Cornucopia > Ekonomi

Monday, 01 June, 01:37

Cornucopia - 23 maj 20 kl. 10:51

Hur ser din eventuella hemarbetsplats ut?Hur ser din eventuella hemarbetsplats ut om du nu jobbar på distans, vilket förstås inte omfattar alla. Har du en permanent lösning, eller en tilllfällig, och hur ser den ut - vad har du för utrustning, möbler med mera?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Min, Lena, Nextory, Storytel, Lars Wilderäng

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur serdin , eventuella, hemarbetsplatsut
YLE - 09 sep 16 kl. 14:57

Svensk Nato-rapport ser fördel med allians - får tummen ner av regeringen

Ett Natomedlemskap skulle ge Sverige en multilateral transatlantisk plattform för svenska säkerhetspolitiska intressen, men inskränka politiskt och diplomatiskt handlingsutrymme. Det är en slutsats i en färsk svensk rapport. Rapporten "Säkerhet i en ny tid" som publicerades i dag, anser att det finns fler fördelar än nackdelar med ett svenskt Natomedlemskap.

Cornucopia - 20 sep 16 kl. 09:30

Tolv Archerpjäser tillförs för 450 MSEK långsiktigt förbandsreserven - eller som reservdelar

I regeringens höständringsbudget för 2016 framgår det att Sverige köper in Norges 24 avbeställda Archerpjäser. Av dessa kommer tolv långsiktigt tillföras den depåställda förbandsreserven, för att möjliggöra en upprustning av armén med en tredje haubitsbataljon om man någon gång i framtiden höjer försvarsanslagen.
Herr modernisering och upprustning, försvarsminister Peter Hultqvist (s).

UT - 05 nov 13 kl. 07:28

I maj ser Viola Anett ljuset i tunneln

Likt en gul jättebläckfisk far Viola Anett med sina långa armar över bergväggen och borrar djupa hål i en rasande fart. Men det är nästan fyra hundra meter och ett halvt år innan hon ser ljuset och den vackra utsikten i andra änden. Det var i fredags som arbetet med själva tunnelhålen började uppe vid Gäla strax väster om Ulricehamn.

HBL - 03 maj 13 kl. 12:39

Lovisa ser över ekonomin i preventivt syfte

LOVISA. Lovisa står inte inför några akuta ekonomiska problem. Men för att sådana inte heller ska uppstå i framtiden ser staden över verksamheten och utgifterna.?

Cornucopia - 10 nov 17 kl. 08:28

Hur ser det ut för Husmasken ute i landet?

Medan det är etablerat att priserna fallit i Stor-Stockholm kan det vara intressant att titta på hur det ser ut med Boolis data hos Husmasken i resten av landet.Intressanta siffror i Linköping där priserna fallit 42% sedan i somras och 13% på ett år enligt Husmasken/Booli.Senaste siffrorna kring Stockholm är som följer, procentsatser avser ner sedan toppen respektive sedan ett år:
Stockholms innerstad 88 132:- SEK per m2 -10% / -3% Stockholms kommun 70 125:- SEK per m2 -13% / -6%Stor-Stockholm 57 978:- SEK per m2 -13% / -4%
Men hur ser det ut i resten av landet.

Kristianstadsbladet - 26 okt 12 kl. 10:30

"Statistiken ser inte så bra ut"

Foto: Bosse Nilsson
Kristianstads IK har fortsatta bekymmer med powerplay. Procenten ligger på föga smickrande 7,55 ? tredje sämst i landet, sett till elitserien, allsvenskan och division I.

SmålandsPosten - 16 sep 13 kl. 06:22

Hur ser framtiden ut för kommunen?

Vilka möjliga scenarier ser Älmhults kommun framför sig och hur ser förutsättningarna ut för kommunen? Det är frågor som man vill besvara genom en omvärldsanalys som ska vara klar i slutet av november. ?

BT - 18 feb 14 kl. 18:39

Föräldrar ser inte barnens övervikt

Mer än varannan förälder till överviktiga barn ser inte att barnet har problem med vikten. Många oroar sig till och med för att barnet ska bli margert. Föräldrar till 16 220 barn mellan två och nio år, däribland 1 800 barn från Sverige, har deltagit i en europeisk studie där de bland annat har fått uppskatta sitt barns viktstatus och beskriva sin egen oro för barnets vikt.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Roligt när föräldrar får panik och väser: 'Titta inte på honom'"Mer om #iminoritet

PROFILEN. Henrik "Proppen" Fannkvist, 26, från Sundsvall, jobbar som recensent och sångare i crustpunkbandet Heinekent. För Nyheter24 förklarar han vad det innebär att vara rullstolsburen.

Cornucopia - 04 maj 17 kl. 14:06

Hur ser ditt månadssparande ut?

