Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 05 July, 19:58

Sydsvenskan - 25 maj 20 kl. 07:00

Så vill politikerna satsa på sex och samlevnadM, C och V kräver ett tydligare fokus på elever som drabbas av hedersproblematik..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vill , politikernasatsa på , sexoch , samlevnad
Aftonbladet - 05 apr 19 kl. 14:02

Chatt om sex & samlevnad med Linn Heed

News55 - 03 jul 17 kl. 13:57

Christina Tallberg, PRO: “Öka pressen på politikerna”

Christina Tallberg har som ord­förande länge kämpat för att föra fram organisationens hjärtefrågor. Under sin medverkan i News55:s satsning Äldreforum under Almedalsveckan ser hon fram emot att rekrytera medlemmar och upplysa politikerna om att pensionärerna är många, 25 procent av väljarkåren för att vara exakt. Vad vill du lyfta fram i Almedalen?

Dagen - 10 feb 11 kl. 03:00

Våga prata om sex och samlevnad

Du som förälder - våga prata med dina tonåringar om kärlek och sex utifrån dina värderingar. Låt inte bara RFSU och Utbildningsradion ge sin bild.

Rektorerna på landets alla högstadieskolor har nyligen fått ett nytt sex- och samlevnadsmaterial från RFSU och Utbildningsradion bland annat med den animerade filmen "Sex på kartan".

SVT Debatt - 12 sep 13 kl. 10:58

Problematiskt med sex i alla skolämnen

SEXUALKUNSKAP Det är bra att skolan rustar unga människor att klara av att hantera sexualitet och relationer. Samtidigt tycks det inte finnas någon gräns för vad grundskollärare förväntas behärska utöver de ämnen de är utbildade i. Och måste eleverna ständigt påminnas om att de är könsvarelser?

Världen Idag - 04 feb 15 kl. 00:00

Nytt läromedel om sex och samlevnad tas fram

– Vi vill fokusera på att ge en helhetsbild, där sexualiteten blir en vacker del av relationen, och inte frikopplas från känslor, ansvar, traditioner och samhället, säger Johan Semby, ordförande för Nätverket för samlevnad och sexualitet. Det nybildade nätverket samlar företrädare för flera kristna samfund och organisationer, och säger sig vilja verka "för en sund vägledning kring sex, relationer och samlevnad." "Organisationer som RFSU och RFSL har fått en monopol­liknande.

Dagen - 22 maj 15 kl. 10:50

Läroböcker om sex och samlevnad får underkänt

Fyra läromedelsförlag dominerar marknaden i Sverige. Men efter att Nätverket för samlevnad och sexualitet (NFS) granskat ett antal av förlagens nya läroböcker om sex och samlevnad blir betyget underkänt..

Dagen - 26 maj 15 kl. 10:33

Kritik mot läromedel i sex och samlevnad tillbakavisas

Flera av de mest använda skolböckerna i sex och samlevnad får underkänt i en rapport gjord av det kristna Nätverket för samlevnad och sexualitet. Men branschorganisationen tillbakavisar kritiken..

NT - 28 sep 11 kl. 22:21

Sex- och samlevnad ska vävas in i fler skolämnen

Undervisningen i sex och samlevnad ser olika ut i landets skolor, både vad gäller kvalitet och upplägg. På onsdagen fick rektorer från hela landet delta i en enkät för att se hur deras skola ligger till..

Kristianstadsbladet - 07 mar 16 kl. 03:00

"Sex och samlevnad är så viktiga bitar"

Den 10 mars klockan 18.30 arrangerar Fub Bromölla Sölvesborg en föreläsning för lärare, personal och föräldrar om sex och samlevnad med RFSU i Vita huset i Sölvesborg..

DN - 05 dec 17 kl. 09:03

Här får häktade killar lära sig mer om sex och samlevnad

På häktet i Sollentuna får unga killar och män samtala om sex och samlevnad. Ofta är det första gången de har möjlighet att utveckla sina tankar tillsammans med andra. – Vi försöker få dem att reflektera över machokulturen som de flesta av dem är en del av, säger kriminalvårdaren Louisa Ismail som arbetar på häktet..

Expressen - 12 dec 17 kl. 12:18

Centern: Inför sex och samlevnad som obligatoriskt ämne på lärarutbildningen

Centerpartiet vill att sex och samlevnad ska bli ett obligatoriskt ämne på lärarutbildningen. Den nyheten släppte Centerledaren Annie Lööf när hon under tisdagen håller sitt årliga jultal i Stockholm. .

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Moped började brinna vid Ulricedalsparken

Under söndagen började en moped att brinna vid Ulricedalsparken..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Larm om förslavade apor – kokosmjölk stoppas

Fastkedjade apor som tas från sina hem, utnyttjas och tvingas att plocka kokosnötter i Thailand, så till den grad att de förlorar förståndet. Det kan ligga bakom kokosmjölk som säljs i svenska livsmedelsaffärer, enligt en granskning från djurrättsorgani.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Succéserien ”Klassen” spelas in – men med coronaåtgärder

Corona har inte satt stopp för inspelningen i Lund..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Vindsurfare saknas – stort sökpådrag

En vindsurfare som gav sig ut tillsammans med en annan person från Byske i Skellefteå kommun saknas. De två gav sig i väg ut från Rödhällan, inloppet till Byske. Vid 18-tiden larmades SOS om att en i sällskapet, en man, inte kommit tillbaka.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Abraham poängräddare mot Falkenberg

Falkenberg såg ut att ställa till med en skräll borta mot AIK. Men efter Paulos Abrahams kvittering på tilläggstid räddade man en poäng. – Vi ska klara att vinna sådana här matcher, säger Abraham till Dplay efter 1–1-matchen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bilolycka på väg 11 utanför Veberöd

Under söndagen inträffade en bilolycka vid påfarten till väg 11 utanför Veberöd..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

MFF förlorade mot Elfsborg borta

Det blev en tung dag i Borås för Malmö FF. I mötet mot Elfsborg borta kom Malmölagets första allsvenska förlust. Matchen slutade 0-1 till Elfsborg..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Stora regnmängder över Sverige

På några timmar har nästan 35 millimeter regn fallit över Kettstaka i Motala kommun. Samtidigt blåser hårda vindbyar på Västkusten och SMHI klass 1-varnar. – Vi har ett stort sammanhängande nederbördsområde, säger Malin Anteros, jourhavande meteorolog p.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Mordförsök på Hyllie tågstation

Polisen larmades till Hyllie tågstation vid 14-tiden..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Självmord bland sjömän under pandemin

Sjöfartsorganisationer har noterat ett ökat antal självmord bland sjömän globalt de senaste månaderna. En förklaring kan vara att sjömän inte kunnat mönstra av på grund av pandemin. – Kommunikationen fungerar, så du kan ringa hem och prata med familj.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.