SVT > Inrikes

Friday, 29 May, 09:32

SVT - 24 maj 20 kl. 06:19

RNA-vaccin – helt unik och effektiv mot coronavirusetVaccinforskningen världen över går på högvarv och även om forskningen är i ett tidigt stadium så har just RNA-vaccinet visat lovande resultat mot coronaviruset. Det är ett helt nytt och unikt vaccin, men hur fungerar det? Och varför testas det just nu?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
RNA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RNA-vaccin, helt, unikoch , effektivmot , coronaviruset
Nyteknik - 18 sep 17 kl. 14:18

Får du gåshud av musik? Din hjärna kan vara unik

Burkar du få gåshud när du lyssnar på musik? Då kan din hjärna vara unik..

Skånskan - 20 mar 20 kl. 06:58

Professor: Vaccin inom ett år

På rekordtid har kliniska försök inletts för att ta fram ett vaccin mot det nya coronaviruset. Bland de många projekten finns en svensk forskargrupp.
– Det här är inte sista gången ett coronavirus hoppar från djur till människa, säger Matti Sällberg, professor vid Karolinska institutet.

FriaTider - 19 maj 20 kl. 12:03

Amerikanskt "rna-vaccin" fungerar på människor

DI - 04 aug 16 kl. 07:31

Hedgefondstjärna: Trump helt okvalificerad

Dollarmiljardären Seth Klarman säger att han kommer att arbeta för att få Hillary Clinton vald till president eftersom han tycker att Donald Trumps kommentarer är "oacceptabla"..

Dagensanalys.se - 31 jan 16 kl. 09:41

En helt 7k viral MC succé

Det är helg och då är det fritt fram att bryta gränser och skapa helt nya och egna begrepp, det är trots allt helg. Men kom ihåg att ni läste det här först 7k = sjuk. Om ni skulle se det någon annanstans inom kort.

BT - 09 aug 14 kl. 14:34

En effektiv mjukstart

Mycket kan gå fel inför en turnéstart. Nödvändig utrustning kan bli kvar på hemmaplan och det som äntligen skulle bli ett förlösande möte med publiken kan snabbt utveckla sig till en mardröm. Tur då att, om bara vilja finns, så går en hel del att lösa på plats.

YLE - 01 sep 17 kl. 05:20

"I den bästa av världar fanns inget vaccin och inga kroniska sjukdomar"

Sandra Holmgård hoppas att hälsovårdarna i Jakobstad har rätt, att allt flera föräldrar nu väljer att vaccinera sina barn. För hennes son Oliver som lider av en obotlig sjukdom innebär en infektion en fara för hans liv. Sandra och Nicklas Holmgård i Jakobstad är oroliga över att så många väljer bort vaccinationer.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 18:46

Jazzstjärnor i unik konstellation

Foto: Micke Grönberg
Ifjol vann hon landets finaste jazzpris som årets kompositör. I tisdags uruppförde hon ett nytt musikverk som nu går på turné. Hemmaplan Skåne tar emot firade Anna-Lena Laurin och hennes nya projekt med Anders Bergcrantz.

Uppsalanyheter.se - 07 feb 16 kl. 03:09

UNIK-seger mot Rättvik

Allsvenskan: UNIK vann lördagens match mot Rättvik i den norra bandyallsvenskan med 5-1 efter bland annat två mål av Erik Vikholm.UNIK vann lördagens match mot Rättvik i den norra bandyallsvenskan med 5-1 efter bland annat två mål av Erik Vikholm.   Erik Vikholm visade vägen för sitt UNIK i lördagens möte mot Raättvik i Relitahallen, Vikholm gjorde både 1-0 och 2-0 under den första halvleken.

