Supermiljöbloggen > Nyheter

Wednesday, 27 May, 06:48

Supermiljöbloggen - 23 maj 20 kl. 17:15

Svenska företag dåliga på biologisk mångfaldPINSAMT:: Inte ett enda av de hundra största företagen får grönt ljus i en ny granskning. Bara en femtedel av företagen har någon form av policy eller mål för biologisk mångfald..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Pinsamt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska företag, dåliga, biologisk, mångfald
Supermiljöbloggen - 17 feb 15 kl. 15:28

Motorväg hotar regnskog med högst biologisk mångfald i världen

Den peruanska nationalparken Manu hotas också av gas- och oljeborrning, kokainplantage, trafficking och illegala arkeologiska aktiviteter. [caption id="attachment-21167" align="alignright" width="240"] Foto: Bill Bouton[/caption] Många gas- och oljeföretag prospekterar i området, samt i närliggande nationalparker som Tambopata och Bahuaja Sonene. I dessa områden bor några av världens få folkgrupper som fortfarande lever “isolerade” från vår globala värld.

DI - 22 maj 19 kl. 14:03

8 av Sveriges 100 största bolag mäter påverkan på biologisk mångfald

Företag som i sin dagliga verksamhet har ett nära förhållande till naturen är bättre på att redovisa sin påverkan på biologisk mångfald än företag med verksamheter som ligger längre från naturen. .

Västerbottens Folkblad - 14 mar 19 kl. 22:00

Umeåföretag byter namn och satsar internationellt

Ett Umeåbaserat bolag byter nu namn och planerar för en internationell expansion. Kunskapsföretaget Enetjärn Natur AB, som grundades 2001 av Anders Enetjärn, har bytt namn till Ecogain AB. Företaget är ensamt i Sverige med att erbjuda näringslivet lösningar kring frågor om biologisk mångfald och naturkapital, från strategi till konkreta åtgärder på marken.

VA - 26 jul 19 kl. 14:46

14-åringen som drivit företag i tio år och säkrar miljoninvesteringar – för biologisk mångfald

Mikaila Ulmer är blott 14 år gammal - men redan gammal i företagsgemet och en fena på business. .

Supermiljöbloggen - 27 mar 18 kl. 16:26

Vad ska vi med skogen till – Del 3

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 07:51

Vätterns vatten hotas av gruvbrytning

Det här är ett reportage i två delar av planerna på mineralbrytning i Norra Kärr. I den här delen ta vi upp riskerna för vårt vatten och vår biologiska mångfald. I del två diskuterar vi samhällets behovet av mineralerna som ska brytas, och dilemmat med att förnybar energi slukar sällsynta jordartsmetaller.

Supermiljöbloggen - 23 jan 15 kl. 15:42

Tar din bank miljöansvar?

Fair Finance Guide Sverige har presenterat en granskning av om och hur bankerna tar hänsyn till miljö och mänskliga rättigheter när de investerar. Granskningen bygger både på bankernas regler och hur de uppfyller reglerna i praktiken. Resultatet visar att det överlag finns stora brister i bankernas arbete kring miljö och mänskliga rättigheter när de investerar.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Supermiljöbloggen - 16 okt 13 kl. 12:47

?Ekosystemen är vår hemförsäkring?

Men i stället för att upprätthålla en rik mångfald av arter och ekosystem för att minska sårbarheten så fortsätter vi exploatera, förorena, fragmentera och förstöra den miljö vi är så beroende av. Nu föreslår en regeringsutredning 25 förslag på hur ekosystemtjänsternas värde bättre ska kunna synliggöras. Globalt får vi så mycket som 90 procent av alla livsmedel från runt 100 olika jordbruksgrödor.

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:38

Från linjär till cirkulär ekonomi

Växjö kommunfull­mäktige har nyligen tagit ett inte enhälligt men dock bra beslut om nytt miljöprogram. Det finns mål där som passar väl in i cirkulär ekonomi, men vi saknar den tydliga ekologiska kopplingen till ekonomin, skriver Carin Högstedt (V), Växjö. Det finns tecken som tyder på att intresset för cirkulär ekonomi är på uppgående i Sverige.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 16 timmar sedan

Lönsamt att sluta investera fossilt

VINNARE:: Banker och fondbolag som sålt av sitt innehav i fossilbolag har tjänat många miljarder på beslutet, visar en granskning av Fair Finance..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 19:32

Mandelodling utplånar bin

MANDELODLING:: Över 30 procent av USA:s bikolonier dör årligen på grund av den krävande mandelindustrin..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 17:34

Biologisk mångfald och hållbara livsmedel viktigt i EU:s gröna giv

DEN GRÖNA GIVEN:: EU-kommissionen föreslår två nya strategier. Bland annat ska all urskog i EU ska ha lagligt skydd och användningen av bekämpningsmedel halveras..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 08:27

Dagens CO2-kurva

KOLDIOXID:: Varje söndag redovisar SMB halten av koldioxid i luften..

Supermiljöbloggen - 23 maj 20 kl. 13:42

Danmark dumpar orenat avloppsvatten i Öresund

SKITNYHET:: 290 000 kubikmeter orenat avloppsvatten riskerar spä på övergödningen och nedsmutsningen av havsmiljön..

Supermiljöbloggen - 22 maj 20 kl. 08:51

Biologisk mångfald måste ta plats i politiken

DEBATT:: "Vi unga har viljan att ställa om till ett samhälle som lever med naturen istället för av den", skriver företrädare för nybildade Svenska ungdomsnätverket för biologisk mångfald..

Supermiljöbloggen - 20 maj 20 kl. 18:38

I skuggan av covid-19: rekordminskningar av koldioxidutsläpp

REKORD:: Inte sedan andra världskriget har de globala utsläppen minskat så kraftigt under ett år som de gör nu, visar en ny studie. Även om dessa kommer ha en minimal effekt på klimatförändringarna kan de ändå visa vägen framåt..

Supermiljöbloggen - 20 maj 20 kl. 12:09

Rekordstor cyklon närmar sig Indien och Bangladesh

STORMVARNING:: Den kraftiga cyklonen Amphan närmar sig land och riskerar orsaka stor förödelse. Extremväder blir allt mera frekventa i takt med klimatförändringarna..

Supermiljöbloggen - 17 maj 20 kl. 12:49

Dagens CO2 kurva

Varje söndag redovisar SMB halten av koldioxid i luften, uppmätt på Mauna Loa på Hawaii. Enligt senaste mätningen 14 maj ligger ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.