SVT > Inrikes

Thursday, 16 July, 17:42

SVT - 24 maj 20 kl. 21:25

Agenda om bristerna i vården av covidsmittade äldreOmkring 4 000 svenskar har nu avlidit i covid-19. De flesta var äldre människor, över 70 år. Knappt hälften av de avlidna äldre bodde i ett särskilt boende eller äldreboende som det brukar kallas..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Agendaom , bristernai , vårdenav , covidsmittade, äldre
Barometern - 27 maj 16 kl. 12:35

"Målet är att lösa problemen vid intensivvården"

"Det finns ingen hemlig politisk agenda runt intensivvården vid sjukhuset i Oskarshamn"..

SmålandsPosten - 05 maj 14 kl. 06:55

Demensvården inte skapad för unga

Runt 10 000 människor under 65 år lever med Alzheimers sjukdom eller annan demenssjukdom i Sverige i dag. De räknas som unga demenssjuka och får inte den vård de behöver och har rätt till. Förra året behandlades endast 1 575 personer under 65 år med läkemedel mot demens.

YLE - 22 feb 17 kl. 04:57

Vasa hoppas få ordning på köerna inom tandvården

Tandläkarna ska jobba mera och Vasa ska köpa tandvårdstjänster. Så ska Vasa lösa problemen inom tandvården, säger ledande övertandläkare Hanna Kangasmaa. Förra veckan kom kravet från Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland att Vasa stad måste rätta till bristerna inom tandvården.

YLE - 16 feb 17 kl. 08:49

Vasa stad måste få ordning på tandvården

Vasa stad måste rätta till bristerna i tillgången till mun- och tandvård. Väntetiderna är för långa och regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland kräver bristerna åtgärdas senast den 18 augusti. Annars tvingas staden böta 250 000 euro.

YLE - 16 feb 17 kl. 08:49

RFV: Vasa stad måste få ordning på tandvården

Vasa stad måste rätta till bristerna i tillgången till mun- och tandvård. Väntetiderna är för långa och regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland kräver att bristerna åtgärdas senast den 18 augusti. Annars tvingas staden böta 250 000 euro.

Skånskan - 31 okt 19 kl. 05:00

SD krävde svar om hemvården

ESLÖV Det hettade till i kommunfullmäktige när Ted Bondesson (SD) ställde frågor om brister i hemvården.
– Du försöker måla fan på väggen med att det är ett elände där ute, invände Tony Hansson (S).Kritiken blev bitvis tuff när Ted Bondesson (SD) ställde Tony Hansson (S) mot väggen.

YLE - 30 jul 13 kl. 14:05

Studiehandledare spår fler pojkar inom vården

-Det finns ingen nationell plan eller agenda för att sporra ungdomar att välja yrken över könsgränserna men visst kan vi påverka dem, säger studiehandledare Misha Eriksson. Könsfördelningen på Arcadas utbildningar är väldigt ojämn på klassiskt mansdominerade linjer så som plast- och medieteknik och kvinnodominerade linjer så som vård och turism, också på Social- och kommunalhögskolan är de sociala områdena fortfarande klart kvinnodominerade. På högskolorna säger man ändå att värderingarna inte uppstår i det skedet då ungdomarna ska välja yrke, utan långt tidigare och man talade om det ansvar studiehandledare har.

Alliansfritt Sverige - 13 maj 14 kl. 15:22

Trots allvarliga missförhållanden är äldrevården bättre efter privatisering enligt M:s Henrik Ripa

SVT:s Västnytt avslöjade nyligen att hemtjänstföretaget Care Together, före detta Jakobsdal, misskötts sitt uppdrag grovt. Istället för att besöka de äldre som har rätt till vård och omsorg har företaget lämnat dem ensamma. Det resulterade i äldre inte fick mat och insulin.

YLE - 02 maj 16 kl. 15:30

Jakobstad följer inte reglerna för tandvården – kan straffas med böter

Köerna till mun- och tandvården i Jakobstad är för långa och motsvarar inte den lagstadgade nivån. Nu har regionförvaltningsverket beordrat staden att rätta till bristerna. Väntetiderna för icke-brådskande mun- och tandvård i alla social- och hålsovårdsverkets fyra kommuner (Jakobstad, Larsmo, Pedersöre och Nykarleby) är längre än det lagstadgade sex månader.

SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 07:23

Jobbfrågan högst på Haiders agenda

Klassisk s-politik. Feminism, jämställdhet, klimat och miljö är områden som ligger högt på dagens politiska agenda. Monica Haider talar hellre om jobb, skola, sjukvård och välfärdsfrågor.

SmålandsPosten - 01 aug 14 kl. 06:45

Kronoberg ska ha den bästa vården

Moderaterna och allian­sen satsar cirka tre miljarder kronor på framtidens vård. Det ska flera ny- och ombyggnationer i Kronoberg och målet är att skapa landets bästa hälso- och sjukvård, skriver Suzanne Frank (M), landstingsråd. Under snart åtta år har alliansen byggt upp och byggt ut vården i länet till en av de bäst fungerande i hela Sverige.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Flera partier arbetar med frågan om dödshjälp

Nyheten om läkaren Staffan Bergström som i tisdags tillhandahöll en dödlig dos sömnmedel till en man svårt sjuk i ALS har aktualiserat frågan om dödshjälp i Sverige. Dagens Nyheter har gjort en sammanställning över var partierna står i frågan..

SVT - 6 timmar sedan

Regeringen vill ha körkort för vattenskoter

Regeringen vill ha krav på körkort för vattenskoter. Transportstyrelsen får uppdraget att ta fram ett förslag till förarbevis och obligatorisk utbildning för att få köra vattenskoter. – Nu är det slutlekt, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på en pressträff med sommarregeringen..

SVT - 7 timmar sedan

Statens medicinsk-etiska råd: ”I Sverige har vi inget förbud mot att assistera självmord”

En diskussion om dödshjälp har blossat upp efter att en läkare hjälpt en ALS-sjuk man att dö. Michael Lövtrup på Statens medicinsk-etiska råd menar att det har funnits en oklarhet i svensk lag kring vad som händer om en läkare skriver ut läkemedel för så kallad assisterad dödshjälp..

SVT - 7 timmar sedan

Dykledaren: ”Man blir mållös och förbannad”

När räddningstjänsten i Mälardalen ryckte ut på ett drunkningslarm kunde de inte köra hela vägen ner till stranden eftersom felparkerade bilar blockerade vägen. – Man blir mållös och förbannad, säger William Lagerwall, dykledare..

SVT - 7 timmar sedan

Räddningstjänster slår larm: Felparkerade bilar hinder vid drunkningslarm

Felparkerade bilar vid badplatser är ett återkommande problem och det hindrar brandmän från att komma fram vid drunkningslarm, enligt räddningstjänsten i Mälardalen. I år förväntas problemet att öka då många semestrar på hemmaplan..

SVT - 19 timmar sedan

Läkarförbundet: ”Dödshjälp är emot våra etiska regler”

Torsten Mossberg, styrelseledamot i Sveriges läkarförbud, reagerar kraftigt mot tanken att införa aktiv dödshjälp i Sverige. – Vi ska bota och lindra, men vi ska inte medverka till att avsluta en människas liv, säger Mossberg i Aktuellt..

SVT - 20 timmar sedan

Läkare hjälpte ALS-sjuk man att dö

En svårt sjuk man i 60-årsåldern hade fått tid i Schweiz för att få avsluta sitt liv. Men coronakrisen stoppade resan. Då bestämde sig den pensionerade läkaren Staffan Bergström, 77, för att förse mannen med en dödlig dos sömnmedel..

SVT - Igår: 17:17

Vaccinlyft på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen är tillbaka på plus sedan årsskiftet igen, trots den djupa coronakrisen. Suget efter aktier ökar efter en rapport från USA om positiva tester av ett potentiellt vaccin mot covid-19..

SVT - Igår: 16:06

Experten: Därför är det vanskligt att jämföra överdödlighet mellan länder

Överdödligheten i Sverige har varit hög i jämförelse med andra länder under coronapandemin, visar siffror från det europeiska nätverket EuroMOMO. Epidemiolog Karin Modig varnar för att dra allt för stora växlar på siffrorna. – Det är inte ointressant att jämföra länder men just nu är fokus kanske lite väl mycket på det, säger hon..

SVT - Igår: 09:04

Systembolagets vd: ”Hemleveransen har ökat”

Förändrade handlingsmönster under coronapandemin har märkts tydligt på Systembolaget. – Hemleveransen har ökat med tusentals procent från låga nivåer, säger Systembolagets vd Magdalena Greger i SVT:s Morgonstudion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.