Världen Idag > Nyheter

Friday, 29 May, 19:32

Världen Idag - 23 maj 20 kl. 07:00

Svenska skattepengar går till abortimperialism i AfrikaDen svenska biståndspolitiken fortsätter att prioritera påverkansarbete för att förändra andra länders abortlagstiftning. I flera afrikanska länder bedrivs nu ett forskningsprojekt i syfte att få beslutsfattare att legalisera abort. Det hela finansieras av den svenska biståndsmyndigheten Sida..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Afrika, Sida

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska skattepengar, gårtill , abortimperialismi , Afrika
SmålandsPosten - 03 aug 13 kl. 00:30

Vår man i Afrika

Valet i Zimbabwe verkar som förväntat ha slutat med jordskredsseger för Robert Mugabe, samt med massiva anklagelser om valfusk. Demokratin i Zimbabwe fungerar inte. Och kanske är det delvis vårt fel.

DI - 07 nov 16 kl. 19:41

Försvarsministern tog in på lyxhotell för skattepengar

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och fem medarbetare åkte på privat safari och övernattade på lyxhotell under en tjänsteresa till Afrika med regeringsplanet, visar en granskning gjord av SvD..

BT - 16 feb 11 kl. 12:56

Energikombinatet kan bli en riktig mardröm

Med två artiklar i BT (senast 11 januari) argumenterar Ulf Sjösten och Thomas Nilsson för ett kraftvärmeverk plus ett ?kombinat? ute vid Sobacken.

Dagen - 10 aug 11 kl. 03:00

Fattiga länder i skugga när börserna rasar

Den senaste veckan har präglats av att världens börser satts i gungning. Men det är de fattiga länderna som drabbas hårdast. Efter 2008 års finanskris kunde man exempelvis se minskat bistånd till utvecklingsländerna.

Sydsvenskan - 27 feb 11 kl. 06:30

Hur upp­lever du situationen i Elfenbenskusten?

-?Visst känner jag mig orolig för min mamma, mina systrar och kusiner som bor där. Sedan 2002 har de?

PI - 17 mar 11 kl. 12:59

Läkare vägrar omskärelse ? region köper tjänsterna

BARNMISSHANDEL I Sverige finns föga förvånande klara riktlinjer om att landsting bör kunna erbjuda religiöst betingad omskärelse av småbarn, något som då naturligtvis belastar sjukvårdsbudgeten och i förlängningen skattebetalarna. Trots detta finns det fortfarande rakryggade läkare som säger kategoriskt nej till sådana ingrepp eftersom det är icke medicinska ingrepp. Nu körs läkarna över när landsting beslutat sig för att köpa in tjänsterna från privatläkare.

VA - 14 apr 11 kl. 15:18

"Finnarna har fått nog"

14 april Martti Salmi, rådgivare på Finlands finansdepartement, säger till TT att frågan om Finland ska ge finansiellt stöd till Portugal eller inte har blivit mycket infekterad och delat upp opinionen i två lika delar inför parlamentsvalet den 17 april.

Av Portugals lån, som beräknas uppgå till 80 miljarder euro, är Finlands andel cirka 1,4 miljarder euro. En liten summa kan tyckas av den hela kakan, men Martti Salmi hävdar att EU:s stödfond EFSF kräver att alla medlemmar är med.

Kristianstadsbladet - 18 okt 13 kl. 12:07

Borg: Inget skäl att minska bistånd


Trots larmrapporten om UD:s hantering av biståndsmiljarder, anser finansminister Anders Borg att biståndet "i grund och botten är väldigt bra" och att det bidrar till ökad tillväxt i snabbväxande länder i till exempel Afrika.TT: Är du inte oroad för att det pågår ett stort slöseri med skattepengar? - Jag är övertygad om att det begås många misstag och att det ibland händer att biståndspengar hamnar där de inte borde vara, men om vi ska diskutera biståndet så är det min uppfattning att det är en solidaritetsplikt för Sverige att ge bistånd och jag tycker att enprocentsmålet är utomordentligt bra, säger Borg..

