GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 06 June, 15:47

GöteborgsPosten - 22 maj 20 kl. 16:06

Kommersiella fastigheter kan bli den största riskfaktornFallande kreditbetyg, högre räntor, svårare att rulla överlånkan göra att vargen kommer..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommersiella, fastigheterkan bli den största , riskfaktorn
Affärsvärlden - 15 apr 14 kl. 13:22

Volvo har slutfört försäljning av kommersiella fastigheter

Volvos tidigare annonserade försäljning av kommersiella fastigheter har i huvudsak fullbordats..

DI - 14 maj 17 kl. 11:14

Kommersiella fastigheter nära toppen

Efter Finansinspektionens varning pekar experterna ut faktorerna som kan få den glödheta marknaden för kommersiella fastigheter att vända nedåt. Köpcentrum väntas bli hårt drabbade..

SR - 04 okt 17 kl. 07:00

Kommersiella fastigheter tappar investerare

Nu syns för första gången ett trendbrott där priserna på vissa kommersiella fastigheter går ner. Detta till följd av att e-handeln fortsätter ta marknadsandelar från den fysiska handeln..

DI - 19 nov 18 kl. 15:35

Fastator förvärvar kommersiella fastigheter för 111 MSEK.

Aktiebolaget Fastator (publ) och bolagets största innehavsbolag Offentliga Hus i Norden AB (publ), har idag tecknat avtal om förvärv av tolv kommersiella fastigheter. Säljare är Amasten Fastighets AB (publ). Transaktionerna är ovillkorad och sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 238,6 miljoner kronor, vilket är i nivå med rådande värdering..

Affärsvärlden - 28 maj 19 kl. 13:45

Finansinspektionens chefsekonom: Kommersiella fastigheter tidigare bakom finanskriser

Svenska banker har en hög exponering mot kommersiella fastigheter, en sektor som tidigare legat bakom finansiella kriser, bland annat den svenska 90-talskrisen. Det säger Finansinspektionens chefsekonom Henrik Braconier vid en pressträff på tisdagen där han presenterade den nya stabilitetsrapporten..

Realtid - 29 maj 19 kl. 11:02

FI: Ökad risk inom kommersiella fastigheter, lägre för bostäder

Risken för stora prisfall för kommersiella fastigheter har ökat de senaste åren, minskat för bostäder. På de finansiella marknaderna är risken för stora prisfall fortsatt förhöjd, säger Henrik Braconier, chefsekonom på Finansinspektionen (FI) till Realtid efter presentationen av FI:s halvårsvisa stabilitetsrapport som publicerades på tisdagen. .

DI - 27 nov 19 kl. 18:04

FI förslår högre kapitalkrav för lån till kommersiella fastigheter

Finansinspektionen (FI) bedömer att det finns höjda risker i bankernas utlåning till kommersiella fastigheter och att….

Realtid - 28 nov 19 kl. 11:07

FI vill öka kraven för lån till kommersiella fastigheter

Finansinspektionen bedömer att det finns höjda risker i bankernas utlåning till kommersiella fastigheter. Bankerna bör därför ha mer kapital för dessa exponeringar.  I nominella tal motsvarar det ett kapitalkrav på omkring 5 miljarder kronor per storbank.

Affärsvärlden - 06 dec 19 kl. 14:17

Bolund stödjer FI-förslag för kommersiella fastigheter

Det finns en stor samsyn inom finansiella stabilitetsrådet om att risker förknippade med utlåning till kommersiella fastigheter är något man behöver vara medveten om och det finns ett starkt stöd för Finansinspektionens förslag på detta område. Det sade finansmarknadsminister Per Bolund till journalister efter finansiella stabilitetsrådets möte på fredagen..

Realtid - 28 jan 20 kl. 12:25

FI höjer krav för lån till kommersiella fastigheter

Finansinspektionen bedömer att det finns förhöjda risker i bankernas utlåning till kommersiella fastigheter och höjer därför kapitalkraven..

DI - 30 jan 18 kl. 09:22

Loudsprings Nuuka får ny större svensk kund inom kommersiella fastigheter.

Nuuka har tecknat avtal med ICA Fastigheter. ICA Fastigheter testar Nuuka's programvara i ett pilotprojekt för att övervaka, analysera och förbättra energieffektiviteten i tre fastigheter. Hittills har försöksperioden för Nuukas Connect and Create-programvaran varit lyckad.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Lankesiskt polisvåld mot 14-åring utreds

Sri Lanka meddelade under fredagen att man kommer inleda en utredning runt polisens ingripande mot en autistisk tonåring i slutet av förra veckan..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Serie A tillåter fem byten inför återstart

Serie A gör som Bundesliga, Premier League, La Liga och allsvenskan..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Jobbsiffror gav full fart på New York-börsen

Ny oväntat positiv jobbstatistik och hopp om snabb ekonomisk återhämtning efter coronapandemin gav börsen i New York ordentlig fart på fredagen..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Amerikanen i Falcon Funds-härvan godtar dom

En av de två huvudmännen i Falcon Funds-härvan, 63-årige amerikanen Mark Bishop, drar tillbaka sin överklagan av tingsrättens dom, bekräftar hans advokat Henrik Olsson Lilja för Dagens industri..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Polisprogram pausas i amerikansk tv

Tv-programmen "Cops" och "Live PD", som följer poliser i deras arbete, sänds inte i amerikansk tv under de pågående protesterna mot polisvåld i landet, skriver.

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Drickandet detsamma men har flyttat hem

Systembolagets försäljning har ökat med tio procent, men eftersom restaurangernas försäljning mer än halverats under coronakrisen, så har det inte påverkat svenskarnas drickande, visar mätningar som CAN genomfört..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Regionens nota för munskydd – 1000 procent dyrare

Coronapandemin har fått efterfrågan på världens alla munskydd att skjuta i höjden. För Västra Götalandsregionen innebär krisen en prisökning på över 1000 procent, skriver SVT Väst..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Bryter kontraktet efter hustruns rasism

MLS-klubben Los Angeles Galaxy och den serbiske mittfältaren Aleksandar Katai går skilda vägar, skriver klubben på sin webbplats..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

31 frihetsberövade i rimfrostinsatser

31 personer har i veckan gripits i samband med flera tillslag i mellersta Sverige. Av dessa har fyra personer häktats. Insatserna var en del av polisens Operation rimfrost..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Rekordstor dopningsfabrik på Ringön – tre dömda

Fällda för industriell framställning av två miljoner enheter anabola steroider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.