SR > Nyheter

Wednesday, 27 May, 15:18

SR - 23 maj 20 kl. 16:38

Växande vrede mot BolsonaroPressen ökar på Brasiliens omstridde president Jair Bolsonaro sedan landets högsta domstol offentliggjort den video som sägs bevisa presidentens försök att påverka polisens arbete för att skydda sin familj..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bolsonaro, Brasiliens, Jair Bolsonaro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växande, vredemot , Bolsonaro
Aftonbladet - 07 maj 14 kl. 14:15

Vinnare - trots växande vrede

Zuma är allt Mandela tog avstånd ifrån ANC riskerar moraliskt nederlag i valet.

Världen Idag - 30 okt 18 kl. 15:58

Bolsonaro: ”Brasilien först och Gud före alla andra”

Brasiliens nye president heter Jair Bolsonaro, en 63-årig tidigare militär från Socialliberala partiet. Med en växande andel evangelikala kristna i befolkningen, runt 22-25 procent, har denna grupp fungerat som en viktig väljarbas för Bolsonaro, även så aktiva katoliker med en värdekonservativ och traditionell hållning. Hans stridsrop: ”Brasilien först och Gud före alla andra”.

Skånskan - 02 jan 19 kl. 09:06

Bolsonaro lovar krafttag mot brott

Brasilien Högerpresidenten Jair Bolsonaro kan inte vänta sig någon smekmånad efter att han på nyårsdagen svors in som Brasiliens president.
63-åringen, som tidigare varit yrkesmillitär, lovade krafttag mot brottsligheten och korruptionen under ceremonin.Bolsonaro blir landets första högernationalistiska president sedan det militära styret upphörde 1985, skriver Reuters.

Dagens PS - 11 dec 19 kl. 10:23

”Snorungen” Greta ger Bolsonaro svar på tal

Miljöaktivisten Greta Thunberg blev klassad som en ”snorunge” av Brasiliens president under tisdagen. Nu ger hon svar på tal, genom att sarkastiskt ändra sin Twitter-presentation. Konflikten bottnar i ett antal mord som skett på ursprungsbefolkningen i Brasilien.

Dagen - 19 maj 19 kl. 15:24

Kristna i Brasilien tar avstånd från Bolsonaro

Växande kritik mot presidenten från kristna parlamentariker..

Dagen - 19 maj 19 kl. 15:24

Kristna i Brasilien tar avstånd från Bolsonaro

Växande kritik mot presidenten från kristna parlamentariker..

Sydsvenskan - 12 jul 19 kl. 06:55

Bolsonaro vill se sonen som USA-ambassadör

President Jair Bolsonaro har erbjudit sin son Eduardo att bli Brasiliens nya ambassadör till USA. – Om det är en utnämning från presidenten skulle jag acceptera den, sade Bolsonaro den yngre till brasiliansk press på torsdagen. Eduardo Bolsonaro är kong.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 19 kl. 06:55

Bolsonaro vill se sonen som USA-ambassadör

President Jair Bolsonaro har erbjudit sin son Eduardo att bli Brasiliens nya ambassadör till USA. – Om det är en utnämning från presidenten skulle jag acceptera den, sade Bolsonaro den yngre till brasiliansk press på torsdagen. Eduardo Bolsonaro är kong.

Helsingborgs Dagblad - 13 mar 20 kl. 03:11

Bolsonaro testad för coronaviruset

Brasiliens president Jair Bolsonaro har testats för coronaviruset sedan hans kommunikationschef insjuknat i smittan. Bolsonaro och kommunikationschefen träffade USA:s president Donald Trump i helgen. Klädd i munskydd gav Bolsonaro beskedet under en live.

BT - 13 mar 20 kl. 03:11

Bolsonaro testad för coronaviruset

Brasiliens president Jair Bolsonaro har testats för coronaviruset sedan hans kommunikationschef insjuknat i smittan. Bolsonaro och kommunikationschefen träffade USA:s president Donald Trump i helgen. Klädd i munskydd gav Bolsonaro beskedet under en livesändning på sociala medier..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Egyptiska läkare kritiserar coronastrategi

I Egypten, arabvärldens folkrikaste land med 100 miljoner invånare, blir de krassa orättvisorna inom sjukvården alltmer synliga ju fler som insjuknar i covid-19. Läkare och sjukvårdspersonal protesterar för att de inte får tillgång till skyddsmaterial..

SR - 45 minuter sedan

95 nya dödsfall har rapporterats

Folkhälsomyndigheten har i dag lämnat nya siffror om antalet döda i covid 19. Totalt har nu 4220 personer avlidit, vilket är 95 fler än i går. Antalet bekräftat smittade i Sverige är uppe i 35 088 personer..

SR - 1 timme sedan

Trump twittrar att Twitter kan stängas

USA:s president Donald Trump hotar med att ”stänga ner” sociala medier sedan Twitter flaggat två av hans inlägg på plattformen som ”ogrundade påståenden”..

SR - 1 timme sedan

”Förstod inte att kommuner skulle ta hand om smittade"

Kommuner prioriterades ner inför coronapandemin, och det fick stora konsekvenser för äldreomsorgen, enligt bland andra Elisa Reinikainen, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Nacka kommun..

SR - 1 timme sedan

Spanien inleder tio dagars landssorg

I Spanien inleds idag tio dagars landssorg för att hedra de människor som avlidit i covid-19. Det är den längsta sorgeperioden under Spaniens demokratiska styre..

SR - 2 timmar sedan

EU föreslår 500 miljarder i bidrag till coronadrabbade länder

EU-kommissionen tänker föreslå att återhämtningspaketet till följd av coronapandemin ska innehålla 500 miljarder euro i bidrag och 250 miljarder euro i lån. Siffrorna har bekräftas av EU:s ekonomikommissionär Paolo Gentiloni..

SR - 3 timmar sedan

SEB: "Fallande BNP ska tas med en nypa salt"

Statistiken över de kraftiga fallen i länders BNP måste nu tas med en betydligt större nypa salt än normalt och siffrorna kan mycket väl ge en alltför negativ bild av verkligheten. Det säger banken SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..

SR - 3 timmar sedan

Nordea: ”Svensk ekonomi kan bli ännu sämre”

Enligt Nordea kommer svensk ekonomi att krympa med sex procent. Men bankens chefsekonom Annika Winsth utesluter inte att det blir värre..

SR - 5 timmar sedan

Tegnell övervägde andra restriktioner för män

Folkhälsomyndigheten övervägde att införa olika restriktioner för män och kvinnor, berättar statsepidemiolog Anders Tegnell under en intervju i SVT:s Morgonstudion. Anledningen är att män i högre grad riskerar att bli allvarligt sjuka av viruset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.