SR > Nyheter

Wednesday, 27 May, 15:06

SR - 23 maj 20 kl. 15:07

Hallengren förvånad att regionerna inte testar flerMinst 100 000 personer skulle testas för coronasmitta varje vecka nu i mitten av maj. Det utlovade socialminister Lena Hallengren i början av månaden, men så har det inte blivit..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lena Hallengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hallengren, förvånadatt , regionernainte , testar, fler
Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 13:18

Hallengren: Regionerna måste testa mer

Regionerna måste öka testningen för coronaviruset, manar regeringen. – Regionerna måste öka takten, säger socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff med Karin Tegmark Wisell från Folkhälsomyndigheten. Hon säger att det i förra veckan gjordes 29.

News55 - 07 apr 20 kl. 15:54

Därför är regionerna i uppror mot regeringen

Regeringen vill få rätt att omfördela mediciner och sjukvårdsutrustning mellan regionerna. Detta som en del i sitt förslag om att få mer makt, enligt dagens Expressen. – Det kan slå väldigt fel.

Sydsvenskan - 08 maj 20 kl. 13:18

Hallengren: Regionerna måste testa mer

Regionerna måste öka takten", säger socialminister Lena Hallengren (S)..

SVT - 08 maj 20 kl. 16:03

Hallengren kritisk mot regionerna: ”Öka takten”

Det finns kapacitet för att testa 100 000 i veckan – men för att nå dit behöver regionerna öka takten betydligt. Det säger socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff under fredagen. – Även om det görs ansträngningar så måste det gå snabbare, säger hon..

Aftonbladet - 08 maj 20 kl. 13:18

Hallengren: Regionerna måste testa mer

▸ Regionerna måste öka testningen för coronaviruset, manar regeringen. – Regionerna måste öka takten, säger socialminister….

DN - 17 mar 20 kl. 21:42

Hallengren kritisk till regionerna: ”Just in time” är inte krisberedskap

Svensk sjukvård möter det nya coronaviruset från ett redan ansträngt läge. Socialminister Lena Hallengren (S) ser framför sig en tuff….

Dagens Medicin - 28 maj 19 kl. 11:34

Regionerna ska få tillbaka rätt att anställa AT-läkare

Socialminister Lena Hallengren (S) vill att lägen ändras, så att regionerna åter får anställa AT-läkare utan att Socialstyrelsen först godkänner det..

UNT - 08 maj 20 kl. 13:18

Hallengren: Regionerna måste testa mer

Regionerna måste öka testningen för coronaviruset, manar regeringen..

Skånskan - 09 okt 19 kl. 15:03

Statsministern testar vårdexpressen

Eslöv Statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren fick på tisdagseftermiddagen prova Region Skånes nya digitala vårdkoncept Vårdexpressen på vårdcentralen Kärråkra i Eslöv. Det handlar om artificiell intelligens och Kärråkra är sedan fem veckor pilotprojekt. Statsministern och socialministern anlände med en stor delegation och togs emot av bland andra partikamraterna Henrik Fritzon från regionen och Eslövs kommunstyrelseordförande Johan Andersson.

LV - 16 okt 14 kl. 09:13

En månad - längre tog det inte

En månad. Så kort tid tog det innan verkligheten kom ikapp riksdagsledamoten Lena Hallengren och Kalmars kommunalråd Johan Persson, båda (S), och deras sorglösa inställning till Bromma flygplats..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

95 nya dödsfall har rapporterats

Folkhälsomyndigheten har i dag lämnat nya siffror om antalet döda i covid 19. Totalt har nu 4220 personer avlidit, vilket är 95 fler än i går. Antalet bekräftat smittade i Sverige är uppe i 35 088 personer..

SR - 1 timme sedan

Trump twittrar att Twitter kan stängas

USA:s president Donald Trump hotar med att ”stänga ner” sociala medier sedan Twitter flaggat två av hans inlägg på plattformen som ”ogrundade påståenden”..

SR - 1 timme sedan

”Förstod inte att kommuner skulle ta hand om smittade"

Kommuner prioriterades ner inför coronapandemin, och det fick stora konsekvenser för äldreomsorgen, enligt bland andra Elisa Reinikainen, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Nacka kommun..

SR - 1 timme sedan

Spanien inleder tio dagars landssorg

I Spanien inleds idag tio dagars landssorg för att hedra de människor som avlidit i covid-19. Det är den längsta sorgeperioden under Spaniens demokratiska styre..

SR - 2 timmar sedan

EU föreslår 500 miljarder i bidrag till coronadrabbade länder

EU-kommissionen tänker föreslå att återhämtningspaketet till följd av coronapandemin ska innehålla 500 miljarder euro i bidrag och 250 miljarder euro i lån. Siffrorna har bekräftas av EU:s ekonomikommissionär Paolo Gentiloni..

SR - 2 timmar sedan

SEB: "Fallande BNP ska tas med en nypa salt"

Statistiken över de kraftiga fallen i länders BNP måste nu tas med en betydligt större nypa salt än normalt och siffrorna kan mycket väl ge en alltför negativ bild av verkligheten. Det säger banken SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..

SR - 3 timmar sedan

Nordea: ”Svensk ekonomi kan bli ännu sämre”

Enligt Nordea kommer svensk ekonomi att krympa med sex procent. Men bankens chefsekonom Annika Winsth utesluter inte att det blir värre..

SR - 5 timmar sedan

Tegnell övervägde andra restriktioner för män

Folkhälsomyndigheten övervägde att införa olika restriktioner för män och kvinnor, berättar statsepidemiolog Anders Tegnell under en intervju i SVT:s Morgonstudion. Anledningen är att män i högre grad riskerar att bli allvarligt sjuka av viruset..

SR - 6 timmar sedan

Ramberg: Den politiska borgfreden spricker allt mer

De höga svenska dödstalen håller på att spräcka den politiska borgfred som gällt sen coronautbrottet. Trots att alla partier i grunden varit överens om strategin börjar oppositionen titta mot utgångarna, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.