Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 02 June, 05:50

Sydsvenskan - 24 maj 20 kl. 01:01

Nordkorea blickar mot nya kärnvapenNordkoreas ledare Kim Jong-Un har haft ett möte med militären för att diskutera nya satsningar på landets kärnvapenkapacitet, rapporterar statliga KCNA. Den nordkoreanska nyhetsbyrån uppger att det vid mötet presenterades en ny inriktning för att ytterl.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kim Jong-Un, KCNA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordkorea, blickarmot nya , kärnvapen
VBL - 12 feb 13 kl. 05:20

Nordkorea testade kärnvapen

Nordkorea kan ha utfört ett kärnvapenprov, uppger Sydkorea och Japan. Enligt USA:s geologiska forskningscentral har ett skalv med magnituden 4,9 mätts i området. Skalvet mättes på bara en kilometers djup nära Nordkoreas kärnprovsområde..

DI - 09 sep 16 kl. 05:23

Nordkorea testade kärnvapen

Nordkorea har genomfört sitt femte kärnvapentest. Seismisk aktivitet har registrerats på landets testplats. "Det är helt klart en explosion", säger Jeffrey Lewis vid Middlebury Institute..

Cornucopia - 03 sep 17 kl. 12:01

Nordkorea påstås nu ha termonukleära stridsspetsar - nytt test om 100-tals kiloton

Nordkorea ska nu ha detonerat ännu ett kärnvapen och påstår sig nu även ha termonukleära stridsspetsar ("vätebomber") att beväpna sina interkontinentala robotar med. Man har i så fall gått från experimentstadiet till vapenstadiet och det kan handla om hundratals kiloton kraftiga laddningar, vilket gör att även med Nordkoreas usla robotprecision kan man faktiskt skada något man siktar på. Nordkorea med faktiska stridsspetsar riskerar nu helt rita om den säkerhetspolitiska kartan och med utmärkt timing till Zapad-17 få bort USA:s fokus från rysk aggression i Europa.

Dagens PS - 05 jul 17 kl. 08:10

Nordkorea: ”Gåva till skitstövlarna”

Enligt Nordkoreas diktator var roboten alltså en present till de ”amerikanska skitstövlarna” på deras självständighetsdag. Det rapporterar den nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA, som beskriver roboten som avfyrades som både ”välgjord” och ”stilig”. Kim Jong-Un konstaterade att amerikanarna ”inte kommer att bli så glada” över gåvan under 4 juli-firandet.

SmålandsPosten - 24 maj 20 kl. 01:01

Nordkorea blickar mot nya kärnvapen

Sydöstran - 24 maj 20 kl. 01:01

Nordkorea blickar mot nya kärnvapen

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 20 kl. 01:01

Nordkorea blickar mot nya kärnvapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har haft ett möte med militären för att diskutera nya satsningar på landets kärnvapenkapacitet, rapporterar statliga KCNA. Den nordkoreanska nyhetsbyrån uppger att det vid mötet presenterades en ny inriktning för att ytterl.

Aftonbladet - 24 maj 20 kl. 01:01

Nordkorea blickar mot nya kärnvapen

▸ Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har haft ett möte med militären för att diskutera nya satsningar på landets….

BT - 24 maj 20 kl. 01:01

Nordkorea blickar mot nya kärnvapen

Blekinge Läns tidning - 24 maj 20 kl. 01:01

Nordkorea blickar mot nya kärnvapen

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Paradox startar nytt i Barcelona

Svenska börsnoterade spelutvecklaren och utgivaren Paradox öppnar ett nytt utvecklingskontor i Barcelona i Spanien. Kontoret kommer att ledas av Johan Andersson, som var den som skapade en av bolagets mest framgångsrika titlar, "Europa universalis", en.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Kinas vargkrigare: Diplomati med vässad tunga

Sarkastiska och sylvassa rycker de ut för att försvara Kina i coronakrisen. Tidigare tystlåtna diplomater har förvandlats till "vargkrigare" – symboler för Pekings nya utrikespolitiska linje när inflytandet växer i världen. – Kina har inte flera vänner.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Coronakrisen slår hårt mot hantverkare

Hantverkare på mindre företag drabbas hårt av inställda jobb under coronapandemin. – Från våra regioner kommer det hela tiden oroliga signaler om att företagen inte kommer att klara av det här, säger Johan Lindholm, förbundsordförande på Byggnads. Mitt.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Byggnader i lågor i Avesta kommun

Räddningstjänsten larmades vid 01.26 till en brand söder om Horndal i Avesta kommun, skriver Dala-Demokraten och Dalarnas Tidningar. Enligt uppgifter till tidningarna är det två byggnader bortom räddning som brinner och polisen beskriver det som en tota.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Späckat spelschema i Serie A

Matcher nästan varenda dag under sex veckor..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Trump hotar kalla in militären

USA:s president Donald Trump säger vid ett tal från Vita huset att han kan komma att kalla in militären för att möta protester i amerikanska städer. Militären kan kallas in om guvernörerna inte får stopp på protesterna, säger han. Strax innan Trump skul.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Skurup inför förbud mot tiggeri

”Det är angeläget att tiggeriet upphör.”.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Trumps hatretorik mot journalister tycks ha spritt sig till polisen

Presidenten ropar "Fake news! och mediefolk blir lovliga måltavlor..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Tragisk utveckling i USA. Och en olycka till president.

Trump skruvar upp retoriken långt över det värdiga..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Två bilar krockade på E6 i höjd med Åkarp

Flera fordon i krock vid trafikplats Alnarp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.