BT - 18 okt 13 kl. 12:10

Borg: Inget skäl att minska bistånd

Trots larmrapporten om UD:s hantering av biståndsmiljarder, anser finansminister Anders Borg att biståndet "i grund och botten är väldigt bra" och att det bidrar till ökad tillväxt i snabbväxande länder i till exempel Afrika. TT: Är du inte oroad för att det pågår ett stort slöseri med skattepengar?- Jag är övertygad om att det begås många misstag och att det ibland händer att biståndspengar hamnar där de inte borde vara, men om vi ska diskutera biståndet så är det min uppfattning att det är en solidaritetsplikt för Sverige att ge bistånd och jag tycker att enprocentsmålet är utomordentligt bra, säger Borg..

BT - 18 okt 13 kl. 14:29

UD-rapport ger bild av kaos

UD-anställda målar upp en förfärlig bild av biståndshandläggningen i en intern rapport. Handläggare uppges inte veta vad bidragshantering innebär", står det i dokumentet.I rapporten beskrivs biståndshanteringen som luddig och spretig av intervjuad UD-personal.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

SD: ”Regeringen ska hållas ansvarig”

Det är regeringens ansvar att man inte lyckats skydda de äldre från coronasmittan på äldreboendena. Det hävdade flera talare när riksdagen debatterade frågan. – Regeringen leder landet, i synnerhet i kris, säger moderaten Camilla Waltersson Grönvall..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Ivo fick in 3 000 anmälningar – ser allvarliga brister

Sedan mitten av mars har Ivo fått in omkring 3 000 tecken på risk inom vård och omsorg. Myndigheten har nu gjort en stor tillsyn av olika verksamheter. I var tionde såg man brister av allvarlig karaktär..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Drömbröllopet ställdes in – men inte giftermålet

Pingst är normalt den stora bröllopshelgen, men den rådande pandemin innebär att många skjuter upp eller ställer in. Krisen stoppade dock inte vigseln mellan Timmy och Elsa Lundin, som nyligen gifte sig. Snarare fick den klockorna att klämta tidigare..

Världen Idag - 8 timmar sedan

På lördag uppmanas Sveriges kristna dela sin tro

Göteborg och Jönköping är två svenska städer där evangelisationsdagen ”Global Outreach Day” kommer att märkas av under lördagen. – Vi har stora förväntningar på vad Gud ska göra, säger Cornelia Forsberg, ledare i Göteborgsbaserade Hope for this nation..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Frågesport ska väcka ungas bibelintresse

Bibeln står i fokus i frågesportstävlingen ”Bible Tournament” som kommer sändas av TBN Nordic under årets Nyhemsvecka. Med den live-sända tävlingen vill arrangörerna för Nyhem Ung engagera ett stort antal ungdomar under sommarens konferens..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Hur kan jag sluta vara ”den duktiga flickan”?

Jag har alltid varit extremt högpresterande och har väldigt höga krav på mig. Jag skulle nog säga att jag är den typiska ”duktiga flickan”. Blir ledsen när jag gör fel.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Från en stund av nattvardsfirande på ett kafé i östra Turkiet

En solig men kall dag sitter jag tillsammans med ett fåtal personer i den stad som vi bett så många böner för det senaste året. Det är jag, min man, vår turkiske vän och pastor samt två unga troende män som träffas. För att kunna prata öppet och ostört om vår dröm om att få plantera en församling i denna stad har vi hyrt ett litet rum under några timmar på ett kafé.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Som ung präst visste jag egentligen väldigt lite om den helige Ande.

Jag är rädd, väldigt rädd, för att inte vara beroende av den helige Ande. När man som jag varit präst i över femtio år och ”kan” ritualerna och ordningarna så kan man inbilla sig att man klarar sig utan den helige Ande. Det går ju ändå.

Världen Idag - Igår: 16:54

SVT sågas efter besked om könskrav i Mello

Alla Melodifestivalbidrag som skrivs av mer än en person kommer år 2022 behöva ha minst en kvinnlig kompositör eller textförfattare. Förslaget möter svidande kritik. ”Melodifestivalen är kidnappad av extremfeminister”, menar psykiatern David Eberhard..

Världen Idag - Igår: 16:20

Inställda konferenser – siktar mot nästa år

Efter 133 somrar i rad har coronapandemin tvingat Torpkonferensen till ett uppehåll. – Inte roligt, men helt nödvändigt, kommenterar Torps projektledare Christer Aadland beslutet. Bilden av jord i ett års träda för att vetekornet ska kunna bära rik frukt har fördjupats hos arrangören.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.