Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 31 May, 06:37

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 20 kl. 07:00

Klimatkrisen gör den långdragna kampen mellan stad och natur högaktuellVattnet både skrämmer och lockar – i Falsterbo, Ängelholm och på övriga planeten..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Falsterbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatkrisen, görden , långdragna, kampenmellan stad och , natur, högaktuell
Sydsvenskan - 23 maj 20 kl. 07:00

Klimatkrisen gör den långdragna kampen mellan stad och natur högaktuell

Vattnet både skrämmer och lockar – i Falsterbo, Ängelholm och på övriga planeten..

DN - 17 okt 18 kl. 11:03

Klimatkrisen lyfter kvinnliga bönder i Zambia

Klimatförändringarna har gett den feministiska kampen en skjuts framåt. I Zambia upplever kvinnliga bönder numera att männen tar deras kunskap på större allvar när klimatkrisen är ett faktum. DN Global utveckling har träffat Rural Women Assembly, en plattform för kvinnliga bönder som kämpar för rätten att äga marken de odlar på, med anledning av International Day of Rural Women och World Food Day denna vecka..

Expressen - 30 apr 20 kl. 07:00

Greta stöttar Unicef i kampen mot corona

Stötta Unicef – i kampen mot coronan.Det är Greta Thunbergs uppmaning till sina miljoner följare. Och hennes stiftelse skänker prispengar på en miljon kronor som en grundplåt.

GöteborgsPosten - 31 okt 18 kl. 11:55

Klimatkrisen kräver nya realistiska drömmar

Medborgarna måste se ett reglerat fossilfritt samhälle som mer attraktivt, ja till och med att föredra framför dagens som kan uppfattas och ses som friare. Det är också tid för modiga ledare att träda fram och leda oss i kampen mot den globala uppvärmningen, skriver Stefan Sellbjer och Filippa Werner Sellbjer..

DN - 13 mar 19 kl. 14:17

Jonna Bornemark: Erfarenheten av att vara gravid kan hjälpa oss i kampen mot klimatkrisen

Hanne Kjöller vill att vi ska känna skam över något som faktiskt kan skapa nya tankebanor, skriver Jonna Bornemark i sin replik..

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

För tidigt att förlora hoppet om klimatet

FN:s generalsekreterare António Guterres menar att vi håller på att förlora kampen mot klimatförändringarna och känner inget hopp om att vi kommer att kunna bryta trenden, sade han under toppmötet i Davos.
Problemet med att förklara kampen förlorad är att det förstärker det beteende som orsakade klimatkrisen. Om vi förutsätter att vi snart går under är det mer lockade att korka upp champagnen och tillbringa våra sista decennier innan vi brinner upp eller svälter ihjäl med att flyga runt världen och festa upp de resurser vi har, eftersom döda människor inte lär behöva dem.

Dagen - 19 maj 11 kl. 03:00

Ingen framtid utan offer

Världens förmodat skarpaste hjärnor har tagit sig an klimatkrisen i Stockholm - i tisdags öppnade det tredje nobelpristagarmötet om världens framtid. Näringslivstoppar och ledande politiker var med. I går överlämnades ett dokument med resultatet av deras tankemöda till en FN-panel inför miljömötet i Rio 2012.

Dagen - 19 maj 11 kl. 03:00

Ledare: Ingen framtid utan offer

Världens förmodat skarpaste hjärnor har tagit sig an klimatkrisen i Stockholm - i tisdags öppnade det tredje nobelpristagarmötet om världens framtid. Näringslivstoppar och ledande politiker var med. I går överlämnades ett dokument med resultatet av deras tankemöda till en FN-panel inför miljömötet i Rio 2012.

GöteborgsPosten - 08 nov 16 kl. 11:21

Diger att-göra-lista för president

Jobb, klimatkrisen och kampen mot terrorrörelsen IS i all ära – den svåraste uppgiften för USA:s nästa president blir att vinna sina landsmäns förtroende. Oavsett vem som flyttar in i Vita huset väntar enorma utmaningar..

Blekinge Läns tidning - 08 nov 16 kl. 11:21

Diger att-göra-lista för president

Jobb, klimatkrisen och kampen mot terrorrörelsen IS i all ära - den svåraste uppgiften för USA:s nästa president blir att vinna sina landsmäns förtroende. Oavsett vem som flyttar in i Vita huset väntar enorma utmaningar. Den så kallade smekmånaden lär bli kort.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Superhet skåning med rätt stamtavla

Elitloppet. Idag kan superheta skåningen vinna loppet hans pappa aldrig vann..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Parkering kan bli servering i Torekov i sommar

Bord och bänkar istället för bilar på hamnplan..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Laholmarna bäst i Halland på att återvinna elektronik

Hallänningarna samlade in 5 800 ton under 2019..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ett farligt raseri

Hög tillit och strävan efter ansvarstagande sammanhållning är betydande tillgångar för ett öppet samhälle. Problemet uppstår när dessa attityder slår över i tryckande konformism..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Brasiliens president vill tillåta fotboll

Brasiliens president Jair Bolsonaro vill att landets fotbollsligor drar i gång igen, trots coronaläget. Enligt presidenten löper fotbollsspelare liten risk att drabbas allvarligt av covid-19 och han säger att många spelare har det svårt ekonomiskt. Enli.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Guide: Allt du behöver veta om Elitloppet

Ingen publik och få utländska hästar. Det är vad som väntar på söndag när årets Elitloppet ska avgöras. Här har vi samlat allt du behöver veta inför storloppet.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Idrottsvärlden vaknar till liv – läget just nu

Efter en slumrande vår börjar sportvärlden vakna till liv igen, även om den pågående coronakrisen gör att det blir utan publik på läktarna. Här är ett axplock av sommarens sporthändelser. + Fotboll Svensk elitfotboll fick i fredags klartecken att starta.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Coronapandemin och dess effekter medför en grogrund för ökad korruption.”

Natali Engstam Phalén, generalsekreterare för Institutet mot mutor..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Bulgarisk minister gripen för skräpimport

Bulgariens biträdande miljöminister har gripits anklagad för illegal import av skadliga sopor från Italien. Minister Krassimir Zhivkov påstås vara delaktig i hanteringen av soporna som bränts i Bulgarien enligt åklagare. Italienska och bulgariska myndig.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Nu spricker drömmen om juni.

Förhoppningarna inför sommaren kom på skam..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.