YA > Nyheter

Saturday, 30 May, 04:53

YA - 23 maj 20 kl. 19:00

Hon prisas för kulturell gärning: ”Känns väldigt, väldigt roligt”



Hon är engagerad i Rydsgårds byalag, släktforskare sedan 20 år tillbaka och initiativtagare till de populära träffarna på temat ”Rydsgårdsminnen”. Och numera kan Bingsmarkenbon Viveca Kristiansen även titulera sig kulturpristagare i Skurups kommun. – Väldigt kul att det man gör uppskattas, säger hon själv om utmärkelsen. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Rydsgårds, Rydsgårdsminnen, Bingsmarkenbon Viveca Kristiansen, Skurups

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon prisasför , kulturell, gärning, Känns, väldigt, väldigt, roligt
Skånskan - 07 mar 16 kl. 10:54

Zara Larsson prisas

Nyheter Sångerskan Zara Larsson prisas av ROKS, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige.   Priset för årets kvinnogärning delas ut varje år på Internationella kvinnodagen till någon som; ”genom en anmärkningsvärd och signifikant gärning bidrar till att synliggöra och förändra den verklighet som mäns våld mot kvinnor utgör”. Zara Larsson har länge lyft fram feministiska frågor, både i debatten och i sin musik.

Alingsås tidning - 21 apr 16 kl. 16:39

Prisas för sina äppelkunskaper

I ett halvt sekel har Hans Elvingson ympat äppelträd. På torsdagen fick han utmärkelsen årets eldsjäl på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Stockholm.
För Herrljungabor är Hans Elvingson en välbekant person.

SVT Debatt - 21 maj 13 kl. 14:17

Daft Punks mansmusik skriver ut divorna ur discohistorien

DISCONS HERRKLUBB När den elektroniska dansmusiken blivit synonym med berusade stekarfans blickar Daft Punk bakåt i genrens historia. Deras nya album har prisats av en enad, manlig kritikerkår ? men Random Access Memories ger en förljugen bild av musikhistorien.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Fortsatt lågt väljarstöd för L

YA - 3 timmar sedan

Bulgarien öppnar gränsen

YA - 4 timmar sedan

Ulf Mårtensson: Vacker, dummare, sorgligast

Den här krönikan handlar om arkitektur, stadsliv och pandemin utan andra samband än att ämnena sysselsatt mina tankar den senaste veckan..

YA - 4 timmar sedan

Ingenjören debuterar med skånsk technothriller om svenska kärnvapen

Så långt ut i skogen som man kan komma på de sydostskånska småvägarna bor 47-åriga Mats Svensson. Nu debuterar programmeraren med en skånsk technothriller. Berättelsen utspelas i en snar framtid men tar sin början i det kalla kriget..

YA - 4 timmar sedan

Tävla: Vilket ord söker vi? Vinn Lundells nya

Intresset är fortsatt högt för vår kulturella quiz där fem frågor ska ge ett svar om ett ord. Kul. Idag söker vi en nyligen prisad författare.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.