Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 26 May, 05:39

Blekinge Läns tidning - I förrgår: 00:00

Därför måste vi masstesta befolkningenTestning, digital smittspårning och isolering blir nödvändiga verktyg för att slå ned coronaviruset..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför måste vi masstesta, befolkningen
Expressen - 29 mar 20 kl. 13:21

Kristersson, M, vill masstesta för corona – lägger fram förslag

Ulf Kristersson skriver på sin Facebooksida att Moderaterna vill masstesta människor med samhällsviktiga arbeten – för att rädda Sveriges ekonomi. Partiet ska lägga fram ett förslag på tisdag. .

Nyteknik - 30 mar 20 kl. 13:12

Stora utmaningar att masstesta svenskar för corona

Kraven på att masstesta svenskar för misstanke om coronaviruset ökar. Nu senast är det Moderaterna som tycker att betydligt fler bör testas för coronaviruset än vad som görs i dag..

Västerbottens Folkblad - 21 feb 19 kl. 10:08

Plus eller minus? – så har befolkningen utvecklats i din kommun

Under torsdagen presenterar Statistiska centralbyrån (SCB) ny statistik över befolkningen i Sverige. Statistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda personer som Skatteverket lämnar till SCB. Här nedan hittar du länkar till hur det ser ut i din kommun.

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 11 kl. 08:02

Ingen katastrof att befolkningen minskar

? För en kommun i Karlskogas storlek spelar det inte så stor roll om befolkningen ligger på 25 000 i stället för på 30 000. Skatteintäkterna minskar såklart, men det gör också kostnaderna.

Nyheter 24 - 21 aug 13 kl. 07:36

Trassel i Nordkorea ? halva befolkningen kan vara beroende av methMetamfetamin

NORDKOREA. Att allt inte är jättebra i Nordkorea kommer knappast som en chock. Tidigare har man bland annat kunnat läsa om hur komiker dömts till straffarbete efter att ha skämtat om regimen.

YA - 12 nov 13 kl. 08:00

Befolkningen i Sjöbo växer mest i sydost

Sjöbos befolkning ökar mest i sydöstra Skåne. Både barnafödandet och inflyttningen bidrar till att Sjöboborna blir allt fler.
Statistiska centralbyrån (SCB) offentliggjorde i går befolkningsstatistiken för det tredje kvartalet.

GöteborgsPosten - 19 feb 15 kl. 10:52

Befolkningen ökar mer än någonsin

Befolkningen i Sverige ökar mer än någonsin. Främsta skälet är invandringen. I länet minskar däremot befolkningen i Grästorp, Vara, Färgelanda och Lysekil..

YLE - 11 jan 16 kl. 05:23

Med skarven som granne - hur påverkas befolkningen?

Fiskare gillar dem inte, villaborna gillar dem inte och lokalbefolkningen gillar dem inte. Skarvarna som häckar på Majsagrundet i Kantlax är just nu föremål för ett forskningsprojekt. I projektet tar man fasta på hur befolkningen påverkas av att ha skarven så nära inpå.

YLE - 19 jan 16 kl. 15:46

Island chockar Uefa – åtta procent av befolkningen vill se EM på plats

Det isländska fotbollsundret får islänningarna att drömma om en semester i Frankrike. Biljettrycket når nya höjder: åtta procent av islänningarna har anmält intresse. Island är ett lilleputtland befolkningsmässigt – men då man mäter passion är det svårt att matcha den fotbollstokiga nationen.

YLE - 09 mar 16 kl. 04:11

Upp till ett par procent av befolkningen samlar tvångsmässigt

En till två procent av befolkningen lider av tvångsmässigt samlande, eller samlarmani, men ännu har beteendet inte diagnostiserats som sjukdom i Finland. Upp till en tredjedel av de drabbade kan få hjälp mot sitt samlande via kognitiv psykoterapi. I den amerikanska diagnosmanualen DSM-5 finns tvångsmässigt, eller patologiskt, samlande som diagnostiserad som sjukdom sedan år 2013 men sjukdomen finns ännu inte i det diagnostiska system vi använder i Finland, ICD-10.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Skidskyttet planerar följa Fis fluorplan

Internationella skidförbundet (Fis) vill fasa ut fluorvallan för att förhoppningsvis kunna förbjuda den helt till säsongen 2022-2023. Internationella skidskytteförbundet (IBU) är inställda på samma spår..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Rättegången om Wilma startar i dag

Idag inleds rättegången mot en 23-årig man som misstänks ha mördat sin 17-åriga flickvän i Uddevalla i november. Mannen nekar, och bara en del av flickans kropp har hittats. Men åklagaren tycker sig ha starka bevis..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Uppåt på Asiens börser

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Här är knappen som lurar polisen

A-traktorerna kan ofta köra i 150 kilometer i timmen, men när polisen testar dem går de i 30. Tricket är ett relä i motorn och en fjärrkontroll i samma knippa som bilnyckeln. Med ett knapptryck begränsas topphastigheten innan polisen sätter sig bakom ratten.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Oklart om vem som ska få svenskundervisning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Blekinge: Försvaret vill stoppa garagebygge

Ronneby kommun gav grönt ljus för bygglov när ägarna till ett fritidshus i Saxemara ville bygga ett garage. Men nu kan bygget stoppas - av Försvarsmakten..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Demonstrationer mot Morenos coronaåtgärder

Tusentals demonstranter i flera städer i Ecuador protesterade på måndagen mot Lenín Morenos ekonomiska åtgärder för att bekämpa coronakrisen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Singapore skriver ner BNP-prognos – igen

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Man avliden efter arbetsplatsolycka

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Ty och Hao längtar hem till Blekinge

Alla papper är klara och arbetsgivaravgiften är betald. Men ändå kan de vietnamesiska nagelteknologerna inte komma hem till Ronneby..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.