YA > Nyheter

Friday, 29 May, 09:34

YA - 23 maj 20 kl. 11:00

Sövde äventyrscamp rustar upp gammal militärbarackÄventyrscampen i Sövde, med förflutet som militärbas, har prövats under coronapandemin. Nu har en av de gamla militärbarackerna renoverats för att inhysa fler av campens gäster. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sövde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sövde, äventyrscamp, rustarupp , gammal, militärbarack
LV - 25 jun 13 kl. 08:26

Äventyrscamp i skogen

Under två dagar har det varit en äventyrscamp vid Försjön utanför Vimmerby. Deltagarna har haft möjlighet att prova på en rad olika friluftsaktiviteter, alltifrån fiske till att göra upp en egen eld.
– Vi tycker att alla barn ska ha möjlighet att lära sig att vara i naturen, säger Agneta Lindh, ledare..

Skånskan - 25 maj 19 kl. 05:00

Florence gåva rustar kyrkan

SÖVDE Sövde kyrka har fått nytt golv och ny ljudanläggning, kyrkans orgel har fått en översyn och nu ska utsidan fräschas upp.
Allt har bekostats av Florence Ljungdahl. Inom kort ska hon äras av Blentarps församling med en egen konsert.

Cornucopia - 13 aug 14 kl. 15:23

USA:s marinkår rustar upp i Norge - stridsvagnar ersätter terrängbilar

USA:s marinkårs förutplacerade utrustning i bergrummen i Tröndelagen i Norge rustas nu upp kraftigt. Lättare fordon ersätts nu av stridsvagnar och stridsfordon, något man inte såg ens under kalla kriget.

Bjugnbergrummen.

Sydsvenskan - 02 jun 13 kl. 06:30

Från Sövde till Skövde i arkitektens limousine

FRÅGA: Hur har limousinerna fått sitt namn?L?gSVAR: Limousin(e) betecknade till en början en bil med en karosserityp som blev vanlig i slutet av 1800-talet eller början av 1900-talet.

Sydsvenskan - 25 jul 13 kl. 06:30

Efteråt, när han låg bredvid och hörde hennes lugna andetag, försökte han intala sig att sprickan mellan dem inte var mycket värre än en krackelering på en gammal vas som kunde lagas. Men han lyckades inte övertyga sig själv och det dröjde innan han kom

Två dagar. Så länge fick de njuta av solen och värmen, men när Palm vaknade på onsdagsmorgonen smattrade regnet mot rutan. Anna sov bredvid honom i utdragssoffan som stod inklämd i ett hörn.

HBL - 03 apr 14 kl. 06:00

Restaurangerna rustar för sommaren

Det är massor på gång i caféer och restauranger, såsom ägarbyten på etablerade restauranger och även etablering av nya ställen.Restaurang Bossanova i Ekenäs ska från den här sommaren drivas av Kristian Karnell. Han är bekant från i fjol och året innan då han var anställd i Bossanovas kök.

News55 - 21 sep 17 kl. 15:56

Margareta nekades cellprovtagning – var för gammal

News55 har tidigare rapporterat om regeringens och Vänsterpartiets beslut att det från och med årsskiftet ska bli avgiftsfritt att lämna cellprov i syfte att förebygga livmoderhalscancer. Förändringen har skapat en livlig debatt, bland annat kring att den slopade avgiften bara gäller för kvinnor upp till 64 år. – Det här är ingenting annat än åldersdiskriminering.

UT - 04 sep 14 kl. 07:09

Utgrävning avslöjade gammal utgrävning

Matrester och armborstpilar samt resterna efter en gammal utgrävning som var större än väntat. Det är några resultat från utgrävningen av medeltidsborgen Fagranäs i trakten av Hökerum. Det var i slutet av augusti som arkeologer från regionala Västarvet genomförde en tre dagar lång utgrävning av den nyupptäckta medeltidsborgen vid sjön Mogden.

Trelleborgs Allehanda - 07 jun 13 kl. 11:00

Filip Källman klar för Skövde


IFK Skövde har gjort klart med Spanienproffset Filip Källman inför nästa handbollssäsong. Källman, 2,02 meter lång och 21 år gammal, har senast spelat i Vigo, uppger Skövde Nyheter.Källman åkte till Spanien som 17-åring, innan han slutfört sina gymnasiestudier, och ska nu under det kommande året avsluta studierna på heltid..

Expressen - 31 jan 14 kl. 00:54

Skövde föll i sin första match utan Källman

SKÖVDE. Skövde gjorde första matchen utan Jonas Källman. Men det var en gammal ovälkommen bekant som låg bakom förlust – en rejäl dipp inledningen av matchen.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Hur ska ni fira mors dag? – chatta med oss!

På söndag är det mors dag – men på grund av coronaviruset är det många som inte kan fira sin mamma som vanligt. Hur gör ni? Dela med dig av tips eller ställ frågor i chatten!.

YA - 15 minuter sedan

Odlar potatis i väntan på att Everest öppnar

Det har gått 67 år sedan den första bestigningen av världens högsta berg. Men i år har coronapandemin satt stopp för klättringen på Mount Everest. Guiden Sonam Tshering odlar potatis i stället..

YA - 10 minuter sedan

Fotbollens regelverk – så ska matcher genomföras

Elitfotbollen får starta i juni – men under strikta restriktioner. Ett omfattande regelverk ska minimera risken för smittspridning och ett stort personligt ansvar läggs på spelare, ledare och arrangörer..

YA - 10 minuter sedan

Börsen avslutar veckan nedåt

Stockholmsbörsen inleder sista handelsdagen i veckan nedåt. OMXS-index har efter 15 minuters handel backat 0,9 procent..

YA - 5 minuter sedan

Kritik mot regeringen i riksdagsdebatten

Det är regeringens ansvar att man inte lyckats skydda de äldre från smittan på äldreboendena. Det sade flera talare när riksdagen debatterade frågan..

YA - 5 minuter sedan

Storbritannien störst i Bryssel

YA - 3 minuter sedan

BNP steg med 0,1 procent

YA - 30 minuter sedan

Olive är genuint underhållande – igen

Salta betraktelser, igen. Olive Kitteridge återkomst är en välkommen skildring ur en särdeles klarsynt antihjältinna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.