SVT > Utrikes

Saturday, 30 May, 16:38

SVT - 23 maj 20 kl. 23:00

Danmarks miljöminister vill att utsläppen stoppasDanmarks miljöminister Lea Wermelin gav sig på lördagen in i diskussionen om det planerade utsläppet av 290 000 kubikmeter orenat avloppsvatten i Öresund. Hon ber nu de inblandade kommunerna att undersöka andra lösningar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lea Wermelin, Öresund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danmarks, miljöministervill att , utsläppen, stoppas
Expressen - 17 dec 18 kl. 15:53

Miljöforskare: Utsläppen ökar med biodrivmedel

Det är bra att skillnaderna mellan bensin och diesel lyfts fram. Men tillgången till hållbara råvaror för biodrivmedel är mycket begränsad, menar miljöforskaren Stefan Wirsenius på Chalmers.– Ökade uttag leder till skövling av regnskogar, säger han..

YLE - 12 jul 17 kl. 21:20

Miljöminister Tiilikainen lovar inga subventioner för elbilar

Bostads-, energi- och miljöminister Kimmo Tiilikainen (C) menar att det är osannolikt att Finland skulle gå in för en liknande modell som Norge har med kraftiga subventioner för elbilar. Enligt regeringens energi- och klimatstrategi ska Finland minska utsläppen med 6 ton fram till år 2030. En del av målet är att det senast då ska finnas 250 000 elbilar och 50 000 gasdrivna bilar.

Supermiljöbloggen - 12 dec 13 kl. 16:59

Regeringen kunde minska utsläppen med över en miljon ton – lät bli

Vänsterpartiets Jens Holm menar att regeringens agerande i klimatfrågan är förbryllande. Nu ställer han miljöminister Lena Ek (C) till svars. I förra veckan kom en ny rapport från Riksrevisionen, Klimat för pengarna?

Supermiljöbloggen - 29 mar 15 kl. 12:19

Moderat riksdagsledamot varnar – en försäljning av Vattenfall ökar utsläppen

Jesper Skalberg Karlsson (M) skriver i en fråga till närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) att runt 1 000 miljoner ton koldioxid kan släppas ut om Vattenfalls projekterade gruvor tas i drift. I en skriftlig riksdagsfråga till närings- och innovationsminister Mikael Damberg förklarar den moderata riksdagsledamoten Jesper Skalberg Karlsson vad en försäljning av Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland kan leda till: Samtidigt är fem brunkolsgruvor projekterade, något en eventuell köpare kan välja att gå vidare med. Öppnas alla fem gruvor kan det ge upphov till utsläpp av koldioxid i storleksordningen 1 000 miljoner ton – lägg därtill utsläppen av svaveldioxider, kvävedioxider och tungmetaller.

Supermiljöbloggen - 29 mar 15 kl. 12:19

Moderat riksdagsledamot varnar – en försäljning av Vattenfalls tyska verksamhet ökar utsläppen

Jesper Skalberg Karlsson (M) skriver i en fråga till närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) att runt 1 000 miljoner ton koldioxid kan släppas ut om Vattenfalls projekterade gruvor tas i drift. I en skriftlig riksdagsfråga till närings- och innovationsminister Mikael Damberg förklarar den moderata riksdagsledamoten Jesper Skalberg Karlsson vad en försäljning av Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland kan leda till: Samtidigt är fem brunkolsgruvor projekterade, något en eventuell köpare kan välja att gå vidare med. Öppnas alla fem gruvor kan det ge upphov till utsläpp av koldioxid i storleksordningen 1 000 miljoner ton – lägg därtill utsläppen av svaveldioxider, kvävedioxider och tungmetaller.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 16:26

Fores: ”Utsläppen ökar för andra kvartalet i rad”

"För helåret 2015 uppvisade SCB:s statistik på minskade utsläpp av växthusgaser. För 2016 har dock SCB redovisat ökade utsläpp under två kvartal på rad. Målet om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser år 2045 framstår allt mer som en hägring.

Kristianstadsbladet - 18 jul 14 kl. 08:24

Miljöpremie för lastbilar kan minska utsläppen i Skåne

Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT

Riksdagen har framgångsrikt minskat personbilarnas utsläpp och klimatpåverkan, men samtidigt har den ignorerat lastbilarnas utsläpp. Därför är det bra att riksdagskandidaterna i Skåne är positiva till förslaget om att införa en miljöpremie också för lastbilar. Lastbilsflottan måste bli effektivare och ställa om till etanol och andra förnybara drivmedel.

