DN > Utrikes

Sunday, 31 May, 19:02

DN - 23 maj 20 kl. 19:56

Regeringen: Ingen informerade om avloppsvattnetStora mängder orenat avloppsvatten från Danmark ska släppas ut i Öresund under fem dagar med start på söndagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Danmark, Öresund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RegeringenIngen , informeradeom , avloppsvattnet
SVT - 16 jul 17 kl. 17:40

Regeringen informerade inte utrikesnämnden om IT-skandalen

SVT Nyheter kan avslöja att regeringen valde att inte informera utrikesnämnden, det organ som regeringen ska hålla informerad om utrikespolitiska förhållanden som kan få betydelse för riket, om Transportstyrelsen IT-affär..

YLE - 03 apr 20 kl. 09:11

Regeringen vill rädda företagen och företagare från nöd och konkurs - "Vänta med att indriva skulder från de nödställda!" Regeringen informerade om stödformerna

Fredagens lägesöversikt från regeringen handlade om de ekonomiska stöden som nu beviljas till företagare på grund av pandemin. Anvisningar och detaljer blir allt klarare. Samtidigt görs det svårare att söka företag i konkurs.

YLE - 27 feb 20 kl. 12:25

Regeringen informerade riksdagen om hur coronaviruset bekämpas i Finland

Regeringen berättade mer i detalj om hur Finland tänker motarbeta spridningen av coronaviruset. Under eftermiddagen har statsminister Sanna Marin (SDP) informera både allmänheten och riksdagen om planerna..

YLE - 23 mar 20 kl. 09:52

Få löften till kommunerna när regeringen informerade: "Omplacera personalen hellre än permittera!"

Regeringen kan inte stänga krogar eller begränsa rörelsefriheten. Det var ett av budskapen vid regeringens presskonferens på måndag förmiddag. Kommunerna fick få löften om stöd i det här skedet, och skoleleverna uppmanas fortfarande stanna hemma..

Nyan - 13 feb 16 kl. 14:09

Landskapsregeringen informerade om vindkraftsfrågan

Regeringen informerade igår, fredag, självstyrelsepolitiska nämnden om vad som hände när vindkraftsöverenskommelsen sprack. – Det har skett en klimatförändring i Helsingfors, säger talman Johan Ehn (M). Nämnden delar landskapsregeringens besvikelse över agerandet i Helsingfors och man upplever att riket är orsaken till den förtroendeklyfta som nu visar sig.

YLE - 25 apr 17 kl. 22:17

Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

Regeringen satsar bland annat på säkerhet och barnfamiljer. Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier.

Regeringen - 11 maj 17 kl. 12:30

Regeringen vill öka takten i att åtgärda och byta ut dåliga avlopp

I Sverige finns cirka 250 000 små avloppsanläggningar med ingen eller dålig rening av avloppsvattnet. Mer behöver göras för att åtgärda att orenat avloppsvatten sprids till våra sjöar och hav. Regeringen tillsätter nu en utredning som får ett tredelat uppdrag: föreslå åtgärder som ökar åtgärdstakten för små avlopp, se över ansvarsreglerna för vatten och avlopp samt föreslå vilken myndighet som ska vägleda tillsyn..

Nyhetsverket - 30 okt 14 kl. 18:25

Regeringen erkänner Palestina som stat

Idag beslutar regeringen att erkänna Palestina som stat. Det skriver Margot Wallström i en debattartikel i DN. – I dag, torsdag, fattar regeringen beslut om att erkänna staten Palestina.

Regeringen - 27 dec 14 kl. 14:22

Regeringen beslutar inte om extra val

Statsminister Stefan Löfven informerade vid en pressträff den 27 december 2014 om att regeringen inte kommer att fatta beslut om extra val. Bakgrunden är den överenskommelse som Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna träffat.

Överenskommelsen omfattar följande:
- Den statsministerkandidat som samlar stöd från den partikonstellation som är större än alla andra tänkbara regeringskonstellationer ska släppas fram.

Expressen - 08 dec 14 kl. 19:10

Här träffar kung Carl Gustaf regeringen

Här träffar kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria regeringen för informationskonselj mitt under rådande regeringskris. – Regeringen informerade kungen och kronprinsessan om det aktuella politiska läget, säger statsminister Stefan Löfven..

DN - 07 mar 19 kl. 15:39

Regeringen glömde svara på Wetterstrands fråga

Några veckor innan Maria Wetterstrand lämnade över flygutredningen till regeringen informerade hon miljö- och energidepartementet om sitt aktieinnehav i Cortus Energy samt bolagets planer på att producera grönt flygbränsle. Hon ställde frågan om det kunde innebära problem för utredningen men fick aldrig något svar från departementet.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

President: Omfattande strider i Moçambique

Omfattande strider mellan regeringsstyrkor och islamistiska extremister pågår i Moçambique, meddelar president Filipe Nyusi i statlig tv..

DN - 30 minuter sedan

30 dödade på marknad i Burkina Faso

Beväpnade män har mördat omkring 30 människor på en marknad i staden Kompienbiga i östra Burkina Faso, uppger vittnen och lokala….

DN - 1 timme sedan

Läkemedelsverket: ”Läget är ännu inte glasklart”

Efter DN:s granskning av läkemedelförsörjningen bekräftar nu Läkemedelsverket att det ännu råder osäkerheter om ansvarsfördelningen. .

DN - 1 timme sedan

George Floyds bror om samtalet med Trump: ”Han fortsatte avbryta mig”

Brodern till George Floyd, vars död utlöst kraftiga protester i USA, kallar det som hans bror utsattes för en ”nutida lynchning”..

DN - 3 timmar sedan

Flera motorcykelolyckor – en person död

Ett antal motorcykelolyckor ägde rum på kort tid under söndagen – en i Strängnäs, en utanför Kungsbacka, två i Askersund och en i Växjö..

DN - 4 timmar sedan

Fotbollsfansen tillbaka i Ungern

Bundesligamatcher spelas inför tomma läktare. Samma plan finns kring allsvenskan, Premier League, La Liga....

DN - 6 timmar sedan

Bomb på buss – tio döda

Bombdåd i närheten av Somalias huvudstad..

DN - 7 timmar sedan

Så halkade Sverige efter i den globala jakten på läkemedel

När en hel värld hamstrade läkemedel stod svenska myndigheter handlingsförlamade..

DN - 8 timmar sedan

Nej, hon är inte Annie Lööfs syster – men med Emmyly Bönfors har Centern återuppstått i Göteborg

I det historiskt liberala fästet Göteborg har liberala centerpartister i decennier varit ungefär lika osynliga som de bilister som kör….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.