DalaDemokraten > Nyheter

Monday, 18 January, 04:41

DalaDemokraten - 25 maj 20 kl. 09:51

Göran Greider: När ki(s)tan sänks ner. Socialdemokratin måste våga säga nej till en nyliberal LAS-utredning.Söndag kväll – jag fick en smärre chock när SvT avslöjade innehållet i den utredning som gjorts....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Greider, LAS, SvT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran, GreiderNär , ki(s)tan, sänks, ner, Socialdemokratinmåste , våga, säga nej till en nyliberal LAS-utredning
Expressen - 05 feb 18 kl. 14:46

Stora gåtan kring den misstänkte mördaren

Polisen arbetar frenetiskt med att kartlägga mannen som misstänks ha mördat en kvinna i motionsspåret i Ulricehamn.De tror sig ha en motivbild – men själv har han inte lämnat någon förklaring efter sig.– De är omöjligt att sätta sig in i hur han tänkt, säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson..

Skånskan - 29 dec 18 kl. 01:00

Rätts­sä­ker­heten för barn måste för­bättras

Barn un­der 15 år kan inte dömas för brott och inte hel­ler åtalas. Det är rim­ligt efter­som barn inte kan hållas som an­sva­riga för sina hand­lingar på sam­ma sätt som vuxna.
Men det in­ne­bär ock­så att barn som an­klagas för att ha be­gått all­var­liga brott, i värsta fall mord, inte hel­ler frias från miss­tan­karna.

Skånskan - 04 jan 16 kl. 20:37

Gräns­lös dum­het

Opinion Vid midnatt in­led­des de om­dis­ku­te­ra­de id-kon­trol­ler­na för alla som re­ser kol­lek­tivt till Sverige från Dan­mark. På Kast­rup hade tåg­bo­la­gen mo­bi­li­se­rat så att kö­er­na inte skul­le bli allt­för långa. Men bris­tan­de in­struk­tio­ner från de svens­ka myn­dig­he­ter­na gjor­de ändå pro­ble­men onö­digt sto­ra.

Skånskan - 14 apr 18 kl. 01:00

Åter­in­för tjäns­te­man­na­an­svaret

1975 av­skaffades äm­bets­man­na­an­svaret för stat­liga tjäns­te­män. Ti­digare hade var­je of­fent­lig tjäns­te­man varit straff­rätts­ligt an­sva­rig för sin tjäns­te­ut­öv­ning och kun­de dömas för tjäns­te­fel. Ef­ter re­formens ge­nom­fö­ran­de är det bara mut­brott och brott mot tyst­nads­plikten samt orik­tig myn­dig­hets­ut­öv­ning som kan leda till åtal, och det sker myc­ket säl­lan.

Skånskan - 26 feb 19 kl. 05:00

Kom­pro­misser krävs

I Ja­nu­a­ri­av­talet utlovas att ”en om­fat­tan­de skat­te­re­form ge­nom­förs”. Det har be­hövts länge, så det är väl­kom­met. Men i punkten utlovas ock­så delar som verkar svår­för­en­liga, ex­em­pel­vis både att ut­jämna dagens växande eko­no­miska klyf­tor och att sänka mar­gi­nal­skatten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.