SR > Nyheter

Wednesday, 27 May, 13:27

SR - 23 maj 20 kl. 14:23

Kronofogden räknar med kraftig ökning av skuldsattaKronofogden räknar med över 100 000 fler skuldsatta svenskar under de kommande två åren, till följd av coronaviruset..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronofogden, räknarmed , kraftig, ökningav , skuldsatta
Barometern - 15 feb 19 kl. 15:44

Kraftig ökning av vräkta barn i länet

Under 2018 genomförde Kronofogden tio vräkningar i Kalmar län där barn var inblandade. Totalt vräktes 20 barn, en kraftig ökning jämfört med 2017. Nu ska denna utveckling brytas..

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 16:05

Kraftig ökning av obetalda sms-lån

Under fjolåret ökade antalet snabblån som hamnade hos Kronofogden med 62 procent jämfört med 2011. Under 2012 kom nästan 54 000 ärenden in till Kronofogden. Ungdomar stod för drygt vart femte ärende, en marginell ökning jämfört med året före.

ÖstersundsPosten - 19 okt 14 kl. 10:23

Kraftig ökning av antalet obetalda snabblån

Kronofogden har nyligen sammanställt landets siffror för den första halvan av 2014 angående obetalda snabblån. De redovisar att det inkom 29 134 ärenden vilket är en ökning med över 5 300 ärenden jämfört med samma period förra året, och det motsvarar en ökning med drygt 22 procent..

SR - 23 maj 20 kl. 07:47

Kronofogden räknar med ökad skuldsättning

Kronofogden varnar för att coronapandemin kan ge en skuldsättning i linje med hur det såg ut i början av 90-talet. Nu räknar myndigheten med över 100 000 fler skuldsatta de kommande åren..

SvD - 08 dec 16 kl. 17:00

Kronofogden översvämmas av skuldtyngda

Kronofogden möttes av en kraftig ökning av antalet ansökningar om skuldsanering i november i år. Anledningen är en lagändring. Anstormningen sätter press på ett redan ansträngt system med kritiserade handläggningstider..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 19 kl. 06:00

Kraftig skuldökning oroar Kronofogden

Kraven på obetalda skulder är högre än någonsin hos Kronofogden. Framförallt handlar det om stora belopp för flera hundratusen kronor som nu ökar dramatiskt. Kronofogden ser utvecklingen som ännu ett tecken på en vikande konjunktur.

Sydsvenskan - 23 sep 19 kl. 06:00

Kraftig skuldökning oroar Kronofogden

Kraven på obetalda skulder är högre än någonsin hos Kronofogden. Framförallt handlar det om stora belopp för flera hundratusen kronor som nu ökar dramatiskt. Kronofogden ser utvecklingen som ännu ett tecken på en vikande konjunktur.

DI - 23 sep 19 kl. 06:04

Kraftig skuldökning hos Kronofogden – tecken på vikande konjunktur

Kraven på obetalda skulder är högre än någonsin hos Kronofogden. Framförallt handlar det om stora belopp för flera….

GöteborgsPosten - 23 sep 19 kl. 06:01

Kraftig skuldökning oroar Kronofogden

Kraven på obetalda skulder är högre än någonsin hos Kronofogden..

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU föreslår 500 miljarder i bidrag till coronadrabbade länder

EU-kommissionen tänker föreslå att återhämtningspaketet till följd av coronapandemin ska innehålla 500 miljarder euro i bidrag och 250 miljarder euro i lån. Siffrorna har bekräftas av EU:s ekonomikommissionär Paolo Gentiloni..

SR - 1 timme sedan

SEB: "Fallande BNP ska tas med en nypa salt"

Statistiken över de kraftiga fallen i länders BNP måste nu tas med en betydligt större nypa salt än normalt och siffrorna kan mycket väl ge en alltför negativ bild av verkligheten. Det säger banken SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..

SR - 2 timmar sedan

Nordea: ”Svensk ekonomi kan bli ännu sämre”

Enligt Nordea kommer svensk ekonomi att krympa med sex procent. Men bankens chefsekonom Annika Winsth utesluter inte att det blir värre..

SR - 3 timmar sedan

Tegnell övervägde andra restriktioner för män

Folkhälsomyndigheten övervägde att införa olika restriktioner för män och kvinnor, berättar statsepidemiolog Anders Tegnell under en intervju i SVT:s Morgonstudion. Anledningen är att män i högre grad riskerar att bli allvarligt sjuka av viruset..

SR - 5 timmar sedan

Ramberg: Den politiska borgfreden spricker allt mer

De höga svenska dödstalen håller på att spräcka den politiska borgfred som gällt sen coronautbrottet. Trots att alla partier i grunden varit överens om strategin börjar oppositionen titta mot utgångarna, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 5 timmar sedan

Just nu: Tårgas mot demonstranter i Hongkong

Kravallutrustad polis har omringat Hongkongs parlamentsbyggnad. Tårgas och pepparsprej har satts in för att skingra demonstranter..

SR - 6 timmar sedan

Misstänkt föremål har hittats utanför kommunhuset

Ett misstänkt farligt föremål har hittats utanför kommunhuset vid Furuhällsplan 1 i Kungsängen..

SR - 6 timmar sedan

Twitter faktakollar Trumps tweet – presidenten missnöjd

Twitter har för första gången faktakollat Donald Trumps inlägg på plattformen. Under två av presidentens inlägg om poströstande har företaget lagt till länkar där Trumps ord beskrivs som "ogrundade påståenden". Trump anklagar i sin tur Twitter för att hota yttrandefriheten..

SR - 7 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Kungsängen Stockholms län

Ett misstänkt farligt föremål har hittats utanför kommunhuset vid Furuhällsplan 1 i Kungsängen. Boende i närheten av kommunhuset ombeds stanna inomhus tillsvidare. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm..

SR - 7 timmar sedan

Fler kvinnor blir sjuka av sina jobb

Arbetsskadorna ökade förra året, visar ny statistik. Även sjukdomar på grund av arbete ökade och kvinnor är mest drabbade, enligt Arbetsmiljöverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.