SR > Nyheter

Sunday, 31 May, 21:51

SR - 23 maj 20 kl. 23:33

Europa fortfarande hårdast drabbade världsdelenEuropa är fortfarande den världsdel som är svårast drabbad av coronasmittan, räknat i antalet avlidna. Hälften av hela världens registrerade döda i covid-19 är européer..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europa, fortfarande, hårdast, drabbade, världsdelen
Vimmerby Tidning - 17 aug 12 kl. 08:16

En av de värst drabbade

Det lilla röda huset i korsningen Centralgatan/Parkgatan och lagerbyggnaden intill var en av de hårdats drabbade vid översvämningen i Mariannelund. Fukten biter sig fortfarande fast trots att stora delar av byggnaderna är utrivna.
– De menar att det ska bli bra men jag tvivlar på det, säger Janne Gustavsson, en av de hårdast drabbade privatpersonerna i Mariannelund..

SR - 15 jul 13 kl. 07:27

Färre barn föds i krisens Europa

Den ekonomiska krisen betyder inte bara mindre pengar och färre jobb. I Europa föds också färre barn än tidigare och nedgången är särskilt tydlig i de hårdast drabbade länderna i södra och östra Europa. Det visar en färsk studie från Tyskland.

P3 - 15 jul 13 kl. 07:27

Färre barn föds i krisens Europa

Den ekonomiska krisen betyder inte bara mindre pengar och färre jobb. I Europa föds också färre barn än tidigare och nedgången är särskilt tydlig i de hårdast drabbade länderna i södra och östra Europa. Det visar en färsk studie från Tyskland.

DN - 04 maj 20 kl. 18:16

Coronapandemin i Europa: Varför dör så få i det gamla östblocket?

En ny sorts järnridå går igenom coronapandemins Europa. I väster finns alla de hårdast drabbade länderna Italien, Spanien, Frankrike och….

HBL - 14 nov 12 kl. 19:07

Massprotester i Europa

Eurokrisens hårdast drabbade har visat sitt missnöje under dagen. Massprotester hölls bland annat i Aten, Lissabon och Rom.Miljontals människor strejkade under onsdagen i bland annat Portugal, Spanien, Italien och Grekland i den största samordnade protesten mot besparingspolitiken på kontinenten sedan krisen slog till inom eurozonen för tre år sedan.

Skånskan - 27 nov 13 kl. 13:21

Fortfarande hårdast och mest nattsvarta


På tisdagskvällen spelade Black Sabbath på Forum i Köpenhamn. Läs recensionen här!.

Supermiljöbloggen - 16 nov 19 kl. 18:35

Ny rapport: Barn drabbas hårdast av klimatkrisen

Värmeböljor, luftföroreningar, extremväder, matbrist och infektionssjukdomar. Klimatkrisen innebär hälsorisker som kan komma att påverka kommande generationers hela liv, och det är barnen som kommer påverkas särskilt hårt.  Det var en efterlängtad rapport som släpptes i veckan av Lancet Countdown, ett internationellt samarbete mellan forskare och institutioner som sedan 2016 årligen rapporterar om hur klimatförändringen påverkar människors hälsa.

Cornucopia - 15 nov 19 kl. 09:19

Missnöjet gror på ett fortfarande orkanskadat Sint Maarten

"Vi har klarat oss utan nederländska pengar tidigare, och vi kommer klara oss utan dem även denna gång." - Kvinnan"Varje år vid Sankt Martin-festivalen träffas de franska och nederländska politikerna vid gränsövergången, käkar frukost och bestämmer hur de ska rövknulla vanligt folk det kommande året." - TaxichaufförenEffekterna från orkanen Irma märks fortfarande på nederländska Sint Maarten, och missnöjet särskilt hos den generellt fattigare lokalbefolkningen gror.

DI - 15 jun 12 kl. 11:50

Grekerna: Vi jobbar hårdast i Europa

Grekerna anser att de jobbar hårdast i Europa, enligt en ny undersökning. Det rapporterar tidningen The Economist. De tillfrågade i sju andra europeiska länder anser att tyskarna arbetar hårdast..

Cornucopia - 11 apr 20 kl. 17:29

Vilka delar av Sverige slår hotell- och restaurangkrisen potentiellt hårdast mot?

Som en del av de krisdrabbade besöksnäringarna hittar man sektorn hotell- och restaurang. Vilka delar av landet drabbas potentiellt hårdast av tvärinbromsningen i sektorn? Svar nedan.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Flera döda i attack på marknad i Burkina Faso

Beväpnade män har mördat omkring 30 människor på en marknad i staden Kompienbiga i östra Burkina Faso, uppger vittnen och lokala myndigheter..

SR - 4 timmar sedan

Nya protester väntas – flera städer kallar in nationalgardet

Från kust till i kust fortsätter i USA de våldsamma protesterna mot det polisvåld som drabbar afroamerikaner. Flera av landets största städer har kallat in nationalgardet för att övervaka fortsatta demonstrationer som planeras på söndagen..

SR - 4 timmar sedan

Sjöräddningen: Tänk på säkerheten innan du köper båt

Allt fler planerar att köpa fritidsbåt under coronakrisen. Sjöräddningssällskapet hoppas nu att nya båtägare tänker på säkerheten och kontrollerar båten noga före köp, för att undvika allvarliga olyckor..

SR - 5 timmar sedan

England lättar ytterligare på restriktioner

På måndag lättas restriktionerna i England ytterligare. Bland annat öppnar flera skolor igen och människor får träffas upp till sex personer åt gången så länge man är utomhus. Flera vetenskapliga rådgivare har varnat för att lättnaderna kommer för snabbt men regeringen står fast vid sitt beslut..

SR - 4 timmar sedan

Skrotad MSB-enkät väntas kosta 15 miljoner

Den nedlagda coronaenkäten från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, väntas kosta omkring 15 miljoner kronor. MSB varnades för Amazon som leverantör men valde ändå att fortsätta med nätjätten, enligt handlingar som Ekot har tagit del av..

SR - 6 timmar sedan

Flera motorcykelolyckor i sommarvärmen – en person död

Det har varit flera trafikolyckor med motorcyklar runt om i Sverige idag. I en krock mellan en bilist och en motorcyklist i Strängnäs kommun skadades mc-föraren så svårt att hon dog..

SR - 7 timmar sedan

Finland lättar på flera restriktioner

Måndagen den 1 juni lättar Finland på flera av de restriktioner som införts under coronapandemin, skriver mediebolaget Yle. Trots att landet i stort haft striktare restriktioner än Sverige är de nya reglerna på vissa punkter mer liberala..

SR - 7 timmar sedan

Inga nya rapporterade dödsfall i covid-19

Inga nya dödsfall bland coronasmittade har rapporterats in det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Den totala dödssiffran är därmed samma som på lördagen, 4 395..

SR - 9 timmar sedan

Brandingenjören: ”Extremt hög brandrisk på vissa håll”

Det varma och torra vädret gör att det är stor risk för gräs- och skogsbränder. SMHI har utfärdat brandvarningar för i stort sett hela Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.