Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 27 May, 17:21

Cornucopia - 23 maj 20 kl. 17:27

Fördelar med distansarbetande anställda - Facebook vill sänka till lokalt lönelägeDet finns en lång rad fördelar för arbetsgivaren med en ökad andel distansarbetande anställda, både genom höjd produktivitet och genom sänkta kostnader. Aktuellt är att Facebook när året är över tänker sänka lönerna för de distansarbetande till dessas lokala löneläge och inte längre betala Silicon Valley-löner.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Facebook, Silicon Valley, Hagfors, USA, Prodoscore, MarketWatchResor, Sverige, Stor-Stockkholm, Stockholm, SEK, Hollywood, MarketWatch, Södermalm, Västerås, VD, PagerDuty, Vad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fördelarmed , distansarbetande, anställda, Facebookvill , sänkatill , lokalt, löneläge
Dagens PS - 29 okt 19 kl. 12:31

250 Facebook-anställda i upprop i öppet brev

I ett internt brev som uppmärksammats av New York Times går 250 Facebook-anställda till angrepp mot ledningen gällande företagets hantering av falsk information i politiska annonser. Detta kan ses som en följd av en ny policy som avslöjades förra månaden, där politiker får större mandat än andra att sprida falsk information. På måndagskvällen publicerade New York Times ett öppet brev som lagts upp på en av Facebooks interna kanaler.

Kristianstadsbladet - 19 aug 14 kl. 07:00

20 nya försäljare anställda

Foto: TT
Eniro satsar på verksamheten i Kristianstad. Två kontor i Norrland läggs ned och 20 nya timanställda har rekryterats till nordöstra Skåne.
Förra hösten togs beslutet att lägga ner kontoren i Östersund och Sundsvall.

YLE - 30 mar 16 kl. 04:30

Fortum vill lägga ut sin personal – över 300 anställda berörs

Fortum utreder möjligheten att lägga ut sin personal. Cirka 320 anställda på enheterna i Finno i Esbo, Träskända, Ingå, Nådendal och Björneborg berörs. Dessutom ska underhållet av fjärrvärmenätverket i Esbo, Träskända och Joensuu också läggas ut.

Dagensanalys.se - 03 dec 19 kl. 10:09

En bot ska hjälpa anställda att prata väl om bolaget

Som anställd på Facebook måste man svara på alla möjliga frågor från nära och kära. Speciellt under julledigheten. Därför har Facebook utvecklat en bot som ska hjälpa till att ge rätt svar.

Dagensanalys.se - 28 sep 17 kl. 09:17

Varannan chef är Facebook-vän med anställda

En studie som Novus har gjort för Unionen visar att nästan varannan chef är Facebook-vän med några av sina medarbetare. Oftast är det de anställda som skickar en vänförfrågan. Är det okej att chefen följer sina kollegor i sociala medier?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Anställda på Apple och Facebook erbjuds äggfrysningÄggfrysning

USA. Ja, du läste helt rätt. När hälsoförmånerna för medarbetarna just nu omförhandlas på många företag runt om i USA erbjuder de multinationella storföretagen något helt nytt.

Cornucopia - 28 apr 20 kl. 08:17

SAS varslar 5000 anställda - kommer ta flera år innan flyget har återhämtat sig

Enligt ett pressmeddelande varslar SAS nu 5000 anställda. Man skriver att det kommer ta flera år innan efterfrågan på flyg har återhämtat sig till forna nivåer. 1900 varslas i Sverige och visar att permitteringar med tiden kommer bli varsel om krisen blir långvarig.

DI - 8 timmar sedan

Nokia har stängt fabrik – över 40 anställda smittade av coronaviruset

Telekombolaget Nokia stoppade i förra veckan arbetet vid en fabrik i södra Indien efter att anställda testat positivt för covid-19..

DI - 7 timmar sedan

H&M avbryter permitteringarna för 2.500 anställda

Klädjätten H&M avbryter permitteringarna för 2.500 anställda på bolagets huvudkontor, bekräftar kommunikationsdirektör Kristina Stenvinkel….

DI - 6 timmar sedan

Renault ska dra ned med 5.000 anställda

Franska Renault väntas säga upp 5.000 anställda i syfte att spara två miljarder euro, enligt tidningen Le Figaro..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Hur kan ett Sverige anpassat för permanent coronaepidemi se ut?

