BT > Nyheter

Tuesday, 26 May, 19:59

BT - 23 maj 20 kl. 19:12

Regeringen: Ingen informerade om bajsvattnetStora mängder orenat avloppsvatten från Danmark ska släppas ut i Öresund under fem dagar med start på söndagen. Varken den svenska regeringen eller myndigheter har underättats om utsläppet..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Danmark, Öresund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RegeringenIngen , informeradeom , bajsvattnet
SVT - 16 jul 17 kl. 17:40

Regeringen informerade inte utrikesnämnden om IT-skandalen

SVT Nyheter kan avslöja att regeringen valde att inte informera utrikesnämnden, det organ som regeringen ska hålla informerad om utrikespolitiska förhållanden som kan få betydelse för riket, om Transportstyrelsen IT-affär..

YLE - 03 apr 20 kl. 09:11

Regeringen vill rädda företagen och företagare från nöd och konkurs - "Vänta med att indriva skulder från de nödställda!" Regeringen informerade om stödformerna

Fredagens lägesöversikt från regeringen handlade om de ekonomiska stöden som nu beviljas till företagare på grund av pandemin. Anvisningar och detaljer blir allt klarare. Samtidigt görs det svårare att söka företag i konkurs.

YLE - 27 feb 20 kl. 12:25

Regeringen informerade riksdagen om hur coronaviruset bekämpas i Finland

Regeringen berättade mer i detalj om hur Finland tänker motarbeta spridningen av coronaviruset. Under eftermiddagen har statsminister Sanna Marin (SDP) informera både allmänheten och riksdagen om planerna..

YLE - 23 mar 20 kl. 09:52

Få löften till kommunerna när regeringen informerade: "Omplacera personalen hellre än permittera!"

Regeringen kan inte stänga krogar eller begränsa rörelsefriheten. Det var ett av budskapen vid regeringens presskonferens på måndag förmiddag. Kommunerna fick få löften om stöd i det här skedet, och skoleleverna uppmanas fortfarande stanna hemma..

Nyan - 13 feb 16 kl. 14:09

Landskapsregeringen informerade om vindkraftsfrågan

Regeringen informerade igår, fredag, självstyrelsepolitiska nämnden om vad som hände när vindkraftsöverenskommelsen sprack. – Det har skett en klimatförändring i Helsingfors, säger talman Johan Ehn (M). Nämnden delar landskapsregeringens besvikelse över agerandet i Helsingfors och man upplever att riket är orsaken till den förtroendeklyfta som nu visar sig.

YLE - 25 apr 17 kl. 22:17

Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

Regeringen satsar bland annat på säkerhet och barnfamiljer. Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier.

Nyhetsverket - 30 okt 14 kl. 18:25

Regeringen erkänner Palestina som stat

Idag beslutar regeringen att erkänna Palestina som stat. Det skriver Margot Wallström i en debattartikel i DN. – I dag, torsdag, fattar regeringen beslut om att erkänna staten Palestina.

Regeringen - 27 dec 14 kl. 14:22

Regeringen beslutar inte om extra val

Statsminister Stefan Löfven informerade vid en pressträff den 27 december 2014 om att regeringen inte kommer att fatta beslut om extra val. Bakgrunden är den överenskommelse som Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna träffat.

Överenskommelsen omfattar följande:
- Den statsministerkandidat som samlar stöd från den partikonstellation som är större än alla andra tänkbara regeringskonstellationer ska släppas fram.

Expressen - 08 dec 14 kl. 19:10

Här träffar kung Carl Gustaf regeringen

Här träffar kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria regeringen för informationskonselj mitt under rådande regeringskris. – Regeringen informerade kungen och kronprinsessan om det aktuella politiska läget, säger statsminister Stefan Löfven..

DN - 07 mar 19 kl. 15:39

Regeringen glömde svara på Wetterstrands fråga

Några veckor innan Maria Wetterstrand lämnade över flygutredningen till regeringen informerade hon miljö- och energidepartementet om sitt aktieinnehav i Cortus Energy samt bolagets planer på att producera grönt flygbränsle. Hon ställde frågan om det kunde innebära problem för utredningen men fick aldrig något svar från departementet.

YLE - 27 feb 20 kl. 16:07

Regeringen: Det finns beredskap för att bekämpa spridning av coronavirus

Enligt statsminister Sanna Marina är beredskapen god och hotet ska inte överdrivas gällande coronaviruset. Regeringen informerade riksdagen och allmänheten om beredskapen att motarbeta spridningen av coronaviruset..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

70-plussare: Man får gilla läget

Folkhälsomyndighetens fortsatta coronarestriktioner för 70-plussarna väcker blandade reaktioner..

BT - 45 minuter sedan

Rovdjur angrep får i hage: ”Typiska skador från varg”

Under söndagen gjorde en bonde i Kölingared en faslig upptäckt – tre av hens får låg döda i hagen och ett lamm var illa sargat. Av skadorna att döma var det en varg som hade angripit djuren. .

BT - 1 timme sedan

PRO: "Svårt att ändra åldersgränsen"

Med tanke på smittspridningen i samhället var det inte förvånande att Folkhälsomyndighetens rekommendationer för äldre över 70 blev kvar, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg..

BT - 1 timme sedan

Regering förlorade strid om fosterdiagnostik

Det norska stortinget har röstat ja till äggdonation och nya regler för fosterdiagnostik. Beslutet är ett bakslag för regeringen och barn- och familjeminister Kjell Ingolf Ropstad kallar det "ett stort steg bakåt för jämlikheten"..

BT - 1 timme sedan

Därför har kostnaden för att minska rasrisken skjutit i höjden

Kommunen behöver gräva även på andra sidan Viskan. Det är anledningen till att kostnaderna skjutit i höjden för att ta bort rasrisken vid Hedbo..

BT - 1 timme sedan

Kostnad för rasrisk stiger: ”Inget enkelt beslut att ta”

Kostnaden för att mark inte ska rasa ner i Viskan har ökat från 8,7 miljoner kronor till 21 miljoner. Nu ska frågan behandlas i kommunstyrelsen. – Det är inte ett enkelt beslut att ta och det rör sig om väldigt mycket pengar, säger Tomas Johansson (M)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.