Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 27 May, 17:15

Sydsvenskan - 23 maj 20 kl. 08:00

Därför ska du tvätta händerna – smittan sprids snabbt som…Därför ska du tvätta händerna – smittan sprids snabbt som ....
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför ska du tvätta, händerna, smittan, sprids, snabbtsom
Helsingborgs Dagblad - 23 maj 20 kl. 08:00

Därför ska du tvätta händerna – smittan sprids snabbt som…

Därför ska du tvätta händerna – smittan sprids snabbt som ....

YLE - 10 feb 14 kl. 10:01

Virusexpert: Tvätta händerna och vila tillräckligt

Influensasäsongen har börjat och många drabbas av magvirus eller någon annan typ av influensa. Virusexperten Carita Savolainen-Kopra säger att det finns många virus i omlopp och att det kan kännas som om man jämt skulle vara sjuk. Oftast är det fråga om att man insjuknar flera gånger i rad på grund av olika mikrober, säger Savolainen-Kopra som är enhetschef vid enheten för virologi vid Institutet för hälsa och välfärd THL.

SVT - 07 sep 18 kl. 16:52

Nu är risken för förkylningar stor – läkaren: ”Tvätta händerna mycket!”

Är du tillbaka på jobbet efter semestern och en efter en av kollegorna börja hosta, snora och harkla sig? Det är nu risken för förkylningar ökar och det enklaste sättet att hålla smittan borta är att tvätta händerna..

GöteborgsPosten - 27 feb 14 kl. 10:47

Tvätta händerna - slipp kräksjukan

Gå på toa, tvätta händerna. Tvätta händerna, ta en macka. Kräksjukan tar fart och det är bara handhygienen som skyddar dig..

Sydsvenskan - 17 apr 16 kl. 07:14

Klappa gärna — men tvätta händerna

Klappa gärna kor och kalvar, men tvätta händerna efteråt.Det uppmanar Folkhälsomyndigheten med anledning av de kosläpp som står för dörren.Genom att tvätta och torka händerna noga efter kontakt med kreatur minskar risken för att smittas av parasiten cryptosporidium eller bakterierna campylobacter och ehec, som kan orsaka svåra mag-tarmbesvär.

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 16:20

Femton dagar att sätta tänderna i

Kanelbullens dag i all ära, men hösten bjuder på fler tillfällen som ger mersmak. De närmaste månaderna kryddas av mer eller mindre officiella temadagar att sätta tänderna i. Här är några av dem..

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 16:20

Femton dagar att sätta tänderna i

Kanelbullens dag i all ära, men hösten bjuder på fler tillfällen som ger mersmak. De närmaste månaderna kryddas av mer eller mindre officiella temadagar att sätta tänderna i. Här är några av dem..

GöteborgsPosten - 04 jun 15 kl. 11:17

Efter tre års studier – får lära sig tvätta händerna

Efter tre års universitetsutbildning fick de föreläsning i att tvätta händerna. "Meningslös utbildning", säger flera sjuksköterskor om SU:s basår. Ändå är det obligatoriskt och vissa har tvingats närvara på sin fritid..

SvD - 17 apr 16 kl. 07:14

Klappa gärna – men tvätta händerna

Klappa gärna kor och kalvar, men tvätta händerna efteråt..

Sydöstran - 17 apr 16 kl. 07:12

Klappa gärna - men tvätta händerna

Klappa gärna kor och kalvar, men tvätta händerna efteråt. Det uppmanar Folkhälsomyndigheten med anledning av de kosläpp som står för dörren.(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Löfven varnar för kraftigt höjd EU-avgift

Statsminister Stefan Löfven (S) är kritisk mot att en stor del av pengarna från EU:s återhämtningsfond ska ges som bidrag. Han varnar för en kraftigt höjd EU-avgift. "En återhämtningsfond som bidrar till att få ländernas ekonomier på fötter behövs.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fotbollsplanen plöjs upp – ska ge plats åt humle, öl och spirulina

Efter två års försök är idrottsplatsen såld..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Saab Kockums drar ner i Malmö – cirka 100 tjänstemän ska bort

”Jättetråkigt för de som drabbas”..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

SAS öppnar flera flyglinjer i juni

Under juni öppnar SAS flera flyglinjer, både inrikes och internationella rutter. Inom inrikestrafiken handlar det om fyra destinationer som adderas från Arlanda: Malmö, Kalmar, Ängelholm och Skellefteå. Dessutom börjar flygen gå mellan Arlanda och Helsi.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Rekord för norsk detaljhandel mitt i krisen

Coronakrisen gav ett både oväntat och rejält lyft för norsk detaljhandel i april..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Vandrade vilse – hittades efter 18 dygn

Två vandrare har hittats vid liv efter att ha varit försvunna i 18 dagar i de täta skogarna i nationalparken Kahurangi i södra Nya Zeeland. De två 23-åringarna gav sig av på vandring den 9 maj och hade planerat att vara tillbaka efter fem dagar. De rapp.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

App ska ordna applåder på tomma arenor

Publiktomma idrottsarenor ska framöver kunna fyllas med ljud genom en telefonapp från supportrar hemma i tv-soffan. Japanska företaget Yamaha har utvecklat appen där supportrar genom en knapptryckning kan skicka jubel - eller burop - via högtalare som p.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Venezuela anklagas för falska coronatal

Venezuelas officiella siffror över smittade och avlidna i coronapandemin är med största sannolikhet falska. Det säger människorättsgruppen Human Rights Watch (HRW) och Johns Hopkins-universitetet i USA i ett gemensamt uttalande. HRW och universitetet tr.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

H&M avbryter tusentals permitteringar

H&M kommer att avbryta permitteringar för cirka 2 500 anställda på klädkedjans huvudkontor, rapporterar Dagens industri med hänvisning till koncernens kommunikationsdirektör Kristina Stenvinkel. Enligt ett meddelande från Stenvinkel till tidningen gälle.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Så skiljer bildkvaliteten mellan videoverktyg

Jobbsamtal, föreningsmöten eller middagar med släkten. Under coronapandemin har de digitala videoverktygen blivit det nya normala. Men det är stora skillnader i bildkvalitet mellan de olika mötesprogrammen, enligt en sammanställning från Råd och Rön.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.