Låt oss anta att man inte får permanent immunitet mot pandemiviruset SARS-CoV-2, och att det inte lyckas framställas ett vaccin. Mänskligheten får helt enkelt lära sig att leva med årligen återkommande utbrott av Covid-19, precis som för årsinfluensorna, vinterkräksjukans norovirus, och övriga mildare coronavirus ("förkylningsvirus"). Hur kan ett anpassat Sverige se ut?

Cornucopia - 3 timmar sedan

Gästinlägg: Total dödlighet vs Covid-19 specifikt

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Erik Sprinchorn.

Som varudeklaration betraktar jag mig själv som statistiskt litterat. Därtill arbetar jag till vardags ständigt med beslut under osäkerhet.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Restriktioner lättas - för allmänheten kommer inte följa dem ändå

Efter att först populistiskt vidtagit hårdare restriktioner än experterna rådgav lättar nu allt fler länder på restriktionerna, återigen populistiskt. Orsaken är att allmänheten helt enkelt inte kommer följa restriktionerna, i takt med att coronapandemin går från otäckt okänt till känt och till synes hanterbart. Alternativt skulle makthavarna få betala ett opinionspris.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Oscar Properties lyckades inte publicera färdig årsredovisning

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties lyckades under gårdagen återigen inte publicera någon årsredovisning och skyller på Covid-19. Man publicerade dock en preliminär årsredovisning, men frågan är varför bolaget alls existerar och varför någon fortfarande vill investera i bolaget?Norra Tornen Innovationen.

Cornucopia - Igår: 14:56

Hur har det gått med mina återköp på aktiemarknaden?

Som tidigare redovisat har jag per månad börjat flytta in tio procentenheter av de tidigare likviderna på börsen igen för att , vilket alltså skett två gånger än så länge. Nedan följer en avstämning hur det gått mellan ett urval av olika drivorna av portföljer man har efter ett arbetsliv med sjuttioelva olika tjänstepensioner.
Tjuren och tjuren.

Cornucopia - Igår: 10:06

Under radarn: Gryende konflikt Kina - Indien - tusentals kinesiska soldater på indisk mark

I skuggan av coronakrisen pågår en gryende konflikt mellan Kina och Indien i Himalayas berg. Kina har flyttat in tusentals soldater på indisk mark och  grävt ner sig och Indien håller på att flytta hela brigader till området där det nu sker truppansamlingar av tiotusentals soldater och även tung utrustning som artilleri och pansarfordon.
Kinesiska konsulatet på Gui Minhais Torg i Göteborg.

Cornucopia - Igår: 07:45

Nej, det är inte Adlibris som tagit bort en kändis böcker

I sociala medier cirkulerar uppgifter att Sveriges största onlinebokhandel Adlibris skulle tagit bort en kändis böcker efter att denne gripits och erkänt ett brott, men har kvar Hitlers Mein Kampf. Men det är inte Adlibris som tagit bort böckerna, utan kändisens förlag. Bokhandeln kan förstås inte lista och sälja böcker som inte längre distribueras.

Cornucopia - Igår: 07:14

Börsrusning i Asien

Börserna rusar i de asiatiska tidszonerna under morgonen, trots endast måttliga uppgångar i USA under gårdagen och trots fortsatta rubriker om kallt krig mellan USA och Kina.Bullen.Australiens ASX 200 är i skrivande stund +2.

Cornucopia - Igår: 20:27

Ygeman: Inga problem att ha Huawei i svenska 5G-nät

IT-säkerhetsexperten Anders "kunde inte boka ett mötesrum" Ygeman (S), tillika regeringens energi- och digitaliseringsminister ser inga problem med att ha den kinesiska diktaturens bolag Huawei i svenska 5G-nät. Detta enligt en artikel från TT.
Anders Ygeman (S)En hårdare lagstiftning där aktörer som innebär säkerhetsrisker ska stoppas gäller sedan årsskiftet, men enligt Anders Ygeman (S) innebär detta inte att Huawei inte skulle vara välkommen i svenska mobilnät.

Cornucopia - I förrgår: 16:39

Redovisningsavdelning Marviken: "Överraskande, egensinnigt och lyckat [...] smått genialiskt"

"Och det är upplagt för en actionthriller av den högre skolan." - Samuel Karlsson, decklarlogg.wordpress.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.