, lyder motiveringen till rekommendationsändringen.

PrivataAffärer - Igår: 09:49

Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning

Ledamöterna noterade att det finns tecken på en början till återhämtning på flera håll, men osäkerheten om utvecklingen framöver är fortsatt mycket stor. Det finns risker för bakslag och långsiktigt negativa effekter på ekonomin och de omfattande åtgärder som vidtas av regeringar och centralbanker världen över är viktiga för den fortsatta återhämtningen. Riksbankens åtgärder har bidragit till att hålla räntor låga och till att utlåningen till hushåll och företag fortsatt har hållits uppe.

PrivataAffärer - Igår: 10:00

Pensionen räknas upp nästa år

Prognosen för inkomstpensionens ökning om 0,8 procent innebär att en inkomstpension på 12 000 kr beräknas öka med 100 kr per månad från 2021. – Omsvängningen i prognosen beror på att genomsnittsinkomsten 2020 förväntas stiga betydligt mer än vad som prognosticerades i maj. Pandemins effekt på genomsnittsinkomsten har i prognosen delvis förskjutits från innevarande år till 2021, vilket innebär att inkomstpensionerna i denna prognos minskar först 2022.

PrivataAffärer - Igår: 09:32

Ölproducenten vinstvarnar

Det framgår av preliminära siffror som bolaget valt att släppa med anledning av den osäkerhet och volatilitet som coronapandemins effekter orsakat. Carlsberg räknar med att rörelseresultatet faller med 8,9 procent organiskt under första halvåret. Västeuropa hade en mycket trög start i det andra kvartalet men förbättring kund skönjas i slutet av perioden, tack vare ett successivt återöppnande av säljkanaler och återuppbyggnad av lager till följd.

PrivataAffärer - Igår: 08:55

Här är fredagens färska analyser

SEB Equities höjer riktkursen för Betsson till 72 kr från 49 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.