Barometern > Nyheter

Friday, 29 May, 16:40

Barometern - 23 maj 20 kl. 08:00

Mönsterås kommun gör satsning på StångådalsbananMönsterås kommun säger ja till förslaget om en större investering på Stångådalsbanan för att främja kollektivtrafiken i kommunen..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Stångådalsbanan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mönsterås, kommun, gör, satsning, Stångådalsbanan
Barometern - 11 jan 14 kl. 10:56

Ny taktik för E22-satsning

Nu testar kommunen en ny taktik i hopp om att få staten att satsa på planskilda korsningar utmed E22 för att höja trafiksäkerheten. – Jag tror att det är rätt väg att gå, säger Anders Åkesson (C) i riksdagens trafikutskott.
Han är en av de riksdagsledamöter som senare ska ta beslut om hur 522 miljarder kronor ska fördelas på vägprojekt i landet.

LV - 08 feb 17 kl. 14:45

Han vill satsa på folkhälsan: "Invånarna är värda samma satsning som i Mönsterås"

Anders Andersson sneglar avundsjukt på Mönsterås kommun, som hittat en politisk form för folkhälsoarbetet. Nu vill han ta deras goda exempel och göra förbättringar här. – Jag tycker invånarna i vår kommun är värda samma satsning, säger Anders Andersson, KD..

Barometern - 29 jul 13 kl. 07:35

Mönsteråsborna blir fler

För första gången på länge har befolkningssiffrorna vänt för Mönsterås kommun. De senaste åren har inte SCB:s befolkningssiffror utgjort någon orsak att fira med tårta på kommunkontoret i Mönsterås, och knappast i någon annan liten kommun i länet heller. Men nu kanske kommunchefen Mats Johansson åtminstone funderar på ett kex till kaffet eftersom de senaste siffrorna visar ett plus på 60 personer under årets första fem månader.

Barometern - 28 jan 18 kl. 06:00

Satsning på digital omsorg

Mönsterås kommun gör nu ett ryck vad det gäller att utveckla digitala hjälpmedel inom omsorgen. En projektledare på halvtid anställs under ett års tid..

Länstidningen i Jämtland - 15 feb 18 kl. 14:43

Strömsunds kommun i nytt samarbete med Arbetsförmedlingen: ”Ska skapa 100 extratjänster under året”

Förra året samarbetade Strömsunds kommun med Arbetsförmedlingen i en satsning på extratjänster, en satsning som enligt kommunen varit framgångsrik. Därför sluter nu kommunen en ny överenskommelse med Arbetsförmedlingen med ett mål att skapa 100 stycken extratjänster under 2018..

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 02:05

Trögt för satsning på karriärlärare


Regeringen avsatte förra året pengar till karriärtjänster i skolan. Men bara 1 000 av runt 4 000 tjänster som förstelärare har tillsatts, visar Skolverkets siffror.Var fjärde kommun och 70 procent av friskoleägarna har inte tillsatt en enda tjänst.

BT - 09 feb 14 kl. 02:06

Trögt för satsning på karriärlärare

Regeringen avsatte förra året pengar till karriärtjänster i skolan. Men bara 1 000 av runt 4 000 tjänster som förstelärare har tillsatts, visar Skolverkets siffror. Var fjärde kommun och 70 procent av friskoleägarna har inte tillsatt en enda tjänst.

Trelleborgs Allehanda - 26 jun 14 kl. 20:30

Satsning på lärare temporär

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Satsningen på förstelärare är än så länge bara tillfällig. Först om tre år kan det bli aktuellt att fastanställa lärare.
Sedan 2013 finns det en utökad möjlighet för lärare att göra karriär i tjänsten.

BT - 27 nov 14 kl. 13:34

Satsning för fiberframtid

Allt fler använder internet, vilket också gör att efterfrågan på fiberbredband ökar. Nexans inviger nu en ny produktionslinje som ska möta det ökade behovet av fiber-?kabel.

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 14 kl. 02:07

Trögt för satsning på karriärlärare

Regeringen avsatte förra året pengar till karriärtjänster i skolan. Men bara 1 000 av runt 4 000 tjänster som förstelärare har tillsatts, visar Skolverkets siffror. Var fjärde kommun och 70 procent av friskoleägarna har inte tillsatt en enda tjänst.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Kalmarorganisten Ida Fahl vann tonsättartävling för körmusik

Organisten Ida Fahl från Kalmar har vunnit Sveriges Kyrkosångsförbunds tonsättartävling. Priset är 12 000 kronor och ett uruppförande under Vuxenkörfesten 2021..

Barometern - 1 timme sedan

Topplistorna: Yasin ny albumetta

Rapparen Yasins nya album "980111" seglar rakt in på albumlistans förstaplats. Singellistan toppas alltjämt av The Weeknd, vars "Blinding lights" hängt med i 26 veckor..

Barometern - 1 timme sedan

Damberg tror på högt tempo i nordiska samtal

Det nordiska samarbetet är helt unikt, och trots allt går både smittspridningen och antalet dödsfall i Sverige ner. Det är inrikesminister Mikael Dambergs bästa argument för att Sverige bör släppas in i den nordiska stugvärmen igen..

Barometern - 45 minuter sedan

Se alla IFK Kalmars matcher på Barometern.se

Barometern fortsätter att satsa på tv-sänd lokal sport. Nu är det klart att vi direktsänder samtliga IFK Kalmars matcher i elitettan. – Det här är ett lag som ska vara med i toppen i år, säger Barometerns sportchef Lasse Hansson..

Barometern - 45 minuter sedan

Självskötande kyrkogård ska bli oas för Kalmarborna

Kyrkogården ska bli en oas för Kalmarborna. Det är målet för nya delen av norra kyrkogården som nu håller på att ta form. Gångar och belysning är klara och den muslimska begravningsplatsen är snart färdigställd..

Barometern - 45 minuter sedan

Folkinitiativet i möte med oppositionen: ”Vi tänker inte ge oss”

Kampen om att få till en folkomröstning går vidare. I fredags bjöds oppositionspartierna in till möte med Folkinitiativet i Misterhult. – Jätteviktigt att man går vidare enligt konstens alla regler, sa Liberalernas Mathias Karlsson..

Barometern - 45 minuter sedan

Nytt utegym på gång

Ännu ett utegym är på gång att anläggas i kommunen. Den här gången byggs det ett vid elljusspåret i Mönsterås, i höjd med kolonilotterna..

Barometern - 45 minuter sedan

Det teatrala möter det funktionella på Capellas sommarutställning

Det kliar i fingrarna. Lent trä, bubblig och ibland raspig keramik och strävmjuk textil. Fingrarna vill röra vid allt.

Barometern - 45 minuter sedan

”Tack till alla som fanns där för mig när jag smittades av coronaviruset”

Tisdag den 21 april åker jag till cityläkarna för kontroll. Hög feber och dåliga blodvärden. Det blir ambulans till akuten i Oskarshamn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.