SR > Nyheter

Wednesday, 27 May, 15:11

SR - 23 maj 20 kl. 09:23

Storbritannien vill ha ut Huawei från 5G-nätetStorbritannien kommer gradvis minska det kinesiska telekomföretaget Huaweis andel i det brittiska 5G-nätet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Huawei, Huaweis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbritannienvill ha ut , Huaweifrån , 5G-nätet
DI - 19 sep 19 kl. 19:56

Svenska teleoperatörer låter Huawei övervaka nätet – möjligt hot mot Sverige

Svenska teleoperatörer har avtal med kinesiska Huawei för att sköta driften av delar av det svenska nätet från Rumänien….

Computer Sweden - 20 sep 19 kl. 09:59

Storbritannien släcker kopparnätet – kostar 360 miljarder


Den brittiska nationella teleoperatören British Telecom planerar att byta ut hela kopparnätet till fiber innan 2027. Får backning av regeringen..

EU-Parlamentet - 10 maj 17 kl. 15:09

Artikel - Efter Brexit: Rättigheter för EU-medborgare i Storbritannien

Allmän information : Även om bara ett fåtal fick rösta i folkomröstningen, tillhör miljoner EU-medborgare bosatta i Storbritannien och Nordirland de som drabbas mest av det brittiska EU-utträdet. EU vill nå en överenskommelse så snabbt som möjligt under de kommande Brexit-förhandlingarna för att skydda deras rättigheter. I veckan arrangerar parlamentet en utfrågning om situationen och rättigheterna för EU-medborgare i Storbritannien.

SVT - 18 feb 16 kl. 15:31

Tusk om EU-mötet: Får bära eller brista

Efter år diskussioner väntas en uppgörelse om Storbritannien vid EU-toppmötet i Bryssel..

Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 08:32

Huawei blåste Ericsson på stororder

Kinesiska Huawei tar hem ännu en prestigeorder framför näsan på viktigaste konkurrenten Ericsson.Det blir Huawei som moderniserar Telenors och 3:s svenska 3 G-nät och kineserna tar också hand om driften av nätet.
Huawei har de senaste åren seglat upp som Ericssons allra tuffaste konkurrent på världsmarknaden.

TA - 06 feb 13 kl. 08:32

Huawei blåste Ericsson på stororder

Kinesiska Huawei tar hem ännu en prestigeorder framför näsan på viktigaste konkurrenten Ericsson.Det blir Huawei som moderniserar Telenors och 3:s svenska 3 G-nät och kineserna tar också hand om driften av nätet.
Huawei har de senaste åren seglat upp som Ericssons allra tuffaste konkurrent på världsmarknaden.

SR - 24 apr 19 kl. 16:42

Britterna planerar att tillåta Huawei i 5G-nätet

I Storbritannien planerar den brittiska regeringen att låta det kinesiska telekomföretaget Huawei leverera utrustning när det brittiska nätverket ska uppgraderas till 5G. Planerna kritiseras både i och utanför Storbritannien..

Mobil - 29 jan 20 kl. 14:00

Storbritannien tillåter men begränsar Huaweis inblandning i 5G-nätet

Storbritannien har gett sitt godkännande för att Huawei ska få vara delaktiga i utbyggnaden av 5G-nätet i landet. Men deras teknik får inte finnas i känsliga områden..

DI - 31 maj 19 kl. 05:47

USA hotar Storbritannien med strypt informationsutbyte

USA:s president kommer att hota Storbritannien med ett begränsat informationsutbyte om landet låter Huawei delta i utbyggnaden av 5G-nätet, rapporterar Financial Times..

Computer Sweden - 16 apr 20 kl. 12:16

Storbritannien portade Huawei – då får Ericsson bygga 5g-nät åt BT


Telekomjätten BT vänder sig till Ericsson när det gäller utbyggnaden av 5g-nätet i Storbritannien..

Fler nyheter från SR

SR - 4 minuter sedan

Egyptiska läkare kritiserar coronastrategi

I Egypten, arabvärldens folkrikaste land med 100 miljoner invånare, blir de krassa orättvisorna inom sjukvården alltmer synliga ju fler som insjuknar i covid-19. Läkare och sjukvårdspersonal protesterar för att de inte får tillgång till skyddsmaterial..

SR - 45 minuter sedan

95 nya dödsfall har rapporterats

Folkhälsomyndigheten har i dag lämnat nya siffror om antalet döda i covid 19. Totalt har nu 4220 personer avlidit, vilket är 95 fler än i går. Antalet bekräftat smittade i Sverige är uppe i 35 088 personer..

SR - 1 timme sedan

Trump twittrar att Twitter kan stängas

USA:s president Donald Trump hotar med att ”stänga ner” sociala medier sedan Twitter flaggat två av hans inlägg på plattformen som ”ogrundade påståenden”..

SR - 1 timme sedan

”Förstod inte att kommuner skulle ta hand om smittade"

Kommuner prioriterades ner inför coronapandemin, och det fick stora konsekvenser för äldreomsorgen, enligt bland andra Elisa Reinikainen, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Nacka kommun..

SR - 1 timme sedan

Spanien inleder tio dagars landssorg

I Spanien inleds idag tio dagars landssorg för att hedra de människor som avlidit i covid-19. Det är den längsta sorgeperioden under Spaniens demokratiska styre..

SR - 2 timmar sedan

EU föreslår 500 miljarder i bidrag till coronadrabbade länder

EU-kommissionen tänker föreslå att återhämtningspaketet till följd av coronapandemin ska innehålla 500 miljarder euro i bidrag och 250 miljarder euro i lån. Siffrorna har bekräftas av EU:s ekonomikommissionär Paolo Gentiloni..

SR - 2 timmar sedan

SEB: "Fallande BNP ska tas med en nypa salt"

Statistiken över de kraftiga fallen i länders BNP måste nu tas med en betydligt större nypa salt än normalt och siffrorna kan mycket väl ge en alltför negativ bild av verkligheten. Det säger banken SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..

SR - 3 timmar sedan

Nordea: ”Svensk ekonomi kan bli ännu sämre”

Enligt Nordea kommer svensk ekonomi att krympa med sex procent. Men bankens chefsekonom Annika Winsth utesluter inte att det blir värre..

SR - 5 timmar sedan

Tegnell övervägde andra restriktioner för män

Folkhälsomyndigheten övervägde att införa olika restriktioner för män och kvinnor, berättar statsepidemiolog Anders Tegnell under en intervju i SVT:s Morgonstudion. Anledningen är att män i högre grad riskerar att bli allvarligt sjuka av viruset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.