Expressen > Nyheter

Sunday, 07 June, 08:44

Expressen - 23 maj 20 kl. 07:19

Ny studie: Corona kapar kroppens cellerCoronaviruset kapar kroppens celler och rubbar immunförsvarets vanliga arbete mot sjukdomar.Det visar en ny studie, som också ger förslag på ett nytt behandlingssätt för virussmittan:Att ge coronapatienter en medicin som i dag ges till hepatitsjuka..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Att

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny studie, Corona, kapar, kroppens, celler
Aftonbladet - 03 mar 20 kl. 13:49

Studie: Corona kan smitta via dörrhandtag och räcken

▸ Coronaviruset kan överleva i flera dagar på ytor, enligt en tysk studie. Det innebär att de som tar i räcken i bussar, dörrhandtag eller knappsatser på portelefoner kan smittas – utan att ha varit i kontakt med andra människor..

Aftonbladet - 23 maj 20 kl. 00:56

Ny studie kan leda till ny coronamedicin

▸ En ny studie visar hur coronaviruset kapar kroppens celler och hindrar immunsystemet från att arbeta som det ska..

SR - 22 maj 18 kl. 06:10

Så ofta ska du träna – för att få effekt på kroppens stora artärer

Nu kommer ytterligare en studie som visar att regelbunden motion är bra för vårt hjärtan och våra blodkärl. Denna studie fokuserar på kroppens artärer och pekar på att ju oftare du rör på dig, desto mer påverkas större artärer..

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

2?500 skånska barn i studie Barn i riskzon kollas noga Bromsmedicin drogs in ? Påverkas redan i magen ? men testas som vaccin Utmaningen: hitta rätt bit i diabetespusslet

Diabetes ökar snabbt bland europeiska barn. Sverige och Finland har flest drabbade. Barnen får också sjukdomen allt tidigare i livet.

News55 - 11 apr 20 kl. 09:09

Här är medicinen som i färsk studie visat hoppfulla resultat mot corona

Läkemedelsjätten Gilead Sciences har genomfört tester med sitt preparat remdesivir. Resultatet är hoppfullt. Totalt har 53 patienter som ligger på sjukhus på grund av coronaviruset Covid-19 fått preparatet.

SR - 12 maj 17 kl. 06:00

Karta visar kroppens proteiner i cellerna

Nu har svenska forskare för första gången kartlagt var proteinerna finns i kroppens celler. Det presenteras i en ny studie i tidskriften Science..

News55 - 10 maj 20 kl. 08:51

Ny studie: Så dör äldre i corona

I Svenska palliativregistret, med säte i Kalmar, samlas mängder med unik fakta kring hur vården av döende människor ser ut. Registret har fram tills nu fått in uppgifter om över 700 personer som avlidit till följd av coronaviruset. I registret ser man att de som avlider på särskilda boenden har en lugnare tid än de som avlider på sjukhus.

PrivataAffärer - 02 mar 20 kl. 15:26

Nyemission: Idogen förbereder för fas I/IIa-studie

Fakta om Idogen: Idogen är ett svenskt bioteknikbolag som bildades i Lund 2007. Verksamheten var till en början främst ett akademiskt projekt. År 2015 noterades bolaget på Aktietorget som numera heter Spotlight Stock Market.

Expressen - 14 jul 16 kl. 03:29

Ny stor studie: Feta personer lever kortare

Att vara överviktig kapar ett till tio år av den beräknade livslängden, enligt en ny stor studie. Risken för hjärt- och kärlsjukdomar, stroke, lungsjukdomar och cancer ökar, enligt forskarna..

Nerikes Allehanda - 14 jul 16 kl. 05:14

Studie: Feta dör tidigare

Att vara överviktig kapar ett till tio år av den beräknade livslängden, enligt en ny stor studie. Här är nattens nyheter i korthet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Nytt läkemedel ger bättre överlevnad

Tidig behandling med en ny typ av läkemedel förbättrar överlevnaden med runt ett år för patienter med en viss variant av prostatacancer.– Jag tycker de här resultaten är bland de bästa som kommit på senare tid inom prostatacancer, säger professor Jan-Erik Damber..

Expressen - 15 minuter sedan

Bil i diket – föraren till sjukhus i helikopter

Under natten mot söndagen inträffade en singelolycka strax norr om Borås.En bil åkte i diket och räddningstjänsten fick klippa loss föraren.Denne fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter..

Expressen - 30 minuter sedan

Man gripen efter våldtäkt i Sköndal

Kvinnan larmade själv polisen.

Expressen - 30 minuter sedan

Här är morgonens nyheter

Misstänkt mord i Kungsängen utanför Stockholm – man gripen.■■■Kaotiska scener i London under demonstration efter George Floyds död. 10 poliser har skadats, skriver Daily Mail.

Expressen - 30 minuter sedan

Olycka med A-traktor – flera pojkar skadade

Räddningstjänst, ambulans och polis larmas under natten till Bolmsö med anledning av en trafikolycka med en A-traktor. Tre personer i 16-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.Föraren av epatraktorn misstänks nu för bland annat olovlig körning..

Expressen - 1 timme sedan

Pojke försvunnen i Karlskrona

Expressen - 1 timme sedan

Rosemarie bestals i fräck kupp på tåget

Strax innan tåget skulle lämna perrongen klev en man in och ryckte åt sig Rosemarie Runessons resväska.Den innehöll bland annat värdefull arbetsutrustning.En medresenär tog snabbt upp jakten på tjuven – och lyckades få tag i väskan.

Expressen - 1 timme sedan

Gängledaren från Malmö brottsling från högstadiet

23-åringen från Malmö beskrivs som en av Sveriges farligaste gängledare med flera beställningsmord på sitt samvete.I två år var han på flykt undan polisen – tills en tur med avfallspåsen till soptunnan avslöjade honom.Men den kriminella banan började redan när han var högstadieelev – efter att han avslöjats med att ha narkotika hemma i pojkrummet på Möllevången..

Expressen - 2 timmar sedan

V-ledaren: ”Regeringen pratar – men inget händer”

Jonas Sjöstedt beskriver hanteringen av coronatesterna som ”en flopp” och menar att Stefan Löfven har varit ”handfallen” och ”valhänt” när saker inte fungerat.– Regeringen säger bra saker men inget händer, säger Vänsterledaren i en stor intervju med Expressen.Sjöstedt tycker också att pandemin har visat att Sverige behöver göra helt nya satsningar på äldreomsorgen och öppnar för att det kan bli nödvändigt med ett förstatligande av sjukvården..

Expressen - 2 timmar sedan

Massivt kaos i London – tio poliser skadade

Tio poliser skadades när flaskor och cyklar kastades mot dem under en demonstration i London. 14 personer greps av polisen, skriver Daily Mail. Det var stundtals stökigt när tiotusentals människor samlades i centrala London under lördagen för att demonstrera mot rasism och förtryck.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.