YLE > Finland

Wednesday, 27 May, 10:36

YLE - 23 maj 20 kl. 10:56

Statsrådet vill inte göra coronagruppens dokument tillgängliga för alla – professor: "Den här typen av dokument ska nå offentligheten enligt lag"Koordinationsgruppen har skött stora händelser under krisen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Den

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsrådetvill inte , göra, coronagruppens, dokument, tillgängligaför alla , professor quot;Den här typen av dokument ska nå offentligheten enligt lag"
YLE - 09 jul 15 kl. 17:50

"Lagligt att ta in Fortum i efterhand" - ett ordval gör det möjligt

Näringsminister Olli Rehn (C) säger i en intervju till Yle Nyheter att det är lagligt att ta med Fortum som delägare i Fennovoima, trots att tidsfristen för att lämna in ansökan om byggnadslov löpte ut förra veckan. Det här är möjligt tack vare en formulering i Fennovoimas principbeslut som förra regeringen fattade hösten 2014. Det var på onsdag kväll som Rehn överraskade med sitt uttalande om att Fortum ännu kan rymmas med som inhemsk delägare i Fennovoimas kärnkraftsprojekt Sju frågor till näringsminister Olli Rehn Varför är Fortum så viktigt för Fennovoimas kärnkraftverk?

BT - 23 jul 13 kl. 13:46

Löfven kräver granskning av Nuon-köp

Med de senaste nedskrivningarna av Nuon-verksamheten har 42 procent av värdet gått upp i rök sedan Vattenfalls köp 2009. S-ledaren Stefan Löfven anser att regeringen försöker smita från ansvaret och vill att en "haverikommission" granskar affären. - Med den information vi har i dag är det uppenbart att det var ett väldigt högt pris.

YLE - 09 jul 15 kl. 17:50

”Lagligt att ta in Fortum i efterhand"

Näringsminister Olli Rehn (C) säger i en intervju till Yle Nyheter att det är lagligt att ta med Fortum som delägare i Fennovoima trots att tidsfristen för att lämna in ansökan om byggnadslov löpte ut förra veckan. Det här är möjligt tack vare en formulering i Fennovoimas principbeslut som förra regeringen fattade hösten 2014. Det var på onsdag kväll som Rehn överraskade med sitt uttalande om att Fortum ännu kan rymmas med som inhemsk delägare i Fennovoimas kärnkraftsprojekt Sju frågor till näringsminister Olli Rehn Varför är Fortum så viktigt för Fennovoimas kärnkraftverk?

YLE - 05 feb 17 kl. 18:01

Astrid Thors stupade på slutrakan – här är ministerns svar

När den nya jämställdhetsombudsmannen utsågs fanns två kandidater på slutrakan, Astrid Thors och Jukka Maarianvaara. Svenska Yle har tagit del av den promemoria som ligger som grund för utnämningen. I den framkommer att en utomstående rekryteringsbyrå efter personbedömningar slog fast att Maarianvaara var mest lämplig för jobbet.

Alliansfritt Sverige - 06 mar 14 kl. 14:35

Beatrice Ask (M) fortsatt tyst om polisers rasprofilering

Förra veckan avslöjade Dagens Arena hur det omdiskuterade Reva-projektet hotar rättsäkerheten i polisens arbete genom jakt på poäng och hur kontrollerna har felaktigt drabbat 10 000-tals personer på felaktig grund. Det handlar om hur gränspolisen har gjort så kallade inre utlänningskontroller, kontrollerat om en person har rätt att vistas i landet, enbart baserat på personens utseende eller språk. De tvingas jaga pinnar, det vill säga att kvaliteten på arbetet mäts efter hur många kontroller som har gjorts, och då anpassas arbetet efter det.

HBL - 13 maj 14 kl. 16:18

Beredd på seriös debatt om svenskan

Mest sakliga och analytiska inlägg – både för och emot. Det väntar sig svenska riksdagsgruppens ordförande Mikaela Nylander av torsdagens riksdagsdebatt om den obligatoriska skolsvenskan.Frågan tas upp med anledning av ett medborgarinitiativ för att göra skolsvenskan frivillig.

YLE - 23 jul 15 kl. 08:42

Olli Rehn reser till Moskva

Näringsminister Olli Rehn (C) reser till Moskva i dag. Han ska träffa bland annat Rysslands vicepremiärminister Arkadi Dvorkovitj. Temat för besöket är aktuella frågor inom teknologi och energipolitik, skriver statsrådet i ett pressmeddelande.

YLE - 23 jul 15 kl. 08:42

Olli Rehn reser till Moskva – energipolitik på agendan

Näringsminister Olli Rehn (C) reser till Moskva i dag. Han ska träffa bland annat Rysslands vicepremiärminister Arkadi Dvorkovitj. Temat för besöket är aktuella frågor inom teknologi och energipolitik, skriver statsrådet i ett pressmeddelande.

YLE - 22 mar 16 kl. 21:49

Gränsfrågan mellan Finland och Ryssland löst

Den gemensamma presskonferensen mellan presidenterna Niinistö och Putin på tisdag eftermiddag tog fasta på två saker: gränsen och handeln. Gällande gränsen sade president Putin att frågan nu har lösts. Gränsövergångarna vid Salla och Lotta-Raja-Jooseppi blir svårare att passera eftersom inga andra än finska, ryska och vitryska medborgare samt deras familjemedlemmar kommer att släppas över gränsen.

YLE - 26 jun 17 kl. 06:48

Sipilä träffar Kinas president i Peking

Statsminister Juha Sipilä (C) träffar Kinas president Xi Jinping i Peking i dag. Sipilä har precis inlett sitt Kinabesök, där han också ska delta i Världsekonomiskt forum i Dalian. Sipilä och Xi möttes senast i april, då Xi besökte Finland.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Humlornas utveckling kartläggs för första gången

Pollineraren hotas globalt av bl.a. klimatförändringen..

YLE - 3 timmar sedan

Massiv ökning av misstänka drogrelaterade brott under våren

Lika mycket droger i rörelse som vanligtvis..

YLE - 4 timmar sedan

Vetenskapsmannen Johan Gadolin upptäckte helt ny grupp grundämnen: "Åbo förstår inte att marknadsföra hans storhet"

Inget museum i Gadolins laboratorium, säljs till dagisbolag..

YLE - 5 timmar sedan

Tufft för småbryggerier – hoppas lättade restriktioner ger uppsving

Även ändringar i en föråldrad alkoholpolitik önskas..

YLE - 5 timmar sedan

Coronaepidemin utmanar fjärrtrafiken – halvtomma fordon är inte lönsamma: "Köp platsbiljetterna runt dig"

Säkerheten i fjärrtafiken ligger på en ny nivå..

YLE - 6 timmar sedan

Naturisternas badstrand i Hangö måste flytta

Platsen är inte längre tillräckligt skyddad, anser staden..

YLE - 6 timmar sedan

Nordströms gula villa på Tullbron i Lovisa revs olovligt – byggnads- och miljönämnden beslöt polisanmäla ägaren

Huset revs för att ägaren vill bygga bostäder på tomten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.