Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 26 May, 05:42

Aftonbladet - I förrgår: 00:40

Studie: Barn löper hälften så stor risk att smittas av corona▸ Risken att barn och unga ska bli sjuka i covid-19 är mindre än hälften så stor som för vuxna..
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studie, Barn, löper, hälften, , stor, riskatt , smittas, av corona
Expressen - Igår: 07:34

Studie: Risken att barn smittas är hälften så stor

Barn och unga löper hälften så stor risk att smittas av coronaviruset som vuxna.Det visar en ny brittisk studie som stärker landets beslut om att öppna skolorna nästa månad.– Risken att dö eller drabbas av allvarlig infektion till följd av covid-19 är exceptionellt låg hos barn, säger forskaren Russel Viner till The Guardian..

Supermiljöbloggen - 16 feb 16 kl. 18:57

Hälften av världens befolkning lider av extrem vattenbrist

En ny studie visar att över hälften av världens befolkning lider av svår torka flera gånger per år. Orsakerna är det varmare klimatet, ett ökat befolkningstryck, en förbättrad levnadsstandard och det expanderande jordbruket. Studien, som tagits fram av forskare vid det holländska Twente-universitetet, har undersökt tillgången till färskvatten runt om i världen.

BT - 29 sep 14 kl. 11:34

42 lekande barn skadas varje dag

Över 15 000 barn - 42 per dag - skadas varje år på lekplatser i Sverige. Fallolyckor är vanligast och var fjärde gång handlar det om en huvudskada. Dagens Nyheters siffror baseras på uppgifter från Socialstyrelsen mellan 2010 och 2012 och visar på ett genomsnittligt antal olyckor.

BT - 30 nov 99 kl. 00:00

Datortomografi ger ökad cancerrisk hos barn

Barn som röntgas med datortomografi löper ökad risk att drabbas av hjärntumör eller leukemi, visar en ny, stor studie. Men nyttan med tomografin anses vara betydligt större än riskerna. Nästan 180 000 patienter har följts upp i en brittisk studie som publiceras i medicintidskriften The Lancet.

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 13:54

Extra möte efter ny ADHD-studie


En ny studie visar att barn till mammor som åt paracetamol under graviditeten löper högre risk att drabbas av ADHD, skriver Dagens Medicin.Med anledning av studien har Läkemedelsverket under tisdagen kallat till ett extra möte, rapporterar Metro. - Artikeln motiverar att vi träffas för att se hur bråttom det är eller hur stort inflytande det här ska ha på vad vi gör i fortsättningen, säger Hans Sjögren, överläkare och klinisk utredare vid Läkemedelsverket, till Metro.

BT - 25 feb 14 kl. 13:55

Extra möte efter ny ADHD-studie

En ny studie visar att barn till mammor som åt paracetamol under graviditeten löper högre risk att drabbas av ADHD, skriver Dagens Medicin. Med anledning av studien har Läkemedelsverket under tisdagen kallat till ett extra möte, rapporterar Metro.- Artikeln motiverar att vi träffas för att se hur bråttom det är eller hur stort inflytande det här ska ha på vad vi gör i fortsättningen, säger Hans Sjögren, överläkare och klinisk utredare vid Läkemedelsverket, till Metro.

BT - 25 feb 14 kl. 15:18

ADHD-studie leder inte till ändring

Barn till mammor som åt paracetamol under graviditeten löper högre risk för ADHD, enligt en ny studie. Men rekommendationerna ändras inte efter ett möte på Läkemedelsverket i dag. Forskarna har undersökt drygt 64 000 danska kvinnor och barn, skriver Dagens Medicin.

YLE - 22 maj 17 kl. 15:41

Bankhusaffären i Sjundeå: Sparbanksstiftelsen kräver att kommunen köper timmar i nya hallen

Sparbanksstiftelsen i Sjundeå vill inte skänka bankhuset till kommunen. Stiftelsen kräver nu att kommunen anvisar 170 000 euro för barn och unga för att köpet ska bli av. Stiftelsen vill att minst hälften av pengarna ska gå till idrottsturer i nya bollhallen.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:25

Sömnproblem hos barn skadar känslolivets utveckling

Sömnproblem är mycket vanliga bland barn. För det mesta är problemen inte allvarliga, men hos en del barn kan de få konsekvenser för känslolivets utveckling, visar en ny studie. Psykologie magister Petteri Simola behandlar i sin avhandling sömnproblem bland barn i förskoleåldern.

Cornucopia - 29 okt 19 kl. 13:37

Miljöpartiet och Lorentz Tovatt (MP) visar förakt för folk - vill att barn ska cykla flera mil till skolan

Miljöpartiets riksdagsersättare Lorentz Tovatt skriver på Twitter att hälften av barnen i Nederländerna cyklar till skolan, medan andelen är försumbar i Sverige och skyller på bilsamhället. Fast det är just politiker inklusive Miljöpartiet som lägger ner byskola efter byskola i Sverige, ett land med en tjugondels befolkningstäthet jämfört med Nederländerna. Lite exempel nedan, och frågan hur långt du har till förskola, skola och gymnasium.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 15 minuter sedan

Coronakritiken mot WHO – det handlar den om

▸ Världshälsoorganisationen WHO har stått i krisens centrum sedan coronavirusutbrottet var ett faktum..

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Rättegången om Wilma startar i dag

▸ Idag inleds rättegången mot en 23-årig man som misstänks ha mördat sin 17-åriga flickvän i Uddevalla i november..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Oklart vem som ska få svenskundervisning

▸ Omkring 40 procent av de grundskolelever som läser svenska som andraspråk är födda i Sverige, rapporterar Sveriges Radio….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Oklart om vem som ska få svenskundervisning

▸ Omkring 40 procent av de grundskolelever som läser svenska som andraspråk är födda i Sverige, rapporterar Sveriges Radio….

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Man död i arbetsplatsolycka

▸ En man har dött i en arbetsplatsolycka i centrala Stockholm. Olyckan inträffade vid en byggarbetsplats på Östermalm vid….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Demonstrationer mot Morenos coronaåtgärder

▸ Tusentals demonstranter i flera städer i Ecuador protesterade på måndagen mot Lenín Morenos ekonomiska åtgärder för att….

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Man avliden efter arbetsplatsolycka

▸ En man har avlidit efter en olycka vid en byggarbetsplats i centrala Stockholm på måndagen, rapporterar SVT Nyheter….

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Boende i Västerås varnas för brandrök

▸ Det brinner i en industrilokal i närheten av Bäckby i Västerås. Larmet gick vid 00.18..

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Storbrand i industrilokal – varnar för kraftig rök

▸ Det brinner i en industrilokal på Bäckby i Västerås. På grund av kraftig brandrök har ett VMA har skickats ut till….

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Misslyckat satellitförsök för Virgin

▸ Den brittiske miljardären Richard Branson har åkt på ett bakslag i försöken att kunna få upp satelliter i rymden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.