Cornucopia - 03 aug 14 kl. 10:39

99.93% av CO2-utsläppen kommer INTE från vita svenska män

Sveriges andel av de globala primärutsläppen av fossil CO2 är 0.2%. Då mindre än hälften av Sveriges befolkning är vita svenska män, vilka Miljöpartiets språkrör Åsa Romson anser man ska skylla klimatförändringarna på och hata extra mycket, är vita svenska mäns CO2-utsläpp på sin höjd 0.

YLE - 04 aug 14 kl. 04:00

Bättre återvinning skulle minska utsläppen från jordbruk

Det finns inga väsentliga skillnader i näringsutsläppen mellan ekologisk och konventionell odling, men ekologisk odling har större potential att minska utsläppen.
När man ser på jordbrukens näringsutsläpp och belastning på vattendragen finns det ingen större skillnad mellan ekologiskt och konventionellt jordbruk. Jämför man näringsutsläpp per arealenhet är utsläppen mindre vid ekologisk odling, men ser man till producerad enhet är utsläppen från ekologiskt jordbruk till och med större eller lika som från konventionella jordbruk.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Kändisarnas stöd till demonstranterna: Samlar in pengar till borgen

Flera kändisar har nappat på en kampanj i sociala medier och samlat in pengar till en organisation som betalar borgen för gripna demonstranter..

SVT - 3 timmar sedan

”Jag tvingades till prostitution för att betala min skuld”

Hon såldes av människohandlare och tvingades betala en skuld på drygt 400 000 kronor. – I Ryssland var jag inte en människa. Jag tänkte att jag kanske var död, det var ett helvete.

SVT - 3 timmar sedan

Polis skjuten till döds i protester i USA

Två poliser tillhörande Federal Protective Service besköts under protesterna i Oakland under fredagskvällen. En av dem har avlidit..

SVT - 6 timmar sedan

USA-kännaren: Så påverkas Trump av upploppen

Det protesteras på flera håll i USA. Amerikaner har gett sig ut på gatorna för att visa sitt stöd för George Floyd som dog efter ett polisingripande i Minneapolis den 25 maj. Men de visar också missnöje med hur hans dödsfall gick till..

SVT - 6 timmar sedan

En död i protesterna i USA – stater rustar för våldsam natt

USA rustar för en våldsam natt av protester. Militärpolis har satts i beredskap enligt AP. En person ska ha skjutits till döds i anslutning till protesterna av en okänd gärningsman enligt lokala nyhetskanaler..

SVT - 8 timmar sedan

En person död i protester i USA

En person har avlidit i Detroit efter att någon skjutit mot personer som protesterat mot polisvåld..

SVT - 13 timmar sedan

Demonstrationer mot polisvåld stängde Vita huset

Oroligheterna efter att den svarte amerikanen George Floyd dött under ett polisingripande fortsätter över hela USA. Vita Huset har stängts av och i staden där händelsen utspelade sig, Minneapolis, har det införts utegångsförbud..

SVT - 16 timmar sedan

USA: Ryssland ger flygstöd till legosoldater i Libyen

Ryssland har enligt USA:s militär skickat stridsflyg till Libyen för att ge flygstöd till ryska legosoldater. Uppgifterna oroar FN..

SVT - 18 timmar sedan

USA bryter med WHO: ”Misslyckades göra nödvändiga reformer”

Han har hotat om det tidigare. Men under fredagskvällen slog president Donald Trump slutligen fast att USA nu bryter sin relation med Världshälsoorganisationen WHO. – Det kan bli ett väldigt stort hål i plånboken för organisationen som nu verkligen har mycket att göra runtom i världen med pandemin, säger SVT:s utrikesreporter Fouad Youcefi..

SVT - 19 timmar sedan

Trump: ”Hongkong har inte längre ett självstyre”

Sverige fick inget gehör från de andra EU-länderna om kravet på sanktioner mot Kina. Men i USA reagerade Donald Trump betydligt starkare – och ändrar nu landets relationer med Hongkong. – Hongkong har inte längre ett självstyre, sade presidenten på en presskonferens på fredagskvällen svensk tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.