SVT > Inrikes

Monday, 25 January, 01:36

SVT - 24 maj 20 kl. 22:31

Hård debatt om las-utredning mellan C och VOm en vecka presenteras ett av höstens mest kontroversiella politiska förslag – den stora utredningen om lagen om anställningsskydd – LAS. För Centerpartiet har förslaget varit en hjärtefråga medan Vänsterpartiet hotar att fälla regeringen över detsamma. – Ett ensidigt och extremt förslag, säger Jonas Sjöstedt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
LAS, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, debattom , las-utredningmellan C och V
SR - 01 jun 20 kl. 05:41

Omtvistad las-utredning läggs fram idag

I dag kommer regeringens omdebatterade las-utredning med sina förslag, bland annat om nya regler som ska gälla vid uppsägningar. Regeringen och samarbetspartierna har en överenskommelse om att skicka ut förslagen på remiss..

Sydsvenskan - 08 maj 20 kl. 05:09

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt Sveriges Radio Ekot. Ett av förslagen, enligt vad Ekot erfar, är att fem personer ska få undantas från turordningsreglern.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 05:09

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt Sveriges Radio Ekot. Ett av förslagen, enligt vad Ekot erfar, är att fem personer ska få undantas från turordningsreglern.

GöteborgsPosten - 08 maj 20 kl. 05:10

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt.

SR - 01 jun 20 kl. 17:29

Samarbetspartierna välkomnar las-utredning

Idag presenterades den omdiskuterade LAS-utredningen, som föreslår ändringar i lagen om anställningsskydd. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) var inte nöjd, men de båda samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet välkomnar utredningen. Båda partierna förutsätter att utredningen går ut på remiss i mitten av juli och kommer att läggas fram för Riksdagen nästa år om arbetsmarknadens parter inte lyckas komma fram till en överenskommelse..

DalaDemokraten - 25 maj 20 kl. 09:51

Göran Greider: När ki(s)tan sänks ner. Socialdemokratin måste våga säga nej till en nyliberal LAS-utredning.

Söndag kväll – jag fick en smärre chock när SvT avslöjade innehållet i den utredning som gjorts....

Expressen - 27 maj 20 kl. 19:01

Löfven pressad av glödhet las-utredning

Mandatperiodens kanske största politiska konflikt kan flamma upp på måndag – när regeringens kontroversiella utredning om arbetsrätten läggs fram.En hårt pressad Stefan Löfven hotas av öppen revolt i partiet och LO.Lättare att sparka anställda och fler undantag från turordningsreglerna är ett par av de nya förslagen som läckt ut..

SR - 08 maj 20 kl. 12:50

Företagen vill ha mer från las-utredningen

Arbetsgivarsidan välkomnar flera av förslagen som regeringens las-utredning planerar att lägga fram. Men Stefan Koskinen som är förbundsdirektör för Almega Tjänsteföretagen tycker inte att förslagen går tillräckligt långt..

SVT Debatt - 10 okt 19 kl. 09:20

”Uppdrag Granskning vantolkar vår utredning”

”Vi ställer oss något undrande till Uppdrag Gransknings sätt att snäva in på denna enda fråga, det vill säga fullbordade självmord, när problemet om unga med könsdysfori är så oerhört komplext och har så många dimensioner”, skriver debattörerna..

SVT - 01 jun 20 kl. 19:11

Det här handlar förslagen i las-utredning om

Hur länge kan man vara vikarie utan att få förtur, vilka får gå först om företaget skär ner och om det blir en strid om en uppsägning – bör den anställde ha rätt till lön under tiden? Lagen om anställningsskydd kom till på 70-talet och har som syfte att skapa balans på arbetsmarknaden. Som en del av januariöverenskommelsen mellan regeringen och C och L, ska den förändras och på måndagen presenterades utredningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.