Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 02 June, 20:48

Sydöstran - 23 maj 20 kl. 08:00

SD driver inte lokalt undantag från ebo-lagen32 kommuner i landet kan göra undantag från den så kallade ebo-lagen. Men Sverigedemokraterna tänker inte driva att Ronneby ska ingå i skaran. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, Ronneby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD driverinte , lokalt, undantagfrån , ebo-lagen
GT - 6 timmar sedan

EBO-lagen måste rivas upp så snart som möjligt

EBO-lagen bör rivas upp, helst i går, och i väntan på det bör Göteborg få fortsätta undantas, skriver SSU:s Hanna Andersson och Abdirahman Siyad i en replik till CUF:s Jonatan Skagerberg..

Blekinge Läns tidning - 16 mar 20 kl. 21:00

Länsstyrelsen kritisk mot undantag från ebo-lagen

Styret i Karlskrona vill stoppa asylsökande från att bosätta sig i Mellanstaden genom att använda det nya undantaget i ebo-lagen. Men länsstyrelsen är kritisk och menar att en sådan begränsning troligtvis inte får någon effekt..

Skånskan - 07 nov 18 kl. 17:36

Positiv till att begränsa Ebo-lagen

MALMÖ Den begränsning av eget boende för asylsökande som föreslås i en utredning som regeringen tillsatt välkomnas av kommunstyrelsen.På sitt möte under onsdagen yttrande den sig över ”Ett ordnat mottagande – gemensamt ansvar för snabb etablering eller återvändande” som Arbetsmarknadsdepartementet skickat på remiss. Utredningen har tillsatts för att kunna åtgärda de brister som finns i dagens mottagande.

Expressen - 14 mar 18 kl. 21:35

Ulf Kristersson redo skrota ebo-lagen

Om regeringen lägger fram ett förslag att skrota ebo-lagen, då kommer Moderaterna att stödja det.Det säger Ulf Kristersson på Skånebesök.– Vi tycker att ebo i dag fungerar väldigt dåligt.

Skånskan - 06 feb 20 kl. 15:00

S och C i debatt om ebo-lagen

MALMÖ Meningarna var delade mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet om vad det skulle innebära om hela Malmö undantogs från ebo-lagstiftningen.C menade att det skulle leda till invandringsstopp vilket dementerades av Socialdemokraterna.
– Jag värjer mig mot att du beskriver vår politik som att vi föredrar invandringsstopp.

DI - 19 okt 15 kl. 19:31

S-krav: Skrota ebo-lagen

Migrationssamtalen mellan regeringen och alliansen fortsätter på tisdagen. Flera tunga S-kommunalråd vill skrota ebo-lagen, men Miljöpartiet håller emot..

UNT - 13 nov 19 kl. 18:00

Ebo-lagen är långt ifrån hela problemet

I princip är det rätt att avskaffa Ebo-lagen, men segregationen kommer att bestå för lång tid..

SVT - 28 jan 20 kl. 03:32

”Ändringen i Ebo-lagen är en halvmesyr”

Ebo-lagen har kritiserats länge för att den leder till ökad segregation. Flera kommuner väljer nu att utnyttja det nya undantaget för att inte behöva ta emot asylsökande alls. – Vi vill sända en signal att det är bättre att välja en annan kommun, säger Pierre Månsson (L), kommunalråd i Kristianstad..

DN - 26 feb 20 kl. 08:52

Asylsökande Sahar om ebo-lagen: ”Vi känner oss oönskade”

Den nya ebo-lagen tolkas olika i landet. Stockholms stad vill begränsa inflyttning av asylsökande i fyra utvalda områden..

BT - 10 mar 20 kl. 04:00

Undanta Borås från EBO-lagen

Den politiska ledningen i Borås vill inte undanta kommunen från EBO-lagen. Det riskerar leda till att Borås får bära en oproportionerligt stor del av ansvaret för svenskt flyktingmottagande och att det blir svårare att integreras i staden, anser skribenterna..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Man allvarligt knivskuren i Jakobsberg

Sydöstran - 4 minuter sedan

Åldring på gräsklippare skadad i kollision

Sydöstran - 15 minuter sedan

Elektas vd slutar med omedelbar verkan

Sydöstran - 15 minuter sedan

Möjligt med regionala restriktioner i höst

Sydöstran - 30 minuter sedan

Coronakrisen: Kostnader skenar – ”Väldigt allvarligt”

Coronakrisen kommer att slå hårt mot Karlskrona kommun. Bara äldreomsorgen förväntas gå minus 33 miljoner kronor på bara några månader. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Skallfraktur för elvaårig talang efter krasch

Hon är bara elva år och har som mål att bli Storbritanniens yngsta olympier någonsin nästa år. Nu har skateboardtalangen Sky Brown råkat ut för en otäck krasch – med en skallfraktur och brutna ben i handen som följd. "Jag är okej", skriver hon på Instagram..

Sydöstran - 1 timme sedan

Nordmark: Januariavtalet spricker inte på las

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) tror inte att regeringens samarbete med Centerpartiet och Liberalerna havererar på bråk om arbetsrätten. Men då krävs att ändringar görs i utredningsförslagen så att arbetsgivare inte gynnas lika mycket..

Sydöstran - 1 timme sedan

Gudie: Hit får du inte resa i sommar

För den som inte lockas av svemester lyfter nu Europa steg för steg på reserestriktionerna. Men svenskar är inte välkomna överallt. Och på många håll kommer krav på munskydd och avstånd på stranden finnas kvar även om gränsen öppnar..

Sydöstran - 1 timme sedan

Allsvenska avsparkstider fastställda

Den 14 juni inleds allsvenskan i fotboll för herrar. Nu har intresseorganisationen Svensk elitfotboll (Sef) gått ut med datum och avsparkstider för de tre första spelomgångarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.