DI > Ekonomi

Wednesday, 27 May, 17:57

DI - 23 maj 20 kl. 18:01

Trycker på gasen – jätten utvidgar miljardoffensiv i SverigeFinländska gasbolaget Gasum accelererar sin gasoffensiv i Sverige genom att köpa tyska Lindes LNG- och biogasverksamhet. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Gasum, Lindes LNG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trycker, gasen, jätten, utvidgar, miljardoffensivi , Sverige
Helsingborgs Dagblad - 22 feb 15 kl. 20:18

"Gasen är Putins politiska hårdvaluta."

När Rysslands president Vladimir Putin i förra veckan besökte Budapest, som Röda arméns stridsvagnar brutalt återtog under den misslyckade revolten 1956, möttes han av ett demonstrationståg på ett par tusen personer som öppet skanderade "Putin njet, Europe yes". Symboliskt marscherade de från den östra till den västra tågstationen, till tonerna av Beatles "Back in the USSR". Proteströrelsen hade även döpt om en gata till Politkovskaja street, efter den ryska journalisten Anna Politkovskaja som mördades på Putins födelsedag den 7 oktober 2006.

Sydsvenskan - 22 feb 15 kl. 20:18

"Gasen är Putins politiska hårdvaluta."

När Rysslands president Vladimir Putin i förra veckan besökte Budapest, som Röda arméns stridsvagnar brutalt återtog under den misslyckade revolten 1956, möttes han av ett demonstrationståg på ett par tusen personer som öppet skanderade "Putin njet, Europe yes". Symboliskt marscherade de från den östra till den västra tågstationen, till tonerna av Beatles "Back in the USSR". Proteströrelsen hade även döpt om en gata till Politkovskaja street, efter den ryska journalisten Anna Politkovskaja som mördades på Putins födelsedag den 7 oktober 2006.

Expressen - 09 jan 17 kl. 12:16

"Därför är det bra att tingsrätten trycker till"

Ulf Karlsson döms till dagsböter för grovt förtal efter att han antytt att Zlatan Ibrahimovic varit dopad under tiden i Juventus.Domen uppskattas av rättsexperten Sven-Erik Alhem.– Även om det inte är ett direkt påstående så är det väldigt taskigt sagt och det är fult.

Sydsvenskan - 14 maj 13 kl. 06:30

Gasen i botten helig rätt för de tyska bilförarna

Ingen borde få köra fortare än 120 på Autobahn, sade socialdemokraternas partiordförande Sigmar Gabriel.Tuut! Ilskna medtrafikanter blinkade helljus och hötte med näven.

Kristianstadsbladet - 25 apr 14 kl. 07:00

Folkomröstning blir fråga för kammarrätten

Frågan om folkomröstningen har överklagats till kammarrätten. Man begär dessutom att den inte ska hållas förrän slutligt beslut fattats.
Den 16 april beslutade förvaltningsrätten att beslutet om folkomröstningen i Bromölla hade kommit till på ett lagligt sätt.

YLE - 23 jan 15 kl. 06:10

Planer på massmord behandlas nu i hovrätten

Planerna på massmord i Helsingfors universitet behandlas på fredag i Helsingfors hovrätt. Åklagaren yrkar på tre och ett halvt års fängelse medan mannen och kvinnan kräver att tingsrättens dom förkastas. Tingsrätten dömde i slutet av juni i fjol en man född 1990 och en kvinna född 1989 till tre års fängelse för förberedelse av grovt brott mot liv och hälsa.

Nyan - 02 nov 15 kl. 12:00

Nekades villkorligt körförbud av rätten

En 18-årig man har dömts till böter för att ha kört för fort med motorcykel.

Tingsrätten sa nej till att ge honom endast villkorligt körförbud.
Det var den 12 augusti som 18-åringen glömde lätta på gasen när han körde på 50-sträcka i Hammarland Frebbenby.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 18 kl. 08:16

Värme och torka trycker upp elpriser

Det ovanligt varma och torra sommarvädret efter den kalla vintern trycker upp elpriserna. – Det är en ganska pressad situation, säger den statliga kraftjätten Vattenfalls vd Magnus Hall i samband med en delårsrapport. Vattenfall tog ut mycket kraft ur s.

DN - 20 jul 18 kl. 11:03

Vattenfall: Värme och torka trycker upp elpriser

Det ovanligt varma och torra sommarvädret efter den kalla vintern trycker upp elpriserna. – Det är en ganska pressad situation, säger den statliga kraftjätten Vattenfalls vd Magnus Hall i samband med en delårsrapport..

Skånskan - 09 jan 16 kl. 10:00

ESS växer fram ute på Lundaslätten

lund Forskningsanläggningen ESS är en gigant som nu har börjat ta form på allvar i nordöstra Lund. De närmaste åren kommer byggnaderna, som hittills mest konstruerats under marknivå, att resa sig och synas långväga på slätten.– Att bygga detta är en utmaning.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Blandat på Nordenbörserna – Nokian Renkaat rusade efter vd-byte

De nordiska börserna utvecklades blandat på onsdagen då flera indextunga hälsovårdsbolag tryckte ned Köpenhamnsbörsen. .

DI - 10 minuter sedan

Stordalens bolag i lönestrid med Unionen – 170 jobb hotade

Reseföretaget Vinggruppens flygbolag Sunclass Airlines, numera ägt av Petter Stordalen, befinner sig i hårda förhandlingar med facket..

DI - 10 minuter sedan

Svängigt på Wall Street när teknik tynger

USA-börserna handlades blandat på onsdagen då fortsatt optimism kring återstarten av världens ekonomier gav stöd medan flera teknikbolag….

DI - 10 minuter sedan

De får mest i EU:s jättepaket – men här väntar motstånd

EU-kommissionen lägger fram ett krispaket på över 7.900 miljarder kronor för Europas återhämtning. ”Vi måste ta ett stort modigt steg….

DI - 30 minuter sedan

Mindre uppgång på Stockholmsbörsen – H&M rusade

Stockholmsbörsen föll tillbaka i onsdagens avslutande handel men höll sig kvar strax ovanför nollan..

DI - 30 minuter sedan

Hagströmer varnar för bakslag på börsen – ”nästa skal är också ganska ruttet”

Stockholmsbörsen har stigit sju av de åtta senaste handelsdagarna och är nu upp mer än 30 procent sedan botten i april..

DI - 45 minuter sedan

Minskade spreadar i euroområdet efter förslag om stödfond

Spreadarna i euroområdet minskade på onsdagen, i spåren av EU-kommissionens förslag till återhämtningsfond..

DI - 1 timme sedan

Stor aktieaffär i Bulten – motsvarar Öresunds restpost

Danske Bank har på onsdagen mäklat en post om 900.000 aktier i Bulten. .

DI - 1 timme sedan

Löfven varnar för kraftigt höjd EU-avgift

Statsminister Stefan Löfven (S) är kritisk mot att en stor del av pengarna från EU:s återhämtningsfond ska ges som bidrag..

DI - 1 timme sedan

Latour överväger att sälja en del av sitt ägande i Tomra

Investmentbolaget Latour överväger att sälja upp till 7,8 miljoner aktier i norska Tomra genom ett så kallat accelererat bokbyggande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.