Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 14 July, 23:49

Cornucopia - 24 maj 20 kl. 19:16

Positivt att länder stänger gränsen för svenskarEn del kan inte bestämma sig. Först kritiserar man Sverige för att följa grundlagen och tillämpa viss frivillighet i åtgärder mot corona, och vill ha hårdare tag.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Cypern, Danmark, Särskilt, Öresundsbor, Skåne,

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positivtatt länder , stänger, gränsenför , svenskar
YLE - 28 apr 16 kl. 05:12

Det finns hur många jobb som helst – på andra sidan gränsen

I Uleåborg är kunskaper i svenska trumf på hand. I staden finns det bara några hundra personer som har svenska som modersmål, men i företagsvärlden är skandinaviska språk hårdvaluta. Det finns ett sug efter arbetskraft och goda möjligheter för företag som vill etablera sig på andra sidan gränsen tack vare stora byggprojekt på gruvorter i norra Sverige och Norges förhållandevis goda ekonomi.

YLE - 04 aug 16 kl. 16:21

Finland har högsta promillegränsen till havs - vissa är fulla vid rodret

Finland är det land där man får vara mest onykter till havs jämfört med Norden och Östersjöområdet. För en del kan gränsen 1 promille betyda att man är så full att man inte ens kan stå. Men också munvatten kan göra att ett blåstest visar rött.

Barometern - 02 jun 14 kl. 07:07

Öppna fler dörrar för nya svenskar

”Det är där kulturer möts och blandas, där människor är fria att tänka och tycka efter eget huvud och där tankar, visioner och olikheter respekteras som nya idéer blomstrar.” EU-valet blev en seger för Miljö­partiet men en förlust för det öppna och toleranta samhället när främlings­fientliga krafter rycker framåt. Inför Sveriges nationaldag vill därför Miljöpartiet ännu tydligare beskriva en motbild med en human invandringspolitik och en bättre samhällsintegration, för ett Kalmar som välkomnar alla.

SVT Debatt - 05 sep 13 kl. 12:41

Att leva nära svältgränsen ger ett hälsosammare liv

DIETER Vi lever i ett överflödssamhälle, med småätande, enorma portioner och snask. Vi äter oss sjuka. U-ländernas matkonsumtion är betydligt mer begränsad än vår ?

YLE - 31 jul 13 kl. 10:36

Snart stänger både Wasalandia och Tropiclandia

Nöjesparken Wasalandia i Vasa stänger dörrarna redan den 4 augusti. Veckan efter det stänger också vattenparken Tropiclandia och har stängt ända fram till jul. Spela upp klipp på Arenan Taket är delvis fuktskadat och renoveringen kommer att pågå hela hösten.

YLE - 21 aug 14 kl. 03:57

Negativa nyheter förvränger världsbilden

För mycket negativa nyheter kan i längden både leda till att vi blir apatiska och skapar oss en skev världsbild. För att undvika avtrubbning och felaktiga uppfattningar efterlyser Ulrik Haagerup, nyhetschef på Danmarks Radio, mer konstruktiva nyheter. - Visst finns det Ebola, krig och hemskheter i Afrika.

BT - 18 nov 14 kl. 05:30

Eget företag hissas av svenskar

Jättebra med eget företag, men i verkligheten blir det sällan så. Svenskarna är bland de mest positiva till eget företagande i världen, visar en undersökning bland närmare 44 000 svarande i 38 länder, som tyska institutet GFK genomfört på företaget Amways uppdrag. Enligt undersökningen är 94 procent av svenskarna positivt inställda till eget företagande, mot ett snitt på 75 procent i de andra länderna.

Alliansfritt Sverige - 02 jun 12 kl. 10:38

Reinfeldt låtsas inte längre om samhällsproblemen

SKYGGLAPPAR. Det fanns en tid då statsminister Fredrik Reinfeldt (M) såg samhällsproblem. Hans lösningar var kanske inte alltid de bästa eller mest skonsamma mot de som redan hade det jobbigt, men han såg problemen.

Nyheter 24 - 17 mar 14 kl. 11:11

Folkpartister anklagas för att locka SD-väljare*Rasifierad

SVERIGE. "Vad är det värsta ni kan bli kallade? ”Svensk!

