BT > Nyheter

Tuesday, 26 May, 19:49

BT - I förrgår: 19:59

Läkare: Omöjligt att jobba bort vårdskuldenEfter coronakrisen kommer Stockholmsvården inte att komma i kapp med all uppskjuten vård. I alla fall om de aviserade besparingarna blir av, anser Akil Awad, initiativtagare för Stockholms sjukvårdsupprop..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Stockholmsvården, Akil Awad, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, Omöjligtatt , jobba, bort, vårdskulden
Dagens PS - 13 dec 19 kl. 13:16

Volvo lastbilars vd kritisk: ”Jobba bort hindren”

Volvo lanserar nu sin första ellastbil för längre sträckor. Modellen är i konceptstadiet och företagets ansvariga går ut med några åtgärder som bör tas för att projektet ska ros i hamn.  Volvo Trucks har tidigare i år börjat sälja ellastbilar för stadsbruk och har nu alltså på allvar satt igång sin satsning på motsvarande lastbilar för längre sträckor.

News55 - 08 jan 20 kl. 14:21

Så kunde sexofredande överläkare fortsätta jobba i flera år

Det var för fyra år sedan som flera patienter slog larm om sexofredanden av en överläkare. Han jobbade då inom psykatrin. Under tre år kunde han fortfarande jobba som läkare.

Kristianstadsbladet - 25 sep 13 kl. 11:20

Knarkdömd läkare får jobba

En läkare som tidigare dömts för narkotikabrott får ändå chans att jobba som läkare i Skåne. Detta då Socialstyrelsens utredning visat att brottet inträffat tidigare, och att det missbruk som föranledde brotten inte längre finns kvar.
Läkaren har ingen läkarlegitimation.

BT - 06 apr 13 kl. 18:20

Rättsläkare ska inte jobba jour

Statens rättsläkare ska inte längre jobba jour på kvällar och helger, rapporterar SVT.se. Beslutet beror på att Rättsmedicinalverket har ett sparkrav om 50 miljoner kronor.

YLE - 07 mar 16 kl. 04:27

Svenska läkare vill inte jobba i Vasa - arbetsbördan för stor

En kamp pågår för att rekrytera nya läkare inom såväl special- som primärsjukvården. Men försök att locka läkare den korta vägen över Kvarken har hittills gett magra resultat. - Det förvånar mig inte, jag skulle knappast själv ha stannat så länge om det inte vore för att jag har familj här, säger infektionsläkare Andreas Jacks som har jobbat drygt fyra år vid Vasa centralsjukhus.

NSD - 06 apr 13 kl. 18:18

Rättsläkare ska inte jobba jour

Statens rättsläkare ska inte längre jobba jour på kvällar och helger, rapporterar SVT.se. Beslutet beror på att Rättsmedicinalverket har ett sparkrav om 50 miljoner kronor..

Expressen - 09 jun 14 kl. 09:47

Prickade läkare får jobba vidare i Sverige

Slarv med läkemedel och andra grova övertramp har gjort att de danska läkarna prickats i hemlandet. Trots detta kan de fortfarande jobba i Sverige. "Den svenska legitimationen är giltig till dess Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) fattar beslut om annat", skriver Gunilla Hult Backlund, generaldirektör på Inspektionen för vård och omsorg (IVO), i ett mejl till News Øresund..

DN - 31 jan 19 kl. 17:42

Sös: Sexbrottsåtalad läkare kan få jobba kvar

Krisen på Södersjukhusets akutmottagning fördjupas. Den sexbrottsåtalade läkaren kan få arbeta kvar och verksamhetschefen som anklagas för att ha läckt visselblåsares namn hävdar sin oskuld. En tidigare anställd fick även jobba kvar i 16 månader efter att ha dömts för grov kvinnofridskränkning..

Skånskan - 10 okt 14 kl. 23:30

Olämpliga läkare ska inte jobba kvar

Svenska domstolar har i över 50 fall missat att underrätta Inspektionen för vård och omsorg, IVO, om dömda läkare och psykiatriker, avslöjar en P1-dokumentär i samarbete med Ekot.

Sydöstran - 4 timmar sedan

Läkare missade borttagning av kateter

Läkare missade att ta bort ena katetern från en patients urinledare, vilket upptäcktes flera månader senare. Region Blekinge gör nu en anmälan enligt lex Maria. .

Aftonbladet - I förrgår: 19:59

Läkare: Omöjligt att jobba bort vårdskulden

▸ Efter coronakrisen kommer Stockholmsvården inte att komma i kapp med all uppskjuten vård..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

70-plussare: Man får gilla läget

Folkhälsomyndighetens fortsatta coronarestriktioner för 70-plussarna väcker blandade reaktioner..

BT - 45 minuter sedan

Rovdjur angrep får i hage: ”Typiska skador från varg”

Under söndagen gjorde en bonde i Kölingared en faslig upptäckt – tre av hens får låg döda i hagen och ett lamm var illa sargat. Av skadorna att döma var det en varg som hade angripit djuren. .

BT - 45 minuter sedan

NHL: Besked om säsongen i kväll

BT - 45 minuter sedan

PRO: "Svårt att ändra åldersgränsen"

Med tanke på smittspridningen i samhället var det inte förvånande att Folkhälsomyndighetens rekommendationer för äldre över 70 blev kvar, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg..

BT - 1 timme sedan

Regering förlorade strid om fosterdiagnostik

Det norska stortinget har röstat ja till äggdonation och nya regler för fosterdiagnostik. Beslutet är ett bakslag för regeringen och barn- och familjeminister Kjell Ingolf Ropstad kallar det "ett stort steg bakåt för jämlikheten"..

BT - 1 timme sedan

Därför har kostnaden för att minska rasrisken skjutit i höjden

Kommunen behöver gräva även på andra sidan Viskan. Det är anledningen till att kostnaderna skjutit i höjden för att ta bort rasrisken vid Hedbo..

BT - 1 timme sedan

Kostnad för rasrisk stiger: ”Inget enkelt beslut att ta”

Kostnaden för att mark inte ska rasa ner i Viskan har ökat från 8,7 miljoner kronor till 21 miljoner. Nu ska frågan behandlas i kommunstyrelsen. – Det är inte ett enkelt beslut att ta och det rör sig om väldigt mycket pengar, säger Tomas Johansson (M)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.