DN > Opinion

Wednesday, 27 May, 07:57

DN - 23 maj 20 kl. 21:00

”Kärnkraften inte nödvändig för ett fossilfritt Sverige”Sju energiforskare: Vi vill bidra till en faktabaserad debatt och därför publicerar vi i dag en rapport där vi granskar vanliga påståenden..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kärnkrafteninte , nödvändigför ett , fossilfritt, Sverige
Politikerbloggen - 20 dec 12 kl. 11:23

Kärnkraften nödvändig för hållbar energiförsörjning


DEBATT. KDU hoppas på att bygga på och utveckla bilden av det klimatsmarta Sverige. Men då måste vi börja bli mer just smarta och se hela bilden.

UNT - 25 okt 15 kl. 06:00

Kärnkraften måste avvecklas i Sverige

I debatten om kärnkraften brukar det inte nämnas, att brytningen av uran till den svenska kärnkraften har medfört mycket stor förstörelse av områden i andra länder..

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 16:33

Kärnkraften nödvändig för omställning till fossilfritt

100 procent förnybar elproduktion är ingen hållbar lösning. Utbyggd vindkraft och solceller kommer inte att kunna garantera stabiliteten i elförsörjningen. Därför krävs en satsning på att ersätta befintliga kärnkraftverk med nya, skriver Lars-Evald Kaliff energipolitisk debattör.

SR - 20 apr 17 kl. 05:00

Kärnkraften kommer leva vidare i Sverige

Sex av tio svenska reaktorer kommer att fortsätta vara i drift ytterligare flera tiotals år. Det står klart efter att regeringen nu lagt fram energiöverenskommelsens förslag till riksdagen..

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

Supermiljöbloggen - 04 apr 16 kl. 21:02

C-studenterna: ”Förnybara energikällor gör störst nytta som komplement till kärnkraften”

C-studenterna låg förra veckan bakom ett längre debattinlägg på Supermiljöbloggen där de tog tydlig ställning för kärnkraften. Inlägget möttes av mothugg från Gröna Studenter som anser att kärnkraften representerar en uråldrig energipolitik och från John Lindberg som menar vi måste våga satsa på framtidens teknologi. I en slutreplik bemöter nu C-studenterna de tidigare debattörernas inlägg.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 07:00

Förpassa kärnkraften till historien


REPLIK. Det är för oss ett mysterium att KDU vill sätta Sverige i ett så prekärt säkerhetsläge, genom att göra stora investeringar i osäker energiförsörjning. Det skriver Grön ungdoms Erik Lindman-Mata och Martin Solberg i ett replikskifte med KDU:s Ester Hedin.

Cornucopia - 11 jun 16 kl. 08:30

Energiuppgörelsen: Sverige får ha 10 kärnkraftreaktorer permanent

Gårdagens historiska långsiktiga uppgörelse om svensk elkraftförsörjning innebär att kärnkraften får vara kvar permanent med tio nya eller gamla reaktorer, så länge dessa kan finansieras privat. Fokus på energisystemet är nu koldioxidfritt istället för förnyelsebart och fossilgaskraft och kolkraft ska vara helt borta till år 2045, medan kärnkraften inte längre ska avvecklas. 35 år av energipolitiskt vanstyre sedan kärnkraftsomröstningen är därmed till ändå - en omröstning som blott en bråkdel av dagens väljare deltog i.

DN - 27 nov 12 kl. 00:45

?Kärnkraft nödvändig för att bromsa temperaturökningen?

Tysk felprioritering. Tyskland har beslutet att avveckla kärnkraften. I stället producerar man el i kolkraftverk, med enorma koldioxidutsläpp som följd.

DI - 22 feb 16 kl. 11:30

”Kärnkraften behövs”

Kärnkraften är nödvändig för att klara klimathotet. Och även Sverige kommer att behöva bygga nya reaktorer. Det hävdar Danny Roderick, chef för kärnkraftsgiganten Westinghouse, som i en intervju berättar om ett globalt uppsving för kärnkraft och varnar för den förtida avvecklingen..

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

”Det finns ingen återgång till det normala med Kina”

Ebba Busch (KD) och David Lega (KD): Kina är i dag farligare, både ekonomiskt och militärt, och längre från att demokratiseras än 1989..

DN - 15 timmar sedan

”Tvångs-LOV spär på problemen”

Ursula Berge och Simon Vinge, Akademikerförbundet SSR: Kommunmedborgare ska själva kunna välja hur omsorgen ska bedrivas utifrån de lokala….

DN - 15 timmar sedan

”Vinstdriften äventyrar äldreomsorgens kvalitet”

Torbjörn Dalin och Mari Huupponen, Kommunal: Tvångs-LOV, som författarna föreslår, skulle bara bidra till ökad fragmentisering och….

DN - 15 timmar sedan

”Krisen visar att experimenten med privatisering nått vägs ände”

Karin Rågsjö (V), vårdpolitisk talesperson: Nu är det dags att bygga en robust välfärd man verkligen kan lita på..

DN - Igår: 21:00

”Sverige måste låta Merkel och Macron rädda EMU”

Leif Pagrotsky: Merkels och Macrons förslag om en gigantisk krisfond för att stimulera ekonomin i EU-länder som drabbats hårt är en bra idé….

DN - Igår: 18:12

”Förändring sker när skuld och skam också blir kollektiv”

Martin Hultman, Chalmers: När skuld och skam görs både individuell och kollektiv samtidigt så har det, i alla fall historiskt, skapats en….

DN - Igår: 18:01

”Sverige kan bli beroende av andra länders fossila elproduktion”

Camilla Brodin (KD): Genom att vissa timmar exportera vindkraft och andra timmar importera fossil elproduktion får forskarna ihop ett….

DN - Igår: 17:56

”Flera frågor om elförsörjningen saknar svar”

Per Kågeson: Det vore bättre om forskarna ville bidra till att täppa till de kvarvarande kunskapsluckorna i stället för att försöka inbilla….

DN - Igår: 17:51

”Utan plan för skydd av äldre fungerar inte strategin”

SLUTREPLIK DN DEBATT 14/5 EXTRA. 22 forskare: Vi tror att verkligheten snart kommer att hinna ikapp Folkhälsomyndigheten – och hoppas att….

DN - I förrgår: 21:00

”Stryp inte valfriheten för att lösa coronakrisen”

Fem entreprenörer: Gå i stället vidare med en satsning på ökat företagande och stärkt valfrihet i välfärden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.