SR > Nyheter

Wednesday, 27 May, 14:27

SR - 23 maj 20 kl. 11:43

Lättade restriktioner skapar konfliktTusentals britter väntas denna helg åka till kuststäder och turistattraktioner. Samtidigt är corona-smittan fortfarande hög i landet och många invånare i kuststäderna är oroliga att de besökande ska ta med sig smittan till dem samtidigt som de för ekonomins skulle vill ha turisterna tillbaka..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lättade, restriktioner, skapar, konflikt
Kristianstadsbladet - 18 jan 13 kl. 11:00

Gösfiske skapar konflikt

Foto: Peter Åklundh
Diskussionerna om fiskets framtid i Ivösjön skapar oenighet. Ett förslag om begränsningar och hårdare regler möter motstånd.
När Ivösjöns fiskevårdsförening på onsdagskvällen hade årsmöte på Iföhus i Bromölla fanns ett förslag om att begränsa fisket av gös.

SVT - 18 maj 20 kl. 08:55

Giesecke tror på lättade restriktioner för personer i 70-årsåldern

Under helgen förklarade statsepidemiolog Anders Tegnell för Dagens Nyheter att lättade coronarestriktioner för äldre kan vara på gång i Sverige. Något som tidigare statsepidemiolog Johan Giesecke tycker är rimligt. – Friska 70-åringar och lite äldre ska inte behöva sitta instängda som man gjort hittills, säger han..

BT - 06 nov 12 kl. 01:24

Renbeteskonvention skapar konflikt

Förslaget om ny renbeteskonvention mellan Sverige och Norge gör det nästan omöjligt för Handölsdalens sameby att bedriva renskötsel på ett ordnat sätt, anser länsstyrelsen i Jämtlands län. Konventionen tillåter norska samers renar att beta på svensk mark.
Innebörden för Handölsdalens sameby blir förlorad betesmark plus att byn tvingas bryta avtalet om vinterbete, som efter decennier av tvister slutits med privata markägare i Härjedalen.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Restriktioner lättas - för allmänheten kommer inte följa dem ändå

Efter att först populistiskt vidtagit hårdare restriktioner än experterna rådgav lättar nu allt fler länder på restriktionerna, återigen populistiskt. Orsaken är att allmänheten helt enkelt inte kommer följa restriktionerna, i takt med att coronapandemin går från otäckt okänt till känt och till synes hanterbart. Alternativt skulle makthavarna få betala ett opinionspris.

YLE - 9 timmar sedan

Tufft för småbryggerier – hoppas lättade restriktioner ger uppsving

Även ändringar i en föråldrad alkoholpolitik önskas..

Nyan - 20 maj 20 kl. 09:14

Riksmedier: lättade regler för 70-plussare

Medier i riket rapporterar om lättade restriktioner för 70-plussare. Men några nya direktiv från Institutet för hälsa och välfärd (THL) har inte kommit ännu, meddelar landskapsläkare Knut Lönnroth.
– Jag har inte sett det.

Barometern - 29 jan 14 kl. 06:09

Matvagn kan skapa konflikt

Förslaget att en hamburgervagn ska ställas upp vid Aboda Klints värmestuga skapar konflikt.
Arrendatorn av toppstugan oroas av konkurrensen. Sedan flera år driver Monica Blomdin sin restaurang i toppstugan och skrev så pass sent som den 1 december ett femårigt hyreskontrakt med Allgunnen-Sinnerbo byutvecklingsgrupp, som i sin tur arrenderar Aboda Klint av Högsby kommun.

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 18 kl. 13:14

Lättade restriktioner efter Newcastlesjuka

Jordbruksverket lättar nu på restriktionerna kring den gård i Mölndals kommun där den smittsamma fågelsjukdomen Newcastlesjuka upptäcktes i slutet av oktober. Orsaken är att inga nya fall konstaterats i området sedan djuren avlivats och gården med cirka.

GöteborgsPosten - 16 nov 18 kl. 13:14

Lättade restriktioner efter Newcastlesjuka

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Trump twittrar att Twitter kan stängas

USA:s president Donald Trump hotar med att ”stänga ner” sociala medier sedan Twitter flaggat två av hans inlägg på plattformen som ”ogrundade påståenden”..

SR - 30 minuter sedan

”Förstod inte att kommuner skulle ta hand om smittade"

Kommuner prioriterades ner inför coronapandemin, och det fick stora konsekvenser för äldreomsorgen, enligt bland andra Elisa Reinikainen, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Nacka kommun..

SR - 45 minuter sedan

Spanien inleder tio dagars landssorg

I Spanien inleds idag tio dagars landssorg för att hedra de människor som avlidit i covid-19. Det är den längsta sorgeperioden under Spaniens demokratiska styre..

SR - 1 timme sedan

EU föreslår 500 miljarder i bidrag till coronadrabbade länder

EU-kommissionen tänker föreslå att återhämtningspaketet till följd av coronapandemin ska innehålla 500 miljarder euro i bidrag och 250 miljarder euro i lån. Siffrorna har bekräftas av EU:s ekonomikommissionär Paolo Gentiloni..

SR - 2 timmar sedan

SEB: "Fallande BNP ska tas med en nypa salt"

Statistiken över de kraftiga fallen i länders BNP måste nu tas med en betydligt större nypa salt än normalt och siffrorna kan mycket väl ge en alltför negativ bild av verkligheten. Det säger banken SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..

SR - 3 timmar sedan

Nordea: ”Svensk ekonomi kan bli ännu sämre”

Enligt Nordea kommer svensk ekonomi att krympa med sex procent. Men bankens chefsekonom Annika Winsth utesluter inte att det blir värre..

SR - 4 timmar sedan

Tegnell övervägde andra restriktioner för män

Folkhälsomyndigheten övervägde att införa olika restriktioner för män och kvinnor, berättar statsepidemiolog Anders Tegnell under en intervju i SVT:s Morgonstudion. Anledningen är att män i högre grad riskerar att bli allvarligt sjuka av viruset..

SR - 6 timmar sedan

Ramberg: Den politiska borgfreden spricker allt mer

De höga svenska dödstalen håller på att spräcka den politiska borgfred som gällt sen coronautbrottet. Trots att alla partier i grunden varit överens om strategin börjar oppositionen titta mot utgångarna, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 6 timmar sedan

Just nu: Tårgas mot demonstranter i Hongkong

Kravallutrustad polis har omringat Hongkongs parlamentsbyggnad. Tårgas och pepparsprej har satts in för att skingra demonstranter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.