YA - 26 jan 13 kl. 04:00

När sydost lyfter

Foto:
När kommunpolitiker sätter upp framtidsmål handlar det ofta om att invånarantalet ska växa.
Det är ett mått som anses visa att den egna kommunen är attraktiv och dessutom tänker man sig att nya invånare ska tillföra härliga skattekronor som kan gå till att, ja...Logiken med skattekronor är inte alltid solklar.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Enkät: WULVI - hur kommer ekonomin utvecklas med coronakrisen?

Dags för en liten enkät om hur ekonomin som definierad av BNP kommer utvecklas med coronakrisen. Alternativen att välja mellan är WULVJI, vilka förklaras nedan. Pengar.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Så länge vi inte vill betala för maten kommer det byggas på jordbruksmark

Svensk jordbruksmark försvinner av bland annat två anledningar - fientligheten mot den nödvändiga djurhållningen och byggande på jordbruksmark. Men i grunden handlar det om lönsamhet och avkastning på kapital. Så länge vi inte vill betala för vår mat så kommer det byggas på jordbruksmark, och det kommer vi aldrig vilja göra igen.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Konsumentprisinflationen tillbaka till före coronakrisen - V eller W?

Konsumentprisinfllationen steg kraftigt i juni och är nu tillbaka till nivåer från innan coronakrisen slog mot Sverige i mars. Ännu en indikator som talar för återgång till normalläge i än så länge en V-form, so förstås fortfarande kan bli ett W. Underliggande inflation på 12 månader enligt KPIF.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Vändning på Nasdaq - rött i Asien

Den tekniktunga Nasdaq-börsen vände ner igår och det ser rött ut i de asiatiska tidszonerna. Det mesta talar för en negativ börs idag, om nu inte någon viktig rapport kan övertolkas åt det positiva hållet.Dagschart Nasdaq Composite.

Cornucopia - Igår: 17:34

Gästinlägg: Den stora maskeraden: maskanvändande på utlandsresor

Nedanstående är ett gästinlägg från den professinella äventyrerskan Lena Wilderäng, bloggarens fru, som annars hittas på adrenalena.se eller Instagram. Alla foton är tagna av Lena.

Cornucopia - Igår: 10:03

Går inte stänga ner utveckling hur länge som helst - signaler om att teknik- och IT startar upp igen till hösten

Dags för en anekdotbaserad observation. Våra storföretag kan inte stänga ner sin utvecklingsverksamhet - vare sig produktutveckling, teknikutveckling eller IT-utveckling - hur länge som helst. Tvärt om får jag signaler från flera håll att man drar igång verksamheten igen efter sommaren och rent av börjar anställa och/eller ta in konsulter igen.

Cornucopia - Igår: 08:55

Det blev inte mer kris än så - SEB:s boprisindikator rusar

Det är nästan så att man kan utropa coronakrisen som över. SEB:s psykologiska boprisindikator rekylerar nu extremt och med det kommerr bostadspriserna att fortsätta stiga. Den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet kunde knappt rubba de svenska bostadspriserna och får väl därmed anses vara något överdriven.

Cornucopia - Igår: 07:39

Uppåt i Asien efterr positiv vecka - rapporter kommer dominera

Börserna i Asien stiger under morgonen efter de gångna positiva veckan. Med rapportsäsongen igång kommer Stockholmsbörsen nu fokuserra på rapporter och därmed pendla mellan eufori och misär beroende på hur olika rapporter tolkas. Först ut var hygienbolaget Essity.

Cornucopia - I förrgår: 18:54

Undervärdera inte handslaget - är fungerande distansarbete bara tillfälligt - bygger på inarbetade sociala nätverk?

Många inom privilegierade tjänstemannayrken har med gott resultat jobbat hemifrån på distans under våren och coronapandemin, och flera arbetsgivare tittar nu på möjligheten att permanenta distansarbete och minska på lokalytorna. Men frågan är om det välfungerande distansarbetet bara fungerar initialt på grund av att man använder redan inarbetade sociala nätverk, både inom arbetsplatser och kontra kunder? I takt med att kund- och leverantörskontakter och medarbetare byter jobb kommer därmed det lyckade resultatet att vända till ett misslyckande?

Cornucopia - I förrgår: 15:17

Är fundamental aktieanalys död?

Med de eviga centralbanksinterventionerna vid varje kris kan man ställa sig frågan om fundamental analys är död. Det är inte längre meningsfullt att försöka analysera ett bolags värden och framtid, eftersom det inte längre spelar någon som helst roll för värderingen. Allt som finns kvar är att köpa index och möjligen använda teknisk analys för att avgöra när det är dags att kliva av.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.