SVT > Utrikes

Monday, 25 May, 22:13

SVT - I förrgår: 07:52

Frisöruppror – vill se lättade restriktionerHårklippning har blivit den nya symbolen för anti-lockdownrörelsen i Michigan. Under onsdagen samlades hundratals för att visa sitt missnöje mot den demokratiske guvernören Gretchen Whitmer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Michigan, Gretchen Whitmer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frisörupprorvill se , lättade, restriktioner

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

WHO stoppar studie med malariamedicin – kan öka dödligheten

Malariamedicin har använts för behandling av covid-19 i flera länder, men enligt en ny studie kan läkemedlet öka dödligheten. Nu stoppar Världshälsoorganisationen kliniska tester av medicinen..

SVT - 2 timmar sedan

Expert: Det här handlar Cummings-kontroversen om

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson står mitt i en växande politisk storm. Politiker från alla håll kritiserar hans vägran att sparka sin närmaste rådgivare Dominic Cummings, som brutit mot landets coronarestriktioner. – Om Dominic Cummings får sparken så kommer frågorna komma tillbaka till Boris Johnson och man kommer fråga hur han har agerat under krisen, säger englandskännaren James Savage..

SVT - 3 timmar sedan

Cummings bröt mot restriktionerna: ”Ångrar mig inte”

Boris Johnsons närmaste rådgivare har hamnat i blåsväder för att ha brutit mot landets karantänsregler. Under en pressträff på måndagen försvarar han sitt agerande. – Nej, jag ångrar mig inte, säger Dominic Cummings..

SVT - 9 timmar sedan

Maktkampen mellan Kina och USA – ”Kina kan gå starkare ur det här”

När den amerikanska ekonomen och nobelpristagaren Paul Krugman intervjuas i Agenda tar han upp kampen mellan USA och Kina, och ser både likheter och olikheter. Han menar att Kina kan gå ur den här krisen som den starkare parten, med tanke på hur de hanterat viruset. – Kina hade ett problem men vägrade erkänna det.

SVT - 10 timmar sedan

Här stoppas tv-intervjun med premiärministern – av jordskalv

Ett jordskalv med magnituden 5,8 skakade Nya Zeelands nordö under måndagen. Premiärministern Jacinda Ardern satt mitt i en direktsänd tv-intervju när skalvet drabbade huvudstaden Wellington. – Vi har en liten jordbävning här, Ryan, säger Jacinda Ardern till programledaren när kameran och saker i rummet börjar skaka..

SVT - 11 timmar sedan

Här fylls Venedig av liv igen efter månader av nedstängning

Sedan coronapandemins intåg har det italienska stadslivet stått mer eller mindre stilla och bilden utåt har varit höga dödstal, tomma torg och kristallklart vatten i Venedigs kanaler. Nu har landet öppnat för turism igen, men bara inom den egna regionen. Resten av EU får snällt vänta drygt en vecka till..

SVT - Igår: 20:47

WHO-expert: Stor andel av befolkningen fortfarande mottagliga för viruset

I takt med att resultaten från allt fler populationsbaserade studier i Europa nu börjar trilla kan man ana att antikroppsnivån i befolkningen är relativt låg och att en stor andel av befolkningen fortfarande verkar vara mottagliga för att smittas av covid-19. Det säger Richard Pebody, epidemiolog på Världshälsoorganisationen, WHO, i kvällens Agenda..

SVT - Igår: 19:53

Stränga strandregler sår split mellan belgare: ”Är diskriminering”

Trots krav på avstånd befaras stor trängsel befaras på många av Europas stränder i sommar. I Belgien kommer man därför tvingas förboka plats på vissa stränder. Ett förslag som kan stänga ute belgare som inte har boende vid kusten..

SVT - Igår: 15:32

Historiskt när Netanyahu ställs inför domstol

Det var en stridslysten Benjamin Netanyahu som dök upp när korruptionsrättegången mot honom inleddes i Jerusalem. Han är nu den förste som styr Israel och samtidigt försvarar sig i domstol. Enligt en Israelkännare är det sannolikt att Netanyahu i slutändan hamnar i fängelse..

SVT - Igår: 12:47

Tårgas mot demonstranter i Hongkong

Polis har avfyrat tårgas och pepparsprej mot demonstranter i Hongkong, enligt vittnen på plats. Demonstrationerna har utlösts av det mycket omstridda förslaget till ny säkerhetslag i staden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.