YA > Nyheter

Monday, 25 May, 23:05

YA - I förrgår: 09:00

Så ser nya verken på Kivik Art utI sommar finns det två nya verk att se på Kivik Art Centre. ”Lyckans Portar” av den franske konstnären Hubert Garnier och landskapsverket ”Ruta”, skapat av duon Maria Finn & Jacob Kamp i ett sädesfält på Lilla Stenshuvud..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kivik Art, Kivik Art Centre, Portar, Hubert Garnier, Ruta, Maria Finn, Kamp, Lilla Stenshuvud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , sernya , verken, Kivik, Artut
Jönköpingsnytt - 28 okt 11 kl. 16:28

"Ser verken som ett stort instrument"

Kulturhuset Spira börjar nu närma sig sin invigning, samtidigt som sista spikarna slås i och kablar dras så har huset börjat komma till liv. Förra veckan invigdes den stora lampan i foajén och idag var det dags för konstverken på gräsplanen utanför huset att bli offentliga för allmänheten..

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 09:50

Lundell bor långt ifrån Kivik Art

Foto: Bass Nilsson

Lundell vann striden om betongtorn, så löd rubriken i Svenska Dagbladet. ”Ulf Lundell vinner skulpturstrid”, rubriksatte Dagens Nyheter. ”Lundell vann i domstol – tornet måste rivas”, stod det i Kvällsposten.

YA - 03 okt 14 kl. 06:30

Länsstyrelsen vill att Kivik Art flyttas

Foto: Mark Hanlon
Detaljplanen för Kivik Art och Bergdala gård får kraftig kritik av länsstyrelsen. I sitt yttrande ger myndigheten kommunen en tydlig signal om att platsen är olämplig. Och föreslår att man ser sig om efter en annan plats för skulpturparken.

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 06:30

Länsstyrelsen vill att Kivik Art flyttas

Foto: Mark Hanlon
Detaljplanen för Kivik Art och Bergdala gård får kraftig kritik av länsstyrelsen. I sitt yttrande ger myndigheten kommunen en tydlig signal om att platsen är olämplig. Och föreslår att man ser sig om efter en annan plats för skulpturparken.

YA - 15 nov 13 kl. 11:46

Lundell fick rätt mot Kivik Art

Foto: TT och Bass Nilsson
Ulf Lundell fick vann ännu en seger över Kivik Art Centre i den utdragna striden om verken i konstparken. Länsstyrelsen upphäver de tillfälliga bygglov som parken fått för tornet och andra verk.
Konstverken på Lilla Stenshuvud är därmed bygglovspliktiga.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:00

Så ser nya verken på Kivik Art ut

I sommar finns det två nya verk att se på Kivik Art Centre. ”Lyckans Portar” av den franske konstnären Hubert Garnier och landskapsverket ”Ruta”, skapat av duon Maria Finn & Jacob Kamp i ett sädesfält på Lilla Stenshuvud..

Trelleborgs Allehanda - 15 mar 13 kl. 11:43

Grundaren: "Verken går inte att lita på"

Arkiv: Tomas Nyberg
Verken kan vara felaktigt ihopsvetsade. Det varnar grundaren till det företag som tillverkade det havererade vindkraftverket. ?

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 07:28

Kivik Art överlever

Det såg dystert ut för Kivik Art Centre, men i går öppnade skulpturparken trots allt. Tack vare ny finansiering från kommunen och regionen har grundarna råd med ytterligare en säsong, men det blir utan nya konstverk.
– Det är första året vi får pengar från kommunen, så det är en väldigt positiv signal.

YA - 6 timmar sedan

Information om grundskoletankar i Kivik

På tisdag kväll kommer skolchefen till Kivik för att berätta om grundskoleöversynen. Det kommer att ske i intervaller på grund av corona..

YA - 20 nov 13 kl. 11:34

Kivik förebild för västkustbor

Foto: Anette Sjöstrand
I går fick Kivik besök från västkusten. En stor delegation från fiskeläget Bua ville se och lära mer om Buhres och musteriets framgångar. I Bua planerar man att försöka ruska liv i den lite slumrande byn och locka fler turister.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Smuggling: Stoppades med dopingpreparat i tullen

På väg av från morgonfärjan i Ystads hamn stoppades en man i 35-årsåldern. I lasten hade han olika dopingklassade preparat..

YA - 1 timme sedan

Ökad inlämning av elavfall

Över 147 000 ton elektronik lämnades till återvinning under 2019, enligt statistik från El-Kretsen. Det är en liten viktuppgång jämfört med 2018. Även antalet dumpade elprodukter ökade..

YA - 2 timmar sedan

Egna skyddsmasker får inte användas

Försvarets skyddsmask 90 blir inget förstahandsalternativ inom den skånska vården. Dessutom avråds från att personal får använda egna, privata skyddsmasker. Nu har regionen dessutom säkrat leveranser av skyddsmasker en tid framåt..

YA - 2 timmar sedan

Politiker föreslår längre parkeringstid

Idag är det två timmar med P-skiva som gäller på majoriteten av parkeringsplatserna på Stortorget i Skurup. Nicklas ”Niffe” Ohlsson (M) föreslår nu att tiden förlängs i delar av centrum..

YA - 2 timmar sedan

Full fart hos cykelhandlarna: ”Det bara exploderade”

Hjulen rullar snabbt för Ystads cykelhandlare i coronatider. Både försäljning och reparationer går för högtryck. – Folk vill hålla igång och träna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.