Uppsalanyheter.se - 06 okt 15 kl. 01:53

Oavgjort i prestigemötet, Sirius - Unik

Det blev oavgjort 5-5 i måndagkvällens träningsmatch när Uppsalas två bästa bandylag möttes i en prestigefull träningsmatch.Det blev oavgjort 5-5 i måndagkvällens träningsmatch när Uppsalas två bästa bandylag möttes i en prestigefull träningsmatch.   Än så länge är Sirius Bandy storebror i Uppsala när det gäller Bandy, men frågan är hur länge det dröjer innan Unik är ikapp och förbi Elitserielaget som tvingats till kval de senaste säsongerna för att hålla sig kvar i högsta serien.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Åkesson: ”Tror att vi missgynnas i sådan här kriser”

Efter att ha varit Sveriges största parti i opinionsmätningarna i februari har Sverigedemokraterna tappat nästan 6 procentenheter av stödet. Partiledare Jimmie Åkesson förklarar tappet med den rådande corona-krisen och en utebliven politisk konflikt. – Regeringen har gynnats, precis som regeringar gör i kristider, säger han..

SVT - 1 timme sedan

Myndigheten ville slippa ”svår debatt” om munskydden – framgår av raderat mejl

Arbetsmiljöverket har upprepade gånger förnekat att man skulle ha backat inför påtryckningar om munskydden på äldreboendet Serafen. I ett internt mejl försvaras dock myndighetens ändrade position – med att man vill undvika ”en svår debatt”. Mejlet har senare raderats.

SVT - 1 timme sedan

”Vi som har sett de här bilderna kan inte förstå polisens våld”

Demonstranter i Minneapolis kräver att de fyra poliserna som orsakade George Floyds död ställs inför rätta. Men myndigheterna uppger att man i nuläget saknar underlag för att agera mot poliserna. – Det är något som människorna här inte accepterar, säger SVT:s korrespondent på plats vid demonstrationerna..

SVT - 2 timmar sedan

Hör finländare om att ta emot svenska turister i sommar

I Finland går åsikterna isär vad gäller att ta emot inresande turister från Sverige i sommar. – Vi har kämpat för att hålla andelen smittade nere i Finland. Då känns det inte bra, säger Kaisa Nyroos..

SVT - 3 timmar sedan

Carolines sommarjobb försvann: ”Studenter borde få ta lån i sommar”

I april var antalet sommarjobb på Platsbanken hälften så många som under samma månad förra året. Det gör att många studenter blir av med årets inkomstkälla..

SVT - 7 timmar sedan

Centerpartiet: Regeringen måste ändra den svenska coronastrategin

Centerpartiet ställer nu flera krav på att regeringen ska ändra Sveriges coronastrategi. Socialminister Lena Hallengren (S) välkomnar det och kallar det för bra förslag. ”Vi uppmanar regeringen att ta in det förändrade kunskapsläget och presentera en uppdaterad riktning för Sveriges bekämpning av corona­smittan”, skriver den vikarierande partiledaren Anders W Jonsson (C) på DN Debatt..

SVT - 8 timmar sedan

Sjuksköterskan: ”Den här sängen är kall, då vet man var den varit”

SVT har följt personalen på Akademiska sjukhuset i Uppsala under coronapandemin. Under de mest intensiva dygnen i mitten av april så var belastningen så hög att sängarna användes direkt efter att de kommit tillbaka från bårhuset..

SVT - 11 timmar sedan

Experten: ”Kina kränker internationell rätt”

De nya säkerhetslagarna som röstades fram i Kinas parlament kan betyda att en ny verklighet väntar för invånarna i Hongkong. – Det står klart att Kina kränker internationell rätt, säger Tim Rühlig, Kinaexpert vid Utrikespolitiska institutet. .

SVT - 12 timmar sedan

Ny studie: Varannan kvinna kan ha kronisk magsjukdom

Närmare varannan kvinna och mer än var tredje man kan ha en så kallad funktionell mag-tarmsjukdom, enligt en stor internationell studie. – Det är väldigt olika svårighetsgrad, men vissa påverkas oerhört, säger Magnus Simrén, professor i Göteborg..

SVT - 15 timmar sedan

Hallengren om testningsbråket: ”Missförstånd”

Statsminister Stefan Löfven (S) är frustrerad över att inte fler svenskar testas för covid-19. Enligt honom ska regionerna nu testa alla fyra priogrupper – men SKR hävdar att man bara har ansvar för de tre första. Nu svarar socialminister Lena Hallengren (S) att det hela är ett missförstånd och ”ett sätt att spela bort korten”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.