Hur ser ditt månadssparande ut? Hur mycket sätter du av varje månad till sparande?För egen del sätts sparande av till flera olika konton, i ungefär lika stora delar, nedan titulerade en del.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yourself." - Desiderata, Max Ehrman1.Aktuellare än någonsin i dessa tider med allerstädes närvarande sociala medier tål det att påminnas om den gamla sanningen jämför dig inte med andra, för du kommer bara bli bitter.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Klicka och hämta - nya affärsmodeller under coronakrisen

En ny (?) affärsmodell under coronakrisen är att erbjuda klicka och hämta eller click and collect, dvs att man samma dag kan hämta upp varorna utanför butik även hos större kedjor som IKEA. Det har förstås funnits även tidigare, men är rätt praktiskt om man vill kapa logistikbolagens leveranstider.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Ännu en positiv börsvecka - motstånd vid MA200

Ännu en positiv börsvecka har lagts till handlingarna, trots en rekyl under fredagen. Det verkar som det 200-dagar glidande medelvärdet utgör någon form av motstånd på uppsidan.Veckochart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 15:04

Bokmässan i Göteborg 2020 blir gratis och online - och spelas in i Stockholm

Årets stora branschevent bokmässan i Göteborg ställs in fysiskt, men kommer istället delvis köras online som seminarier och större scenframträdanden online via tjänsten Bokmässan Play. Det blir gratis och man kan nå ut till en enorm publiks om normalt inte går på mässan av intresse- eller geografiska skäl. En enorm möjlighet för de mindre kända författarna och förlagen, men tyvärr innebär det också att de flesta scenpunkter stryks, och risken blir snarare likriktning och bara de stora namnen.

Cornucopia - Igår: 11:20

Konjunkturen enskidla sektorer - sämre för bygg, mataffärer, hotelll och restaurang, finans, samt tekniska konsulter - bättre för elektronik, fritid och Internethandel

Många branscher återhämtade sig något i konjunkturbarometern per bransch, medan andra föll tillbaka. Intrycket är att efter den initiala paniken i april så har konsumtionen hos företag och hushåll stabiliserats något, även om man ändrat fokus. Bland förlorarna hittas hela byggsektorn och de relaterade tekniska konsulterna och arkitektbyråerna, mataffärerna som upplevde överhettning under hamstringspaniken, medan hotell och restaurang fortsätter falla, liksom bank- och finansbranschen.

Cornucopia - I förrgår: 13:54

Veterandagen - fredagsmys utgår - stöd VRR eller Gula bandet

Idag är det Veterandagen, och därför utgår det annars obligatoriska fredagsmyset. Du kan stödja våra inrikes- och utrikesveteraner, som har riskerat liv, hälsa och relationer för att genomföra demokratiska beslut och stå upp för frihet, demokrati och rättvisa med sina liv i vågskålen, genom att stödja Gula Bandet eller VRR - Veteranstöd Rapid Reaction. Den senare hjälper veteraner som hamnat i ekonomiska problem, vilket med dagens ekonomiska läge för många utsatta kanske är mer aktuellt än någonsin.

Cornucopia - I förrgår: 11:41

Tesla sänker priserna på S och X - Polestar 2 blir försenad

Tesla sänker priserna på sina premiummodeller Model S och Model X med 50 000:- SEK. Samtidigt meddelas att den potentiella exportsuccén från Kina till Sverige, den så kalladee elbilsvolvon Polestar, blir försenad och kommer inte levereras till svenska kunder i sommar.Telsa Model X 100D - lånebil från Tesla vid service, motsvarande bolagets tjäsntebil S 100D.

Cornucopia - I förrgår: 10:19

Är de borgerliga beredda att på veterandagen offra flottan och Sverige för populistiska poäng?

"From time immemorial, the purpose of a navy has been to influence, and sometimes to decide, issues on land. This was so with the Greeks of antiquity; the Romans, who created a navy to defeat Carthage; the Spaniah, whose armada tried and failed to conquer England; and most eminently, in the Atlantic and Pacific during two world wars. The sea has always given man inexpensive transport and ease of communication over long distances.

Cornucopia - I förrgår: 08:13

Riksdagen säger enhälligt nej till EU:s krisbidragsförslag om 5900 miljarder kronor

EU-kommissionen vill ta ett lån om 5900 miljarder kronor för att köpa välvilja från bidragsberoende medlemsländer, som sedan de rikare EU-länderna ska betala av på via höjd medlemsavgift. Sveriges riksdag säger enhetligt nej och inga partier stöder förslaget som skulle innebära en kostnad på flera hundra miljarder kronor för Sverige att betala tillbaka.
Cecilia Malmöström.

Cornucopia - I förrgår: 07:13

Ny topp på Stockholmbörsen - men ner i USA och Asien

Stockholmsbörsen fortsatte starkt uppåt under gårdagen till en ny post-coronakraschtopp, men i USA föll börserna marginellt och dollarn föll hårt mot svenska kronan. Nedgången fortsätter sedan i Asien, så bli inte förvånade om vi får vinsthemtagningar idag efter en vecka med fyra dagars uppgång på raken.Dagschart OMXSPI.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.